Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΩΣΤΕ "DEBATE".....

 Αν υπήρχε οποιαδήποτε αμφιβολία στο μυαλό σας για το αν υπάρχει σουσουδισμός, δουλοφροσύνη και εξάρτηση της μοίρας του έθνους από τους ξένους στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος η όχι, εκείνο το "DEBATE" στην τηλεοπτική συνάντηση μερίδος των πολιτικών αρχηγών της χώρας στις 15 Μαΐου και στην επερχόμενη, θα πρέπει να τις έσβυσε αμετάκλητα.


 

 

Βλαχοφραγκιά σε όλο της το μεγαλείο.

Ακόμη και οι πλέον ακραιφνείς αντιαμερικανικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όπως λ.χ. το ΚΚΕ υποσυνείδητα δήλωσαν πολιτιστική υποταγή που εν καιρώ μετατρέπεται σε πολιτική, στον αγγλοσαξωνικό άξονα που διευθύνει τις τύχες της Δύσης σήμερα και στους περασμένους αιώνες ολόκληρου του κόσμου, συμμετέχοντας σε DEBATE αντί μιας έστω περιφραστικής εκφράσεως στα Ελληνικά που θα δήλωνε τον μετ' επιχειρημάτων και ερωτήσεων προς αλλήλους διάλογο εφ' ενός η περισσοτέρων ζευγών απόψεων διαφορετικών μεταξύ τους.

Πήγε κάποιος να ρωτήσει τον κο Μπαμπινιώτη και τα Τμήματα Αγγλικής φιλολογίας των Πανεπιστημίων μας  "Πως θα το πούμε στα Ελληνικά αυτό βρε παιδιά;" Εκείνη η ελλιπής αλλά κατά προσέγγιση αληθής εν πάση περιπτώσει "τηλεμαχία" τι απέγινε; Γιατί απορρίφθηκε από το δημοσιογραφικό κατεστημένο;

Ο εικονιζόμενος αείμνηστος Αβέρωφ αν και σημαντικός στην εποχή του και επιδέξιος πολιτικός, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω πούλησε περιουσιακά του στοιχεία για να εξοφλήσει το χρέος του κόμματος της ΝΔ θεωρώντας ανέντιμο το κόμμα του να είναι χρεωμένο στις τράπεζες, σατιριζόταν ανηλεώς από τον αείμνηστο Φωκίωνα Δημητριάδη γι'αυτή την βλαχοφραγκιά εικονιζόμενος είτε με φουστανέλλα, τσαρούχια και ημίψηλο καπέλο είτε όπως πιο πάνω με φράκο, μονοκλ και ...τσαρούχια, που υποδήλωνε την εξάρτηση απο ξένα κέντρα αποφάσεων της χώρας μας, όπως βέβαια συμβαίνει από καταβολής του Νεοελληνικού κράτους και την απέλπιδα προσπάθεια των πολιτικών να εμφανιστούν ως προοδεύσαντες δυτικοί την ώρα που το χνώτο τους μύριζε ακόμη ξυνόγαλο και η νοοτροπία και η οργάνωση του κράτους είχαν και έχουν βαλκανικά χαρακτηριστικά που χαλάνε την εικόνα του εκδυτικισμένου Έλληνα με κωμικοτραγικό τρόπο.   

Δεν είναι το μοναδικό δείγμα του είδους, αλλά είναι το κορυφαίο.

Η τηλεοπτική καθημερινή εμπειρία βρίθει από παρόμοιου είδους δείγματα, όπου δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια μεταφοράς των αμερικανικών κύρίως εκφράσεων στην γλώσσα μας.

Κάπου δημοσιογράφοι και παρουσιαστές είναι σαν να ντρέπονται γι'αυτό το ζωντανό απολίθωμα κατά την γνώμη τους που λέγεται Ελληνική Γλώσσα η για να δείξουν πόσο συντονισμένοι είναι με την   σύγχρονη πραγματικότητα αραδιάζουν τη μία μετά την άλλη τις αγγλικούρες τους.

Οι παρατηρήσεις αυτές δεν αποτελούν άρνηση του γεγονότος ότι η αγγλική γλώσσα είναι η γλώσσα του κόσμου, όπως ήταν κάποτε τα  Ελληνικά, ούτε απόρριψη της απόψεως ότι ορισμένοι όροι που αφορούν την επιστήμη και την τεχνολογία δεν θα πρέπει να μεταφερθούν ως έχουν. Άλλο αυτό και άλλο η διάβρωση του λεξιλογίου, της γραμματικής και του συντακτικού της γλώσσας μας απ'αυτό το κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο.

Επισημαίνουν όμως την εθελοδουλεία των λειτουργών του δημόσιου διαλόγου και επικοινωνίας και αυτό μυ προκαλεί έντονη δυσφορία και το αποδοκιμάζω ως πολίτης αυτής της χώρας.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου