Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

10 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2020: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μαίνεται η "διόρθωση", κραχ είναι στην πραγματικότητα, στο ΧΑΑ.
Σε προηγούμενη ανάρτηση του Οκτωβρίου 2019, είχαμε ρωτήσει πόσο πιο ψηλά από τις 930 πίστευαν οι αναγνώστες μας ότι επρόκειτο να πάει ο δείκτης, υπονοώντας, με βάση τα διαγράμματα και την ανάλυση μας ότι δεν μπορούσε να πάει πολύ ψηλότερα. Περί την Πρωτοχρονιά δεν απήντησα σε αίτημα αναγνώστη για το ποιά θα ήταν η πορεία το δείκτη για το 2020 θωρώντας ότι "καλύτερα τα αμίλητα παρά τα μιλημένα" αφ'ενός και αφ'ετέρου διότι υπήρχαν προβλήματα με την Elliott μέτρηση των κυμάτων τόσο στην συστολή όσο και στην συναίρεση των κυματομορφών.
Επί πλέον, ενώ προχώρησε κατά την ταπεινή μου άποψη η διερεύνηση της μορφολογίας των κυμάτων του δείκτη, δεν προχώρησε πέραν των ήδη γνωστών μεθόδων με μικρές προσθήκες η πρόβλεψη τιμών στόχων, όπου υπήρχαν και υπάρχουν πολλαπλές τιμές στόχοι και έτσι η οποιαδήποτε απάντηση θα ήταν ατελής. 
Για να λυθεί το πρόβλημα των χρηματιστηριακών καμπυλών πρέπει να δοθεί σαφής απάντηση και στα τρία ερωτήματα: Σε ποιό κύμα βρισκόμαστε, πόσο θα διαρκέσει, και τι μέγεθος θα έχει.
Προς το παρόν, μόνο πιθανοκρατική απάντηση μπορεί να δοθεί. Βλέπετε, ο Gann άφησε πίσω του μόνον δελεαστικά μυστήρια και δεν απεκάλυψε την μεθοδολογία του με επιστημονικό τρόπο. 
Το ερώτημα είναι παρόμοιο με εκείνο των σεισμών. Για να παραλλάξω την φράση του αειμνήστου καθηγητού Παπαζάχου για την πρόβλεψη των σεισμών χρειάζεται "τόπος, χρόνος μέγεθος και εστιακό βάθος". Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους πιο πετυχημένους χρηματιστηριακούς αναλυτές και συμβούλους είναι ο Didier Sornette, ο οποίος εκτός από την ευρεία εγυκλοπαιδική πολυμάθεια είναι κατ΄επάγγελμα σεισμολόγος. Από τα τρία ερωτήματα θαρρώ πως έκανα κάποια πρόοδο μόνο στο πρώτο, για τον ΓΔ του ΧΑΑ όπου από το 1986 ακολουθείται ένα και μοναδικό επαναλαμβανόμενο αρχέτυπο σε όλο και μεγαλύτερες κλίμακες μεγέθους και πολυπλοκότητας που είναι το αρχέτυπο Elliott,  και όπου ο άγνωστος είναι το βάθος κατάτμησης των κυμάτων η αν προτιμάτε η αρίθμηση των βαθμών κατά Elliott.
https://rosicrux.blogspot.com/2019/10/3-2019.html
Περιμέναμε "μεγάλη καθοδική κίνηση" αλλά το κραχ που περνούμε αν και  λιγότερο πιθανό δεν ήταν "μαύρος κύκνος" για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Η παρούσα ανάρτηση δημοσιεύεται ετεροχρονισμένα μόνον και μόνον για την ιστορία.
Όσα ακολούθησαν τους τελευταίους δύο περίπου μήνες δεν άφησαν περιθώριο ψυχικού σθένους για συγγραφή και αναλύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου