Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

18 IOYNIOY, 2019: ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Η Τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται και αναφέρθηκε ότι έγινε γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ αναφέρεται η μετακίνηση Ελληνικών δυνάμεων στα νησιά, πραγμα αναγκαίο και κατανοητό.
Ποιό λοιπόν ήταν το σχέδιο δράσης μετά το ΚΥΣΕΑ;
Καταγγελία στην ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής. Μάλιστα. Τέτοιο θάρρος. Έβρεξαν το παντελόνι τους από τον φόβο οι απόγονοι του Σελτζούκ.
Α, Μας είπαν και κάτι άλλο.
Μην ανησυχείτε, να είσθε και να ΑΙΘΑΝΕΣΘΕ ασφαλείς. Ακριβώς όπως το 2015 που δεν θα έκλειναν οι τράπεζες, και όπως το 2018 που θα απονέμονταν οι ρημάδες οι συντάξεις (με την προσωρινή κλείνω αισίως δύο χρόνια τον Αύγουστο), και όπως αισθάνονται οι κάτοικοι των Εξαρχείων, και του κέντρου των Αθηνών και οι 102 στο Μάτι και...και...και.... Τόσο ασφαλείς.
Η αυστηρότατη με την Ελλάδα ΕΕ ανέφερε ότι  η κα Μογκερίνι θα φορέσει χακί ταγιέρ και θα πει στους Τούρκους να μην κάνουν θόρυβο από πάνω γιατί οι από κάτω, εμείς φυσικά, κάνομε μάθημα με την κα Ρεπούση και δεν μπορούμε να καταλάβομε όσα διδάσκει  και μετά έχομε διαγώνισμα με τον κο Ασκητή για το πως θα διδάξομε παιδιά και εγγόνια περί αμφιφύλων σχέσεων με επιτηρητή το Ιάσων (μου αρέσει η καθαρεύουσα εδώ)-Αντιγόνη και στο διπλανό από κάτω πάντοτε διαμέρισμα δεν μπορούν να ακούσουν το τούρκικο σήριαλ. Το ταγιέρ θα το πληρώσομε εμείς. Τα υπόλοιπα ο κος Σόρος και επειδή μπορεί να μην φτάνουν τα λεφτά του θα συνδράμουν και οι αδελφοί Koch όπως ανακοινώθηκε τελευταία.
Αυτοσυγκράτηση και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι η σύσταση των Αμερικανὠν. 
Τελευταία είδε το φως της δημοσιότητας και άρθρο του κου Σημίτη, διάβαζε των Γερμανών, όπου συνιστάται ψυχραιμία και να τα βρούμε βρε παιδί μου...όπως στα Ίμια.
 Αυτό μου θύμισε την ρήση του άλλου πρωταγωνιστή εκείνων των γεγονότων του αείμνηστου Holbrooke ο οποίος είχε πει το 1996 μετά την άνευ όρων συνθηκολόγησή μας:
 "No ships, no troops, no flags". 
Φαίνεται να μην άλλαξε τίποτε σ'αυτή την ρήση, δήλωση πολιτικής των Αμερικανών στην περιοχή μας από τότε, με μία μικρή ανομολόγητη διαφορά. Μετά τα "Νo" βάλτε "Greek" και θα καταλάβετε τι μας λέει ένας εκ των αρχιτεκτόνων του πραξικοπήματος της Ουκρανίας κος Πάϊατ.
Περιέρχονται τας τηλεοπτικάς ρύμας και τας οδούς οι "ειδικοί" και να οι αναλύσεις και κόντρα αναλυσεις που δείχνουν ότι η Τουρκία είναι σε δύσκολη θέση, απομονωμένη και καταφρονεμένη και 
ο κος Ερντογάν βρίσκεται σε κλοιό αποφάσεων που καθιστούν αδύνατη την επιβίωση του. Γι'αυτό κάντε διακοπές άφοβα. Ωχ, αδερφέ, θα χαλάσομε το ραχάτι μας για μία τρύπα στην Μεσόγειο τώρα.
Εγώ όμως είμαι οπισθοδρομικός και ανησυχώ.
Ξέρω ότι σε όλη τους την ιστορία οι Τούρκοι έχουν ως πρώτο μέλημα την ΕΠΕΚΤΑΣΗ.
Ξέρω ότι αγαπούν την πατρίδα τους και έχουν θαρραλέους ανθρώπους που κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες έχουν το κουράγιο να διατυπώσουν την γνώμη τους και να πάνε φυλακή γι'αυτή, να υποστούν βασανιστήρια και ακόμη και να πεθάνουν.
Μου κάνει εντύπωση πρόσφατο άρθρο, που μιλά για την ανεξαρτησία της Τουρκίας από την Ρωσσία και το ΝΑΤΟ. Πότε είδατε τελευταία από αστό συγγραφέα τέτοιο άρθρο εδώ στα ΜΜΕ του συστήματος;
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/781131_eggrafa-ntokoymento-i-na-pteryga-toy-nato-dialythike-ton-elegho-toy 
Ξέρω επίσης, ότι κάτι Κατρούγκαλους και κάτι Τσακαλώτους τους τρώνε για πρωϊνό, όσο για τους Ευρωπαίους τα είπε ο Ερντογάν στον Μακρόν.
Ξέρω, ότι επιτίθενται μόνον όταν έχουν συντριπτική υπεροπλία, και την έχουν απέναντί μας.
Ξέρω ότι έχουν στραφεί προς την Ευρασιατική Συμμαχία όπου και γεωγραφικά και πολιτισμικά ανήκουν και ξέρω επίσης ότι όσα είπε ο Νταβούτογλου πει νεο-οθωμανισμού την δεκαετία του 90 και 2000 πραγματοποιούνται, ακόμη και απουσία του.
Ξέρω ότι το χρονικό παράθυρο να μετατρέψουν την υπεροπλία σε γεωγραφικό όφελος είναι τώρα καθώς μπαίνουν σε οικονομική κρίση και αργότερα δεν θα τους είναι δυνατόν.
Ξέρω ότι οι Αμερικανοί και ίσως και οι Ευρωπαίοι έχουν παζαρέψει την Κύπρο και το Αν. Αιγαίο προκειμένουν να τους δελεάσουν να επιστρέψουν στον Δυτικό Συνασπισμό.
Ξέρω ότι οι εταιρείες πετρελαίου έχουν αποκτήσει αυτονομία όσον αφορά τις ενέργειές τους σε σχέση με το πολιτικό σύστημα και δρουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους.
Το συμπέρασμά μου είναι ότι όλοι αυτοί επιθυμούν μία στρατιωτική ήττα της Ελλάδας και επανακαθορισμό των συνόρων, όπου θα μας επιβάλλουν όρους διαμελισμού της χώρας παίζοντας τους σοφούς, δίκαιους και φιλεύσπλαχνους μεσολαβητές "για να αποφευχθεί ανθρωπιστική τραγωδία" και τα παρόμοια και εμείς πάμε σ'αυτό τον αγώνα οπλισμένοι μόνον με το θάρρος την ικανότητα και τον ηρωϊσμό των Ενόπλων  Δυνάμεων, κατακερματισμένοι, ανέτοιμοι ψυχολογικά και υλικά, εκθηλυσμένοι σε βαθμό αηδίας, ηδονιστές χωρίς τέλος, χωρίς πολιτική και πολιτισμική ηγεσία και όπως είχα γράψει εδώ και καιρό βασιζόμενοι στον περίγυρο φίλων και συγγενών για να περάσομε και αυτή την κρίση, όπου και εκεί έχουν δημιουργηθεί ρωγμές καθώς η παρέα μας διαλύθηκε.
Τέλος πάντων, θα παραθέσω και δύο-τρία διαγράμματα χωρίς σχόλια (για τον φόβο όχι των Ιουδαίων βέβαια) για την πιθανή πορεία του ΓΔ στο άμεσο μέλλον που νομίζω ότι ενισχύουν όσα προανέφερα και οι νοούντες και νοούσαι νοήτωσαν.
Από το 2012, το "έξυπνο χρήμα" στηρίζει το ΧΑΑ. Τον περασμένο Φεβρουάριο διασπάσθηκε ανοδικά σημαντική αντίσταση, αλλά τώρα πλησιάζομε στο πλέγμα συντεταγμένων μία πολύ σημαντική αντίσταση, που δεν νομίζω ότι θα την περάσομε αβρόχοις ποσί.


  Χωρίς σχόλιο. Ερώτηση:Πόσο ψηλότερα νομίζετε ότι μπορεί να φθάσει ο ΓΔ (γαλάζια γραμμή).
Πάλι πρώτο στάδιο συστολής, ακρότατα, με τον RSI και τον μεταταλαντωτή αναδρομής.
Ίδια ερώτηση, όπως και πιο πάνω.



Ακρότατα, χωρίς συστολή.

Καλή φώτιση αδελφοί συμπατριώτες, και καλό κουράγιο.

1 σχόλιο: