Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

29 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2019: ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ

Από την τελευταία ανάρτηση προχώρησαν οι δείκτες του ρολογιού της ιστορίας.

Εθνικά θέματα: Ζητώ συγγνώμην από τους αναγνώστες, αλλά είναι τόσο χαμηλή η ποιότητα και η ποσότητα των επισήμων αντιδράσεων έναντι της επιθετικότητας της Τουρκίας και του εν εξελίξει Αττίλα ΙΙΙ με τό άνοιγμα της Αμμοχώστου, και της κατάληψης περιοχής εντός της Κυπριακής Επικρατείας μέσω των γεωτρήσεων του "Φατίχ" που το μόνο που ταιριάζει κατά την ταπεινή μου άποψη, στο σήριαλ ΚΥΣΕΑ, Αποστολάκη-ΜΟΕ, ΕΕ που ΘΑ συσκεφθεί για το ΤΙ μέτρα ΘΑ επιβάλει ΑΝ τα επιβάλει και μετά την σημερινή συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν είναι ο στίχος του παλιού ρεμπέτικου "..αυτά που λες εγώ τ'ακούω βερεσέ", απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.
Νομίζω ότι με την σημερινή τροχιά της πορείας των πραγμάτων η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και ο ακρωτηριασμός της χώρας έχει εδώ και καιρό αποφασισθεί. Οι Τούρκοι έχουν δίκιο όταν λένε στους Κυπρίους "θα είσαστε μόνοι σας, όπως το 1974".

Προεκλογική εκστρατεία: Διαγράφεται μεν ευρεία νίκη της ΝΔ, αλλά με ετερογενές και ετεροβαρές πολιτικό προσωπικό, που από την μία έχει σημαντικούς ανθρώπους αλλά από την άλλη Τατσόπουλους και Καιρίδηδες. Επίσης η σιωπή γύρω από τους παράνομους εισβολείς είναι εκκωφαντική και η αντίληψη ότι με λίγα ευρώ θα αρχίσουν ξαφνικά οι Ελληνίδες να κάνουν παιδιά είναι επιεικώς αστεία.Το ζήτημα δεν είναι μόνον οικονομικό, αλλά είναι ζήτημα πολιτισμού και αξιών και αυτό δεν λέγεται, ούτε προάγεται από τον μέλλοντα κυβερνητικό πολιτικό σχηματισμό.
Δεν άκουσα κανέναν Νεοδημοκράτη να λέει ότι θα αρχίσει εκστρατεία από τα ΜΚΔ ως την τηλεόραση προβολής των αξιών της οικογένειας. Τόσο δύσκολο είναι;
Ήταν σφάλμα η αποστολή εκπροσώπων στην παρέλαση των "λουλουδάτων", και η πλήρης απουσία αντίδρασης στην παρεμπόδιση ανάλογης εκδήλωσης από φυσιολογικούς άνδρες και γυναίκες στην Θεσσαλονίκη.
Από την άλλη, ακούμε ότι οι υποσχέσεις περί φοροελαφρύνσεων δεν θα ισχύσουν αμέσως.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στην ΝΔ είναι ότι ο λαός καταψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αφ'ενός τόν κορόϊδεψε και αφ'ετέρου στο πλαίσιο της κίνησης Σόρος περί "ανοιχτής κοιινωνίας" έπληξε όλες τις σταθερές της κοινωνικής ζωής από την οικογένεια και το φύλο ως την θρησκεία, την σύνθεση του πληθυσμού και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας. Άσε την φορολογία της λεγομένης "μεσαίας τάξης" επειδή τα νεομαρξιστικά τσιτάτα που δίδασκε ο Τσακαλώτος έλεγαν ότι πρέπει να μεταφερθούν πόροι από τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες στους μουσουλμάνους λαθροεισοβολείς, τους γύφτους και τους ναρκομανείς με σιγόντο από τους τοπικούς ινστρούχτορες και συνεργάτες των δανειστών όπως ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, ο καταδότης του Βαρουφάκη στο Eurogroup Χουλιαράκης, οι απαράτσικ Παππάς και η μονίμως μαστουρωμένη παρέα του και ο συρφετός από όλες τις "προοδευτικές" βλαχοτρυγώνες Σία κλπ, ως το ανορεξικό με το επιτηδευμένα αναρχικό μαλλί της ΕΤ1.
Με άλλα λόγια ο λαός προηγείται της ΝΔ διότι εξακολουθεί να υπερασπίζεται σταθερές της κοινωνικής και εθνικής ζωής. Αν η ΝΔ δεν το καταλάβει αυτό και περιοριστεί σε μία νεοφιλελεύθερη αντίληψη που να αφορά την οικονομία και μόνο, θα την  στείλουν αδιάβαστη στις μεθεπόμενες εκλογές.
Το ΚΙΝΑΛ ήταν και είναι αναξιόπιστο περιλαμβάνοντας τον ωλετήρα των Αθηνών Καμίνη και τον φιλοσκοπιανό στα ψηφοδέλτιά του και διατυπώνοντας έναν ασθενικό πολιτικό λόγο ουρά των πάντων με εξαίρεση τον κο Λοβέρδο.
Ο Βαρουφάκης, με γερό μπρατσάρισμα από την Αμερική προσελκύει τους "αριστερούς" του Κολωνακίου, Βορείων Προαστίων και ολίγους από τον ΣΥΡΙΖΑ και ναι μεν έχει ικανότητες λόγου και διατύπωσης αλλά δεν έχει καταλάβει ότι το εκκρεμές της ιστορίας έχει γυρίσει.
Δεν ακούει όταν μιλάει ο Πρόεδρος Πούτιν, που είπε ότι ο δικαιωματισμός και ο φιλελευθερισμός, όχι βέβαια υπό την έννοια των θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών αλλά υπό την έννοια της ασυδοσίας τελείωσε.  "Είναι τόσο χθες" όπως θα έλεγε και ο πνευματώδης ομοϊδεάτης του Γιώργος Μαρίνος.
Είδατε τι θέλουν και τι πρεσβεύουν οι Δημοκρατικοί φίλοι του και ιδιαίτερα ο κος Sanders στην πρόσφατη τηλεμαχία; Αν όχι δες τε το και πες τε μου αν δεν το κόψετε το ρημάδι το χέρι απ'την ρίζα αν τον ψηφίσετε.
Απ'εκεί και πέρα δυστυχώς η πατριωτική, ευρωσκεπτικιστική Δεξιά δεν έχει ικανούς εκπροσώπους και κρέμεται από πάνω της το φάσμα της σύμπλευσης με την "Χρυσή Αυγή" αλήθεια η ψέματα. Γνήσιος εθνικός πατριωτικός και ευρωσκεπτικιστικός λόγος δεν υπάρχει έλλειψει ικανών εκπροσώπων. Παρά ταύτα η Ελληνική Λύση έχει σοβαρές πιθανότητες να μπει στην Βουλή. 
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ένα μίνι πάρτυ στο ΧΑΑ (εκείνο το ανοδικό C πού είχαμε πει στις αρχές του χρόνου), αλλά προσέξτε τα παρατιθέμενα διαγράμματα χωρίς σχόλια και πάλι (κατά τα άλλα έχομε δημοκρατία και ελευθερία έκφρασης).
Κρίνετε μόνοι σας αν το πλέγμα συντεταγμένων ταυτοποιεί αντιστάσεις και στηρίξεις στον εξελικτικό χρόνο των σημείων τάσης χωρίς συστολή και που βρισκόμαστε τώρα.

Δες τε επίσης τι συμβαίνει με τον RSI και τον μεταταλαντωτή στα ακρότατα, χωρίς συστολή.

1 σχόλιο:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ κ. Καθηγητά. Εύχομαι υγεία, ευτυχία, μακροημέρευση και ευόδωση των στόχων σας.
    Όλα τα υπόλοιπα για την πολύπαθη χώρα μας τα λέτε πιο πάνω και φυσικά τα έχετε πει κατά καιρούς και δυστυχώς επαληθεύονται, όπως αυτά το μεταναστευτικό αλλά και τόσα άλλα. Απέραντη θλίψη, τίποτα άλλο.
    Η Χώρα τελείωσε, αποψιλώνεται από Έλληνες, καίγεται και εποικίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή