Τρίτη 8 Μαΐου 2018

8 ΜΑΪΟΥ, 2018: ΒΥΘΙΣΕΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΛΛΑ....(ΜΕΡΟΣ ΙΙ)

Συνεχίζω το υπόδειγμα της βύθισης του υποβρυχίου, με μία άλλη ιστορία πριν από τον ΑΠΠ όπως την διηγείται ο κος William Cavico στα σχόλια για το ναυάγιο του "Thresher" η οποία έχει αίσιο τέλος.
http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/one-the-us-navys-greatest-tragedies-the-sinking-the-uss-18296?page=2
Ένα άλλο υποβρύχιο λοιπόν, πριν από τον ΑΠΠ κόλλησε στον βυθό για άγνωστους λόγους.
Όμως ο καπετάνιος είχε καταφέρει να το φέρει στα αβαθή και υπολόγισε ότι το μήκος ο υποβρυχίου ήταν μεγαλύτερο από το βάθος της θάλασσας στο σημείο που ευρίσκοντο.
Πλημμύρισε τα πρωραία διαμερίσματα και γέμισε αέρα τα πρυμναία.
Το υποβρύχιο βάρυνε εμπρός και ελάφρυνε στην πρύμνη και έτσι γύρισε και στάθηκε όρθιο σαν ένα στυλό με την προπέλλα μαζύ με μέρος της πρύμνης να βρίσκονται έξω από το νερό. Οι ναύτες χρησιμοποίησαν ασετιλίνη και ότι άλλα εργαλεία είχαν, άνοιξαν μία τρύπα στο κύτος και βγήκαν σώοι και αβλαβείς.
Το δίδαγμα για την χώρα είναι λαός και ηγεσία να την οδηγήσουν στα αβαθή και να την βγάλουν από την φυλακή του χρέους που βρίσκεται τώρα.
Λέει κάτι η τεχνική ανάλυση προς αυτή την κατεύθυνση; 
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αποδείξει ότι το μόνο σε τελική ανάλυση μορφολογικό αρχέτυπο των μεταβολών του ΓΔ είναι, αυστηρά, το απλό κλασσικό αρχέτυπο Elliott.
Χρειάζεται προσπάθεια για να το δει κανείς αυτό αλλά είναι βέβαιο ότι είναι έτσι.
Στο τελευταίο διάγραμμα αυτής της ανάρτησης, εμφανίζεται μετά την επεξεργασία η οποία περιγράφεται στο κείμενο η εξής εικόνα και μέτρηση κυμάτων:

 
Φαίνεται να βαίνομε προς την συμπλήρωση η ήδη να έχομε συμπληρώσει ένα πολύπλοκο μεγάλης διάρκειας διορθωτικό σύμπλοκο.
Αυτό σημαίνει είτε ότι βρισκόμαστε κοντά στον πυθμένα η τον έχομε ήδη αγγίξει.
Ρίξτε μία ματιά στην παρατιθέμενη προηγηθείσα ανάρτηση για να γίνει κατανοητή η μέθοδος και η λογική με την οποία καταλήξαμε σ' αυτό το συμπέρασμα.
Όλα αυτά υπό μία και μοναδική προϋπόθεση: Οι νόμοι που οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κυματομορφής για την περίοδο 1986-2016  θα παραμείνουν οι αυτοί.
Σημαίνει αυτό ότι αύριο και έτσι χωρίς προσπάθεια και χωρίς αλλαγή σε μυαλά καρδιά και ψυχή θα εμφανιστούν τα ελικόπτερα Bernanke και θα αρχίσουν να ρίχνουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ στις συνοικίες, τις πόλεις και τα χωριά; Όχι βέβαια.
Σημαίνει όμως παύση της βύθισης με μεγάλη ταχύτητα και σταθεροποίηση.
Αυτό το οποίο παρατηρήσαμε ήταν ότι σύμφωνα με την μέθοδό μας, και πιστέψτε με, αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο ούτε να βρεθεί ούτε να γίνει κατανοητό, ο σπόρος των μεγάλων ανόδων βρίσκεται μέσα σε μεγάλες και πολύπλοκες διορθωτικές μορφές όπως μεγάλης διαρκείας τρίγωνα όπως την περίοδο του τέλους της δεκαετίας του '80, αρχών του '90, όπου  μέσα σ' αυτή την κυματομορφή ,
 

κρύβεται αυτή η αλήθεια: 

 
Φαίνεται λοιπόν ότι οι τροχοί της ιστορίας με τον μετρονόμο Elliott έχουν ήδη τεθεί σε κίνηση.
Τα αποτελέσματα δεν είναι και δεν θα είναι για αρκετό καιρό ορατά, πιθανόν μέχρι τα μέσα έως 2/3 της επομένης δεκαετίας.
Οι αναταράξεις που παρατηρούμε και θα τις αναλύσομε σε επόμενη ανάρτηση, είναι οι τελευταίες πριν το τέρας του φαύλου κύκλου ύφεσης-υπερφορολόγησης-μείωσης διαθέσιμου εισοδήματος-ύφεσης εκπνεύσει.
Είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσει περίοδος πολιτικής και κοινωνικής ασταθείας και αν πιστέψει κανείς την "Κοινωνιονομική" (Socionomics) του R. Prechter είναι και η περίοδος των πολεμικών συγκρούσεων.
  Όμως τα πράγματα μέρα με την ημέρα θα γίνονται καλύτερα  και αν δει κανείς το διάγραμμα της Ελλάδος σε σχέση με εκείνο της Τουρκίας θα αρχίσει να χαμογελά.
Εκείνοι βρίσκονται στην αρχή μιας μεγάλης διόρθωσης. Τα δύσκολα είναι μπροστά τους και ίσως αυτά που τους περιμένουν, να ανακόψουν τον φρενήρη ρυθμό των εξοπλισμών τους.
Πιστεύω ότι η ηγεσία τους το γνωρίζει αυτό και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να επιδιώξει να μετατρέψει την στρατιωτική και οικονομική υπεροχή που συνδυάζεται και από μία επιδέξια κυνική και ρηξικέλευθη εξωτερική πολιτική σε μόνιμο εδαφικό αποτέλεσμα ΠΡΙΝ χτυπήσει η κρίση.  
Αλλά σε μία τέτοιου είδους σύγκρουση, ακόμη και με την ρακένδυτη και εξευτελισμένη Ελλάδα χρειάζεται αναβάπτιση της πολιτικής εντολής με ηυξημένες εξουσίες εξ ου και οι βιαστικές εκλογές εκ μέρους του σουλτάνου, καθώς θα χρειαστούν πολύπλοκοι, δόλιοι, ελιγμοί ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις για να μπορέσουν να επιτευχθούν οι στόχοι της ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας η τουλάχιστον της επισημοποίησης της φιλανδοποίησης της Ελλάδας και κάποια εδαφικά κέρδη στο Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο και βέβαια την Θράκη.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ερντογάν παίζει το κεφάλι του και η θα βγει νικητής και θα είναι ο Σουλτάν Ρετσέπ ο Α' ίσως και κατά κυριολεξία και μην γελάτε, η θά έχει την τύχη του Καντάφι και του Σαντάμ Χουσεΐν.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν ήδη αρχίσει ψίθυροι για προσφυγή της Τουρκίας στο ΔΝΤ. Θα το επιτρέψουν αυτό Ρωσσία και Κίνα η θα αναλάβουν να την ξελασπώσουν ποιός ξέρει με τι ανταλλάγματα.
Επομένως, και ενώ δειλά-δειλά φαίνεται ότι η διεθνής κοινότητα ψηφίζει επιβίωση της Ελλάδας εμείς θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να βάλομε το σπίτι μας σε τάξη, να βρούμε τους άξιους και έντιμους ανάμεσά μας και να τους δώσομε την εξουσία, να σταματήσει το πολύ μόντελιγκ και η συνεχής πληκτρολόγηση στα κινητά, να γίνει η χώρα ασφαλής και δίκαιη, και να αρχίσει η παραγωγική δουλειά ελαφρύνοντας τον τόπο από το τεράστιο βάρος των άχρηστων χαρτογιακάδων του δημοσίου που μας έχουν θάψει κάτω από βουνά άχρηστων χαρτιών, να επαναπατρίσομε καμπόσους λαθραίους, να σοβαρέψουν σχολεία και πανεπιστήμια και αν στην πορεία ακουστεί και καμιά βαριά κουβέντα δεν πειράζει. Είναι μέρος ανάκτησης της της ζωντάνιας ενός έθνους που αναγεννάται. 

1 σχόλιο: