Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

21 ΜΑΪΟΥ, 2018: ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ TRUMP-DOJ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Σε προηγούμενη ανάρτηση περί "Κακιστοκρατίας" είχαμε αναφερθεί στην αντιπαράθεση του βαθέος αμερικανικού κράτους (DOJ,FBI,CIA) και του Προέδρου Trump.
Συνεχίσαμε να παρακολουθούμε το θέμα με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτομε και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι και πτυχές του ζητήματος που μας ενδιαφέρουν άμεσα και ως κράτος και ως πολίτες αυτής της χώρας.
Ο καμβάς της ιστορίας, το περιβάλλον εντός του οποίου διεξάγεται αυτός ο αγώνας,  είναι ο αδυσώπητος πόλεμος  που διεξάγεται για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, στον οποίο υπάρχει γεωπολιτική και στρατιωτική πτυχή, οικονομική πτυχή και πολιτική πτυχή.
Όλες αυτές οι πτυχές συναποτελούν ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα κινήτρων, σχέσεων και ενεργειών εκ μέρους των διεθνών παικτών που ο κοινός άνθρωπος  αδυνατεί να συλλάβει και να αναλύσει.
Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικό ρόλο θα έπαιζαν οι αμερικανικές εκλογές το 2016, όπου η εκλογή της κας Clinton ήταν κεντρικής σημασίας για την υλοποίηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων σχεδίων με τελικό βραβείο την συνέχιση της απόλυτης κυριαρχίας των ΗΠΑ σε οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Η εκλογή του κου Trump χάλασε αυτά τα σχέδια και η απάντηση των παικτών ήταν η έναρξη ενός αδυσώπητου αγώνα εναντίον του με τελικό σκοπό την προσωπική και πολιτική του εξόντωση μέσω της θρυλούμενης παρέμβασης της Ρωσσίας στις εκλογές υπέρ του και εναντίον της κας Clinton.
Το FBI άρχισε μία έρευνα για τυχόν σχέσεις του ιδίου κα του περιβάλλοντός του με την κυβέρνηση της Ρωσσίας με σκοπό να αποδείξει ότι είναι αναμεμειγμένοι σε παράνομες ενέργειες, να τον εισαγάγουν σε δίκη να τον καταδικάσουν η να του αποδώσουν μομφή, οπότε θα έβγαινε από την πολιτική σκηνή και θα καταστρεφόταν ηθικά και οικονομικά.
Όμως τα πράγματα και πάλι πήραν διαφορετική τροπή, καθώς αποκαλύφθηκε ότι το FBI και η CIA ήδη από το 2016 είχαν διηθήσει τον εκλογικό του μηχανισμό, πράγμα που απαγορεύεται από τους νόμους των ΗΠΑ.
Μία κατεύθυνση της έρευνας αφορούσε το ταξίδι του Carter Page, συμβούλου του εκλογικού μηχανισμού του  κου Trump για θέματα εξωετερικής πολιτικής στην Μόσχα https://www.justsecurity.org/46786/timeline-carter-pages-contacts-russia/  .
Τρία σημεία είναι αξιοσημείωτα γύρω από τον κο Page:
1. Είχε εργασθεί στην Merryl Lynch και είχε διασυνδέσεις με το τοπικό γραφείο της εταιρείας στην Μόσχα. Το γεγονός αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον του οικονομικού οικοδομήματος των ΗΠΑ για τις Ρωσσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και ιδαίτερα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
2.Είχε κινήσει το ενδιαφέρον του FBI πριν από το 2016 λόγω επαφών με Ρώσσους αξιωματούχους εκ των οποίων μερικοί υπηρετούσαν στις Ρωσσικές μυστικές υπηρεσίες και υπήρχαν ανταλλαγές απόψεων σε θέματα ενεργείας, δηλαδή  πετρελαίου και φυσικού αερίου.
3. Δεν είχε εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ήταν σύμφωνα με τους Ρώσσους ένας άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες και ο διορισμός του στον εκλογικό μηχανισμό προκάλεσε έκπληξη, καθώς είχε ήδη αναφερθεί με ευνοϊκούς όρους για τον Πρόεδρο Putin.
Το ζήτημα για το FBI ήταν αν αντάλλαξε ευαίσθητες πληροφορίες ή αν παρέβη τον νόμο σχετικά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσσίας.
Αν το FBI πετύχαινε  να τα αποδείξει όλα αυτά, τότε θα αποκαθιστούσε άμεση σχέση μεταξύ του Προέδρου Trump και των Ρώσσων.
Και πάλι όμως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.
Αυτό συνέβη διότι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως συμβούλου του εκλογικού μηχανισμού ο κος Page ήλθε σε επαφή με τον 73χρονο καθηγητή   Stefan Halper.
Ο Stefan Halper είναι ένας παλαίμαχος της πολιτικής https://en.wikipedia.org/wiki/Stefan_Halper 
καθηγητής στο Cambridge με διασυνδέσεις στην CIA και την MI6.
Προσφέρθηκε να "βοηθήσει" εκλογική εκστρατεία του κου Trump, αλλά δεν ανέφερε ότι είχε πλησιάσει και τον George Papadopoulos, έναν άλλο σύμβουλο του εκλογικού μηχανισμού του κου Trump καθώς και ένα τρίτο ανώνυμο, προς το παρόν, μέλος του εκλογικού μηχανισμού.
Ο George Papadopoulos PhD, ειδικός σε θέματα ενεργείας, είχε συναντήσει τον Halper στο Λονδίνο, ο οποίος του είχε αναθέσει την συγγραφή μιας μελέτης γύρω από την ενεργειακή πολιτική στην Αν. Μεσόγειο και ιδιαίτερα το κοίτασμα Leviathan που αφορούσε την Κύπρο,  το Ισραήλ και την Τουρκία, πράγμα το οποίο έκανε ο Papadopoulos και εισέπραξε 3000 δολλάρια.
Στην πρώτη τους συνάντηση ο Halper ανέφερε, χωρίς συνέχεια, ότι οι Ρώσσοι είχαν στην κατοχή τους ενοχοποιητικά e-mail για την κα Clinton.
Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο σκοτεινή και περίπλοκη καθώς ανακατεύονται κι άλλοι ακαδημαϊκοί-κατάσκοποι, οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και τελικά ο Papadopoulos αναφέρει σε έναν Αυστραλό ακαδημαϊκό-αξιωματούχο- κατάσκοπο ότι  ξέρει για τα e-mail και τους Ρώσσους, που δημοσιοποιήθηκαν από το Wikileaks και προκάλεσαν ζημία στην κα Clinton. Απ'εκεί μέσω των Αυστραλιανών μυστικών υπηρεσιών η πληροφορία ότι άνθρωποι του Trump γνώριζαν για τα e-mails της Clinton έφτασε στο FBI και την CIA που κάλεσαν τον Papadopoulos για κατάθεση στην διερεύνηση της υπόθεσης της ανάμειξης της Ρωσσίας στον προεκλογικό αγώνα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην διάρκεια αυτών των επαφών τον πλησίασε με σκοπό να μάθει τι γνωρίζει και να συλλέξει πληροφορίες μία Τουρκάλα γνωστή του Halper, προφανώς πράκτορας της MIT.
Ποιός όμως ήταν ο χειριστής του Halper?
Αποδεικνύεται ότι ήταν το ίδιο το FBI και αυτό είναι κακούργημα σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο.
Έτσι αφού αποκαλύφθηκε από δημοσιογράφους η ταυτότητα και οι δραστηριότητες του πληροφοριοδότη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον προεκλογικό μηχανισμό του Προέδρου Trump,https://www.zerohedge.com/news/2018-05-19/fbi-spy-op-exposed-trump-campaign-infiltrated-longtime-cia-and-mi6-asset είναι θέμα ωρών ο Γενικός Επιθεωρητής των ΗΠΑ να ζητήσει την έναρξη εξέτασης για κακουργήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης του FBI και της CIA.http://www.breitbart.com/big-government/2018/05/17/report-inspector-general-will-declare-fbi-doj-broke-law-in-clinton-email-probe/
Όσον αφορά εμάς, βλέπομε ότι η περιοχή μας είναι το κύριο πεδίο μάχης των υπερδυνάμεων και ότι υπάρχουν έντονες δραστηριότητες και ζυμώσεις γύρω από το μέλλον της περιοχής, με κύριο άξονα τα ενεργειακά αποθέματα τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον στα πρωτοσέλιδα, οικονομικοί γίγαντες, κατάκοποι στρατιωτικοί, και κυβερνήσεις καταστρώνουν σχέδια για το μέλλον μας και καλά θα κάνουν οι κυβερνήσεις μας να επιδείξουν λίγη παραπάνω ευαισθησία και να μας πληροφορήσουν για το τα τεκταινόμενα. Αν τα ξέρουν.
Βλέπομε επίσης ότι εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δεν είναι οπι προσωπικότητες που βλέπομε στα πρωτοσέλιδα, αλλά αφανείς ευφυέστατοι και ικανότατοι άνθρωποι που αποφασίζουν για το μέλλον μας και την ταυτότητα των οποίων δεν μαθαίνομε παρά μόνον αν συμβούν εσωτερικές συγκρούσεις.
Τέλος, βλέπομε ότι πολλοί ακαδημαϊκοί είναι και κατάσκοποι και την επόμενη φορά που θα τους συναντήσετε προσέξτε τι τους λέτε. Μην σας ξεγελούν η ηλικία, το αφηρημένο ύφος και το καλοκάγαθο βλέμμα πίσω από τα χοντρά γυαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου