Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Σύμφωνα με την μέθοδό μου έχουν προκύψει αρκετά σήματα ούτω ώστε να πω ότι τον πυθμένα για φέτο τον είδαμε και μπαίνομε στην επόμενη φάση της πολυετούς διόρθωσης που αν έχω δίκιο θα πρέπει να λάβει την μορφή ενός πλαγιοανδικού κύματος Χ τουλάχιστον τριών σταδίων συστολής, πράγμα που σημαίνει διάρκεια. Δεν είναι γνωστό αυτή την στιγμή αν θα εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλύτερο. Ακολουθούμε το σενάριο που έχομε παρουσιάσει εδώ και καιρό το οποίο προβλέπει λήξη της διόρθωσης στο τέλος της δεκαετίας που διανύομε.
Βέβαια η αρχή του είναι στα χαμηλά που είδαμε τον περασμένο Οκτώβριο οπότε έχει ήδη διάρκεια ενός και ημίσεος μηνών.

Να γιατί διαμορφώνω αυτή την άποψη:

1. Στο υποσύνολο των σημείων τάσης δόθηκε σήμα εισόδου σε ψηλό στάδιο συστολής (τρίτο) το οποίο έχει έως τώρα μηδέν ψευδή σήματα διότι κινείται αργά. Υπάρχει άλλο ένα σήμα με τρία διαδοχικά σημεία ανοδικά το οποίο αντιστρέφει πορεία. Θα δούμε όμως πιο κάτω γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει μικρές πιθανότητες να συμβαίνει.

2. Σε δεύτερο στάδιο συστολής δόθηκε επίσης ανοδικό σήμα από τους ταλαντωτές σε συνδυασμό με θετική (bullish) απόκλιση. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί κανείς να ζητήσει από την τεχνική ανάλυση.

3. Σε πρώτο στάδιο συστολής βρισκόμασε ήδη σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ανόδου σε σχέη με τον πυθμένα του προηγουμένου Οκτωβρίου.
Επίσης παρατηρείστε ότι έχομε βγει από το παλιό μακροχρόνιο καθοδικό δικράνι και βρισκό΄μαστε σε ένα μικρότερο (δεν το δείχνω εδώ αλλά το έχω δείξει σε προηγούμενες αναρτήσεις με μπλε χρώμα) στο οποίο μένει να διαβούμε πειστικά την μέση γραμμή.
 
4. Στα ακρότατα και σε δεύτερο στάδιο συστολής παίρνομε και εδώ σήμα ανόδου.

5. Στα ακρότατα χωρίς συστολή ο ταλαντωτής προχωρά προς τα πάνω. Οι περιορισμοί (τρίγωνο, μοιρογνωμόνιο και διαβήτης) σχεδίασης των σημείων αναστροφής δεν έδειξαν καθαρά στην πειαραματική μέθοδο το σημείο αντιστροφής με ακρίβεια. 
Όμως η άνοδος είναι άνοδος. 
Το τελευταίο καθοδικό κύμα Υ πήρε την μορφή τελικού διαγωνίου τριγώνου, σ αυτό το στάδιο συστολής.
Παρατηρείται και εδώ θετική απόκλιση μεταξύ τιμών και ταλαντωτή.
 

6. Ένα σημαντικό σήμα με ανοδικό πεντάρι σχηματίσθηκε στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων.
Μετά ίσως από μικρή παλινδρόμηση αναμένεται ανοδική συνέχεια, ενδεχομένως εντυπωσιακή.
Ο ταλαντωτής αναδρομής στα σημεία τάσης προχωρεί επίσης προς τα πάνω, αλλά δεν δέχεται άλλο διάγραμμα το πρόγραμμα και με παιδεύει νυχτιάτικα.
7. Η μόνη σκιά σ'αυτή την εικόνα προέρχεται από στάδια συστολής ανωτέρου βαθμού, όπου ο καθοδικός κύκλος δεν φαίνεται να έχει κλείσει. Αλλ'αυτό μπορεί να αλλάξει.

Συνοψίζοντας: Έχω επίγνωση ότι διακινδυνεύω την όποια αξιοπιστία έχω μεταξύ σας φίλοι μου, γράφοντας το σημερινό σχόλιο αλλά αυτά λένε τα διαγράμματα και οι αριθμοί και όπως πάντοτε τα λέω όπως τα βλέπω. Νομίζω ότι σύντομα θα έχομε ανοδικά πυροτεχνήματα. Νομίζω ότι θα ξεπεράσομε τις αντιστάσεις, 1020, 1040, και από κει και πάνω ο ορατός στόχος είναι οι 1150, αλλά μπορεί να δούμε και κάτι καλύτερο. Προσοχή όμως διότι μπορεί να μην έχουν διάρκεια αν όπως νομίζω βρισκόμαστε σε ένα ακόμη διορθωτικό ανοδικό κύμα.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.


 

4 σχόλια:

  1. "Έχω επίγνωση ότι διακινδυνεύω την όποια αξιοπιστία έχω μεταξύ σας φίλοι μου, γράφοντας το σημερινό σχόλιο αλλά αυτά λένε τα διαγράμματα και οι αριθμοί και όπως πάντοτε τα λέω όπως τα βλέπω." Δεν διακινδυνεύεται καμία αξιοπιστία..καλύτερα το ελεύθερο της γνώμης παρά οι μετά χριστόν προφήτες!! Καλή συνέχεια στη δουλειά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας κύριε Στάθη! Πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις! Ο Δάσκαλος είναι αυτός που μεταβιβάζει γνώση, και εσείς το κάνετε απλόχερα! Είστε πραγματικός Δάσκαλος! Η μεθοδολογία και η μεταβίβαση της είναι κάτι παραπάνω από αρκετή....εξάλλου ποιος ξέρει τι πραγματικά θα γίνει;
    Θα είχε ενδιαφέρον, να ξανααναφέρετε το μακροπρόθεσμο σενάριο που αναφέρετε στα σχόλια σας στην σημερινή ανάλυση, για τη διόρθωση ως το τέλος της δεκαετίας....έστω αν μπορείτε να ξαναβάλετε το link απο την τότε ανάλυση σας....Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τα σημερινά δεδομένα και την εξέλιξη στους επόμενους μήνες και χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να διορθωθεί η ζημιά που εχει γίνει στην μακροπροθεσμη ταση απαιτούνται τουλάχιστον 3 μήνες δυναμικής ανόδου . Ενδεικτικά Δεκέμβριος 1.100 με 1170,
    Διαφορετικά .. Εχετε γεια βρυσουλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή