Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η μονομαχία μεταξύ ανόδου και καθόδου συνεχίζεται.

Επικρατεί βραχυπρόθεσμη αμφισημία, και επίκειται αποφασιστική κίνηση εντός της εβδομάδος.

1. Αυτό φαίνεται από το υποσύνολο των σημείων τάσης όπου "η μανσέτα" των γραμμών των σημείων περιστροφής, αντιστάσεων και στηρίξεων έχει "σφίξει" γύρω από την γραμμή των τιμών.

Με βάση τον κανόνα Hagopian για τα δικράνια Andrews και εφ'όσον οι τιμές οπισθοδρόμησαν μετά την συνάντησή τους με την μπλε μέση γραμμή του μικρού δικρανιού θα πρέπει να δούμε κίνηση προς τα κάτω.
Λίγο  πιο κάτω όμως, γύρω στις 930-950 μον. διέρχεται η μέση γραμμή του πιο μακροχρόνιου δικρανιού και εκεί είναι δυνατόν να συμβούν τρία πράγματα:
α. Να δούμε πλάγια σταθεροποίηση περί την μέση γραμμή.
β. Ταχεία τρώση της στήριξης
γ. Ανάκλαση πάνω στη μέση γραμμή.
Η κλασσική ανάλυση λέει επίσης ότι ο σχηματισμός είναι ένα παραλληλόγραμμο σταθεροποίησης και οι πιθανότητες είναι υπέρ της καθοδικής λύσης βραχυπρόθεσμα.
Η ανάλυση Elliott επίσης υποδεικνύει ένα τελευταίο καθοδικό κύμα που αν ισχύσει η ισότητα μεταξύ πρώτου και πέμπτου πρέπει να μας φέρει κοντά στην προηγουμένη στήριξη.

2. Από το υποσύνολο των ακροτάτων παίρνομε επίσης ένα ασθενές σήμα αντιστροφής της πορείας, αλλά με υποσχέσεις για καλύερο μέλλον, καθώς παρατηρείται μία σημαντική θετική απόκλιση μεταξύ ταλαντωτού και τιμών.


3. Ένα σήμα αδυναμίας έρχεται επίσης από το πρώτο στάδιο συστολής, όπου η ταχεία συνιστώσα αντέστρεψε πορεία και η ενδιάμεση έτμησε εκ των άνω την πιο μακροχρόνια.
Παρατηρείστε όμως ότι εμφανίζεται σημαντική ανοδική απόκλιση και αυτό όπως σε όλους τους ταλαντωτές τις περισσότερες φορές σημαίνει αντιστροφή πορείας στο εγγύς μέλλον.

4. Αυτό που διαφαίνεται σε οποιαδήποτε περίπτωση και πέραν των βραχυπροθέσμων κινήσεων σε δεύτερο και τρίτο στάδιο συστολής είναι ότι ο πυθμένας που θα συναντήσομε, αν τελικά υλοποιηθεί το βραχυπρόθεσμο καθοδικό σενάριο, θα είναι ένας στρατηγικός πυθμένας, ο οποίος θα συνδυασθεί με τουλάχιστον πλαγιοανοδική κίνηση μακράς διαρκείας και πολυπλοκότητος.
Ήδη σε δεύτερο στάδιο συστολής εμφανίζεται επίσης ανοδική απόκλιση του ταλαντωτή αναδρομής 
και σε τρίτο ξαναείμαστε πάλι μία ανάσα από το να δοθεί ανοδικό σήμα  
 
Παρατηρείστε επίσης ότι πέρα από την θετική απόκλιση, οι βραδύτερες συνιστώσες έχουν ήδη αρχίσει να στρέφουν προς τα πάνω.
Αυτό το στάδιο, λόγω του ότι αποτελείται από ΚΜΟ2 ακροτάτων του πρώτου σταδίου εμφανίζει θόρυβο και ακόμη είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά είναι μία θετική ένδειξη.
 
Και στο τρίτο στάδιο βρισκόμαστε μία ανάσα από το να πάρομε ανοδικό σήμα.
Σημειωτέον ότι σ'αυτό το στάδιο έχομε πάρει στην διετία μόλις έξι σήματα ως τώρα. Και τα έξι με σημαντικά κέρδη αν τα είχαμε ακολουθήσει προς την κατεύθυνση που δείχνουν.

Στους εξελικτούς χρόνους τα πράγματα παραμένουν βραχυπρόθεσμα αμφίσημα με τα ακρότατα σε πρώτο στάδιο συστολής να δείχνουν ένα ελπιδοφόρο πεντάρι, αλλά στο υποσύνολο τάσης να έχομε καθοδικές διαθέσεις.

Συνοψίζοντας:Η μάχη βραχυπρόθεσμα είναι αμφίσημη και θα περιμένω υπομονετικά τις εξελίξεις.
Προβάδισμα έχει βραχυπρόθεσμη κάθοδος όχι πέραν της εβδομάδος 60 % και με πιθανό στόχο τα χαμηλά 900άρια. Αυτό όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, και χρειάζεται προσοχή για τυχόν ανοδικό breakout.
Η μεσοπρόθεσμη εικόνα αρχίζει να βελτιώνεται με σημαντικές θετικές αποκλίσεις σε υψηλά στάδια συστολής, πράγμα που σημαίνει είτε ότι τον πυθμένα της καθόδου τον έχομε ξεπεράσει, είτε ότι θα κρατήσει η προηγούμενη στήριξη. Τα φαινόμενα δείχουν ότι η περιοχή των 940-950 μον. είναι εκεί όπου θα διεξαχθεί η στρατηγική μάχη.
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.



1 σχόλιο:

  1. Νομιζω το χαμηλο του μηνα Δεκ. το ειδαμε 957 και παμε για 1040 (εδώ ισως εχουμε ενα γυρισμα στο 1000 ) και μετα στο 1090 εντος Δεκεμβρίου )

    ΑπάντησηΔιαγραφή