Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;

Στις 24 Φεβρουαρίου, 2022 η Ρωσσία ξεκίνησε πόλεμο με την Ουκρανία μετά από μήνες ακαμψίας και κλιμακώσεως αντεγκλήσεων με την Δύση.

Αν γλιτώσομε θα κρίνουν οι ιστορικοί κατά πόσον ήταν δικαιολογημένη η όχι η επίθεση των Ρώσσων στους Ουκρανούς. Είμαι βέβαιος ότι όσοι παρακολουθούν τον "Ζάλευκο" ξέρουν πως συμπεριφέρθηκε η Δύση μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και οι Ουκρανοί μετά το 2004 στους Ρώσσους πολίτες τους  και ο Εμμανουήλ Λάσκερ, ένας μεγάλος σκακιστής του προπερασμένου αιώνα μιλά στο βιβλίο του για ενεργητική και παθητική άμυνα και οι νοούντες νοήτωσαν. Έχομε και τον Μεγάλο Αδελφό βλέπετε, στην κατά τα άλλα δημοκρατική και φιλελεύθερη Δύση που ζούμε. 

Έκτοτε εξελίσσεται ένα πολυεπίπεδο δράμα για τους πολίτες της Ουκρανίας για τις μανάδες και τους πατεράδες των στρατιωτών που πολεμούν στο μέτωπο εκατέρωθεν, και κυρίως για τα παιδιά, τους ανήμπορους και τους ηλικιωμένους. Οι καταστροφές υποδομών, πόλεων, χωριών και του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού στην Ουκρανία είναι βέβαια δευτερευούσης σημασίας μπροστά στον ανθρώπινο πόνο, φόβο και απελπισία καθώς μπορούν να ανοικοδομηθούν.

Από το σημείο αυτό και μετά άρχισαν να ανοίγουν οι πόρτες της Κολάσεως για τον κοινό άνθρωπο, τον καθημερινό πολίτη και στην πατρίδα μας που ούτε πληροφόρηση ανωτέρου επιπέδου διαθέτει, ούτε διασυνδέσεις με τα κέντρα αποφάσεων, εγχώρια και διεθνή και προσπαθεί   να καταλάβη και να αντιμετωπίση τις συνέπειες τόσο των διεθνών όσο και των εγχώριων πολιτικών αποφάσεων σ'αυτή την διαμάχη στις οποίες θα αναφερθούμε, σύντομα ελπίζω, σε επόμενες αναρτήσεις. 

Κατά την γνώμη μου είναι η αρχή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης, το τελευταίο στάδιο ενός γεωπολιτικού παιχνιδιού, μία τεράστια σύγκρουση πολιτισμών τεχνολογιών και αξιών μεταξύ Ευρασιατικών αυταρχικών δυνάμεων ακολουθούμενων από σημαντικό μέρος της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής και της ευημερούσης Δύσεως που θέλει να επιβάλλη την οικονομική και πολιτικοστρατιωτική της ηγεμονία με επικεφαλής τις ΗΠΑ που έχει μεν ένα προκάλυμα και περιτύλιγμα δημοκρατικότητας αλλά στον πυρήνα της είναι εξ ίσου αυταρχική αλλά με διαφορετικά μέσα, και προσπαθεί να επιβάλλη στους δικούς της πολίτες αξίες και τρόπους  που οι περισσότεροι κυριολεκτικά αποστρέφονται. Και πάλι οι νοούντες νοήτωσαν.

Έχομε πλέον φτάσει στο σημείο οι Ρώσσοι να μιλούν διά στόματος του Προέδρου Πούτιν για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, μετά την αποτυχία της δια συβατικών μέσων επιτεύξεως των πολιτικών σκοπών του πολέμου, που εν πολλοἰς απετέλεσε έκπληξη, όπου μετά την προσάρτηση Ντονμπάς Χερσώνας και Λουχάνσκ στον εθνικό κορμό της Ρωσσίας γίνεται πιο πιθανή, καθώς ενεργοποιείται το δόγμα υπερασπίσεως του εθνικού εδάφους της Ρωσσίας.

Οι Δυτικοί εφοδιάζουν, με το αζημίωτο βέβαια, τους Ουκρανούς με όπλα, τους υποστηρίζουν από άποψη πληροφοριών και τεχνολογίας επί του πεδίου της μάχης και στέλνουν και μισθοφόρους. 

Μισθοφορικές δυνάμεις χρησιμοποιούνται και από τους Ρώσσους με την περίφημη σκληροτράχηλη Wagner και πάει λέγοντας.

Το ανησυχητικό είναι ότι η συζήτηση για την χρήση πυρηνικών όπλων γίνεται με μία ψυχοπαθολογική ελαφρότητα, δήθεν τρόμου, στο ενδεχόμενο πυρηνικού ολοκαυτώματος, που παγιδεύει και τις δύο πλευρές, και Ανατολή και Δύση  σε ένα ασύλληπτο για τον κοινό άνθρωπο διάλογο, όπου βαθμιαία αποκλείονται χάριν διατηρήσεως του γοήτρου και της αξιοπιστίας οι οδοί υπαναχωρήσεως.

Εν τω μεταξύ τρέχουν τα μοντέλλα των σεναρίων στους προηγμένους υπολογιστές, που τελικά θα αποφασίσουν για το αν θα επιζήσωμε η όχι.  

Από την μία πλευρά ένας ανοϊκός Πρόεδρος και μία πρόεδρος του Κογκρέσσου στα πρόθυρα μουμμιοποιήσεως άγονται και φέρονται από το βαθύ κράτος των οπαδών του Strauss ( βλ. Newland, Pyatt, Blinken) τις βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και τις πολεμικές βιομηχανίες που κάνουν χρυσές δουλειές και από την άλλη ένας Πούτιν πρώην αξιωματικός της KGB που ναι μεν ως τώρα διατηρεί την ψυχραιμία του, αλλά αντιμετωπίζει αυξανόμενη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό και σε κάποιο επίπεδο διακατέχεται από ένα σύνδρομο διώξεως, όχι αδικαιολόγητα την στιγμή που κάποιοι όπως ο John Bolton πρώην Σύμβουλος Ασφαλείας και πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ευαγγελίζονται την δολοφονία του και διατηρεί την νοοτροπία του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου  του "ούτε βήμα πίσω". 

Όλα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα ένος πυρηνικού ολοκαυτώματος. 

Είμαστε λοιπόν ένα αποτυχημένο πείραμα των τυφλών  και τυχαίων δυνάμεων της Δαρβινικής εξελίξεως που πάει ολοταχώς για εξαφάνιση με δική του υπαιτιότητα και μέσα;

Προς τι ό κόπος αιώνων να εξασφαλίσωμε ευημερία, δικαιοσύνη, ισότητα και αδελφότητα μεταξύ των ανθρώπων, όταν η ύπαρξη μας εξαρτάται από ένα απειροελάχιστο μέρος του είδους που κρατά στα χέρια του τους κωδικούς του πυρηνικού ολέθρου;  Που είναι η δημοκρατία σ'αυτή την κατάσταση;

Μήπως αποτύχαμε παταγωδώς στην τιθάσευση της επθετικότητας με την οποία ο homo sapiens εξαφάνισε όλα τα άλλα είδη ανθρώπων εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια;

Κατανοήσαμε τους νόμους του Σύμπαντος σε στοιχειώδες επίπεδο, προχωρήσαμε στις επιστήμες και τις τέχνες και βρισκόμαστε στο κατώφλι της κατακτήσεως του διαστήματος, αλλά αποτύχαμε να ελέγξωμε τις δυνάμεις της αποσύνθεσης, της βίας, του χάους, της αδικίας, της υποδούλωσης του διπλανού που τον θέλομε να μας υπηρετή, χωρίς δίκαιη ανταμοιβή, υφιστάμενος εξανδραποδισμό, ταπείνωση, ύβρεις.

Δεν είναι ένα μικρό πυρηνικό ολοκαύτωμα ο βιασμός παιδιών;

Δεν είναι μία μικρή Ουκρανία οι συμμορίες ανηλίκων, οι ληστείες και η κακοποίηση γερόντων και τα τόσα άλλα εγκλήματα σε βάρος γυναικών και ανδρών, ανήμπορων και λιγότερο προικισμένων από την φύση από μας οι ηλεκτρονικές απάτες και τα μεγαλύτερα που διαπράττουν οι ηγεσίες μας κοινωνικές οικονομικές και πολιτικές;

Αν δεν κάνωμε κάτι τώρα, διατρανώνοντας την επιθυμία μας να ζήσωμε και να συνεχίσωμε να υπάρχωμε, αγωνιζόμενοι ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Στο μέλλον, κάποιοι διαπλανητικοί αρχαιολόγοι που θα ανασκάψουν έναν νεκρό πλανήτη θα διερωτώνται για τα αντιφατικά τους ευρήματα. Μεγάλα υπολείμματα πόλεων με χώρους κατοικίας, μάθησης και περίθαλψης αρρώστων αλλά και χώρων λατρείας, αλλά τίποτε γραμμένο στην πέτρα, όπως σε αρχαιότερα στρώματα που θα βρουν, υπολείμματα μηχανών, αρδευτικών έργων, και παντού κάμποση ραδιενέργεια τεχνητής προέλευσης και θα διερωτηθούν αφού κατανοήσουν τα αίτια της κατστροφής. "Γιατί το έκαναν; Πως μπόρεσαν;"

 



1 σχόλιο:

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο σε όσα λέτε... Έχετε καιρό όμως και για μιά κάποια ανάλυση. Να είστε πάντοτε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή