Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

27 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2021: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

 Όλους αυτούς τους μήνες σιωπώ καθώς καταιγισμός γεγονότων συμβαίνει.

Οι αλληλοσυγκρουόμενες ταχέως εναλλασσόμενες απόψεις, γνώμες, αναλύσεις κλπ δεν μου επιτρέπουν ασφαλή συμπεράσματα πλην των γνωστών σε όλους.

Η παρακάτω εικόνα χωρίς σχόλια δια τον φόβον, όχι των Ιουδαίων βέβαια, αλλά  ξέρετε ποιών, νομίζω ότι εξηγεί το γιατί από την άποψη των κυμάτων Elliott και των socionomics. 


Βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ μεγάλης εποχής και μετά την συμπλήρωση του τριγώνου επακολουθούν αυτά που γράφει ο Prechter και οι άλλοι Ελλιοτιστές στα βιβλία τους.

Εν τω μεταξύ, ο εξελικτικός χρόνος λέει ότι κάποιοι παίρνουν μακροχρόνιες θέσεις στο ΧΑΑ.

Οι μέρες ανόδου είναι περισσότερες από τις μέρες καθόδου και βρίσκονται ψηλότερα από το 2004.

Η αναλογία ανόδου προς εξελικτικό χρόνο όμως λόγω των παλινδρομήσεων βρίσκεται ακόμη κοντά στην ελαχίστη τιμή της.

Προσέξτε μην μας πάρουν δωρεάν τα χαρτιά πατριώτες κατά την γνωστή ρήση παρά την ενδεχόμενη καθοδική λύση του τριγώνου που είδαμε πιο πάνω η οποία θα είναι και η λύση της περιόδου boom-bust (2004-2008-τέλος και του τελευταίου καθοδικού κύματος) μετά την λύση του τριγώνου προς τα κάτω.

Υπάρχει και διαφορετική ανάγνωση όμως, και εδώ είναι η δυσκολία και η αμφισημία της καταστάσεως:

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο παρατείνεται η διορθωτική φάση έως την τελική και οριστική κάθοδο που θα ακολουθήσει το κύμα C και δεν χρειάζεται να εξηγήσω στους φίλους που ύστερα από τόσα χρόνια γνωρίζουν την μεγάλη σημασία της, όσον αφορά τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Βραχυπρόθεσμα οι δείκτες μου δείχνουν ανοδική υπερβολή (RSI, τροποποιημένος ταλαντωτής αναδρομής και ταλαντωτής Bressert).





Κάποια άλλη ώρα θα πούμε τα υπόλοιπα.






 

1 σχόλιο: