Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2016:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Έως τώρα οι εξελίξεις στον ΓΔ ήταν αναμενόμενες.
Το ζήτημα είναι τι γίνεται απ' εδώ και κάτω.
Βραχυπρόθεσμα η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος των τελευταίων τριώνημερών δύσκολα θα επέλθει. Οι ΤΤΑ δείχνουν κάτω και στο σύνολο των τιμών και στα σημεία τάσης και οι μεταταλαντωτές δείχνουν σημεία κόπωσης.


Προς το παρόν στα ακρότατα η εικόνα εδεν είναι άσχημη, αλλά πολλά θα κριθούν ως που θα πάει προς τα κάτω το τωρινό καθοδικό κύμα. Θεωρητικά θα πρέπει να σταματήσει κοντά στις 585-600 μον. και να ακολουθήσει αντίδραση και πιθανά επαναπροσέγγιση των 630. Αλλά αυτό είναι μία θεωρητική άποψη.
Αλλού όμως είναι το ζήτημα και έχει να κάνει με τα μακροπρόθεσμα διαγράμματα.
Τι ακριβώς πολυπλοκότητος ήταν το c  που τελείωσε;
Και κυρίως, γύρω από ποιά πιό πολύπλοκη κυματομορφή περιελίσσεται;
Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι υφίστανται πλέον οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την έναρξη ενός μεγάλου κύματος C 4-5 4-5 σταδίων συστολής (πράσινη γραμμή). Το ζήτημα είναι αν αρχίζει τώρα, η αναβάλλεται . Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δούμε άλλα δύο κύματα ένα καθοδικό δύο σταδίων και ένα ακόμη ανοδικό, λόγω του ότι το c δύο σταδίων, υποδιαιρείται σε 1,1,1 και αυτό είναι ασύνηθες. Η πιο συνήθης μορφή είναι 1,1,3.
Θα μπορούσε λ.χ. αντί σύνθετου zigzag να δούμε να σχηματίζεται ένα μεγάλο τρίγωνο του οποίου έχομε δει μόνον τα αρχικά κύματα. Αυτό σημαίνει παράταση και συνέχεια της πορείας εταξύ 480-650 πριν από την έναρξη της καθόδου.
Η συμπεριφορά του δείκτη περί τις 580-600 μον. θα κρίνει πολλά.
Συνοψίζοντας: Μετά το hit and run του τελευταίου μηνός αποσύρθηκα και περιμένω τις εξελίξεις με ετοιμότητα είτε για βραχυπρόθεσμη άνοδο είτε για έναρξη μια μεγάλης καθοδικής περιπέτειας.
Οι αριθμοί απεικονίζουν την στασιμότητα σε παρακμή από την μία και την αβεβαιότητα του επομένου βήματος της ιστορίας. Έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας ακόμη.

4 σχόλια:

  1. Την καλησπερα μου κ την βαθεια εκτιμηση για σας κ το εργο σας . Φανατικος αναγνωστης σας εδω κ χρονια Και συμφωνω με τις αποψεις σας . Στο προκειμενο , Εχει ξεκινησει το μεγαλo C 4-5,4-5 poy αναφερετε κατω ? Ευχαριστω . Φιλικοτατα , Δημητρης Παμλιδης , 1/12/2016 , 8.55μμ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κε Δήμήτρη.
      Δεν νομίζω ότι έχει ξεκινήσει ακόμη. Η αίσθησή μου είναι ότι έχομε ένα ακόμη μικρής πολυπλοκότητας, 1-2 σταδίων συστολής, ανοδικό κύμα μετά από πλαγιοδρόμηση. Αλλά...

      Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστω θερμα ,Τιμη μου που απαντησατε . Να ειστε καλα . Περιμενω εναγωνιως το επομενο σας κειμενο ,οταν κρινετε . Με εκτιμηση, Δημητρης Παμλιδης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέτε κε Δημήτρη; Η τιμή όλη δική μου που διαβάζετε όσα γράφω και μάλιστα έχετε και καλή γνώμη γι' αυτά. Η αγωνία μου είναι τα γραφόμενα να είναι και χρήσιμα σε πρακτικό επίπεδο.

      Διαγραφή