Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δυσοίωνη είναι η  τεχνική εικόνα η οποία σχηματίζεται σύμφωνα με τις μεθόδους μας.
Την μεσομακροπρόθεσμη εικόνα την παρουσιάσαμε λίγο-πολύ σε προηγούμενες αναρτήσεις και εδώ και στο "Ημερολόγιο ενός Trader" του φίλου Βασίλη Μαρκάκη.

Η βραχυπρόθεσμη εικόνα χειροτερεύει καθώς περνούν οι ημέρες και συμφωνώ με τον φίλο Γιώργο Παπιγκιώτη ότι η κρίσιμη στήριξη είναι οι 551 μον. σε ημερήσιο κλείσιμο.

Ανέρτηση στο "Ημερολόγιο"

Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι τόσο στο σύνολο των δεδομένων, όσο και στα ακρότατα και στα σημεία τάσης, παρατηρείται καθοδική επιτάχυνση μετά από μία σύνθετη λίγο πολύ αποστρογγυλωμένη υψίσυχνη τοπική κορυφή, τους τελευταίους 2 μήνες.
Παρά το γεγονός ότι η κάθοδος των τιμών δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη ορμή στο διάγραμμα των τιμών, τόσο ο ΤΤΑ όσο και ο μεταταλαντωτής προειδοποιούν ότι έχει ξεκινήσει μία μεγαλύτερης κλίμακας και διάρκειας κάθοδος, παρά τις όποιες ενδιάμεσες αντιδράσεις που είναι βέβαιο ότι θα εκδηλωθούν. 
 
Στον μετα-ταλαντωτή, παρατηρείστε ότι η καθοδική επιτάχυνση είναι μεγαλύτερη από την ανοδική επιτάχυνση στο τελευταίο κοπιώδες ανοδικό κύμα.
Ναι μέν μπορεί να σταθούμε για λίγο στην στήριξη των 550 αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη έπεται μεγαλύτερης κλίμακας και διάρκειας καθοδική συνέχεια.
Λίγο διαφορετική η εικόνα στα σημεία τάσης, όπου μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας αντίδρασης στην  στήριξη των 550 μον.
Το κυριότερο δυσοίωνο μήνυμα προέρχεται όμως από τα ακρότατα, όπου αφ' ενός, ο ΤΤΑ δίνει σήμα πώλησης πολύ κοντά στην γραμμή 0, αλλά ο μετα-ταλαντωτής έχει σχηματίσει ένα διορθωτικό ανοδικό κύμα, το οποίο έχει ήδη γυρίσει προς τα κάτω.
Επειδή όλα τα σημεία τάσης περιέχονται μεταξύ των ακροτάτων, αυτή είναι μία ισχυρή ένδειξη ότι ακόμη και μετά από μία προσωρινή ανοδική αντίδραση η συνέχεια θα είναι έντονα και παρατεταμένα καθοδική.
 

Μία ακτίνα αισιοδοξίας έρχεται από τον εξελικτικό χρόνο σε πρώτο στάδιο συστολής, όπου αν μετατραπεί σε στήριξη η πάνω μπεζ γραμμή και η αρίθμηση των κυμάτων είναι ορθή, τότε μετά από ένα ταραχώδη μήνα ως δίμηνο, αναμένεται ανοδική αντίδραση σημαντικού μεγέθους.
 
Συνοψίζοντας: Βραχυπρόθεσμα το καθοδικό σενάριο με διάσπαση των 550 μον. συγκεντρώνει τις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί και είναι πολύ πιθανό να έχει και συνέχεια για τον επόμενο μήνα ως δίμηνο με ενδιάμεσες μικρής κλίμακας αντιδράσεις.
Τότε θα κριθεί η μεσοπρόθεσμη πορεία.
Αν ξεκινήσει ένα γερό ανοδικό κύμα τότεθα βρισκόμαστε στο επόμενο ανοδικό διορθωτικό κύμα στα πλαίσια της μακροχρόνιας διόρθωσης από το 2008-9.
Όπως έχομε ξαναπεί "Στώμεν καλώς". 





1 σχόλιο: