Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Λόγω συγγραφής και  υπολογισμών (πάλι), απουσίασα.
Όμως όπως είναι προφανές, τα πράγματα γενικώς και ειδικώς, διεθνώς και τοπικώς βαίνουν επιδεινούμενα.
Η σημερινή συνεδρίαση πιστεύω ότι εγκαινιάζει το επόμενο μεγάλο καθοδικό κύμα και είμαστε βέβαιοι πλέον ότι βρισκόμαστε ενώπιον τελικού ξεπουλήματος διαρκείας στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα είναι ότι το ξεπούλημα εδώ συμπίπτει με την έναρξη του επομένου καθοδικού σκέλους της χρηματοπιστωτικής κρίσης παγκοσμίως, σε συνδυασμό με σοβαρές γεωπολιτικές αναταράξεις.
Το οικοδόμημα της παγκοσμιοποίησης το οποίο στήθηκε πρόχειρα και με γνώμονα το γρήγορο κέρδος ταλαντεύεται επικίνδυνα και όπως έχει ξανασυμβεί στην ιστορία  το τίμημα της κατάρρευσης του καλούνται να το πληρώσουν αθώοι.
Η κορύφωση του αρνητισμού απέναντι στην χώρα μας και τους κατοίκους της (και εννοώ τους γηγενείς) από τους δυνάστες, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να τους ονομάσω εταίρους τους Ευρωπαίους,  αλλά και των ίδιων των των  κατοίκων απέναντι στους εαυτούς τους, είναι προ των πυλών, με απρόβλεπτες συνέπειες τις οποίες προτιμώ να μην σκέπτομαι.
Η θραύση του κοινωνικού κρηπιδώματος είναι ένα ορατό ενδεχόμενο.
Ας δούμε που βρισκόμαστε και που νομίζομε ότι οδεύομε στο ΧΑΑ.

1. Οι σπουδαιότερες πληροφορίες έρχονται από το υποσύνολο των σημείων τάσης, όπου μετά την περάτωση της πλαγιοανοδικής διόρθωσης, ταλαντωτής και τιμές ξαναγυρίζουν προς τα κάτω.
Σημειώστε ότι στο κάθε σκέλος του ταλαντωτή, όπως τον τροποποιήσαμε, παρατηρείται βαθμιαία επιτάχυνση όταν κινείται προς την κατεύθυνση της τάσης. Επομένως θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε μεγαλύτερες από την σημερινή ποσοστιαίες πτώσεις, πριν εκτονωθεί η κατάσταση.
 
Η μέτρηση με τα μπλε στοιχεία είναι η πιο αισιόδοξη.
Σημειώστε επίσης το διάστημα των 16 σημείων και των υποπολλαπλασίων του το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση (;) συλλαμβάνει τις ακραίες τιμές των κυμάτων τάσης.
Άρα, ΑΝ ισχύσει η ίδια κανονικότης η επόμενη εβδομάδα κατ' ελάχιστον και πιθανότατα οι επόμενες δύο, προβλέπονται καθοδικές με ενδιάμεσες μικροδιορθώσεις μιάς η δύο το πολύ ημερών.
Η καθοδική παραβίαση των 530 μον. είναι το ορθέσιο αυτής της πρόβλεψης και μόνον έντονη άνοδος σ' αυτό το σημείο μπορεί να την ανατρέψει αν ακολουθηθεί από μία ακόμη ημέρα έντονης ανόδου. 
2. Τα δικράνια Andrews επίσης δείχνουν έντονη κάθοδο μπροστά μας καθώς στο μεν πιο μακροπρόθεσμο (μπεζ γραμμές), δύο απόπειρες απέτυχαν να αγγίξουν το άνω δόντι και στο βραχυπρόθεσμο (γαλάζιες γραμμές) οι τιμές μόλις πέρασαν το πάνω δόντι για 1 ημέρα και επανήλθαν σε έντονα καθοδικό ρυθμό στο διάστημα μεταξύ πάνω και μεσαίου δοντιού.
Θεωρώ την ενεργοποίηση του κανόνα Hagopian πολύ πιθανή πλέον σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο και θα εκπλαγώ αν καρατήσει η στήριξη των 530 μον. 
 

Ο στόχος πλέον κατά την ταπεινή μου άποψη είναι στην περιοχή των 440-450 μον. όπως έχουν γράψει και άλλοι αναλυτές (Β. ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΚΑΙ TRADERS MAGAZINE (κος Κανταρτζής) ), με ενδεχόμενο σημαντικό σταθμό κάπου περί τις 480 μον.
 

3. Δεν είναι διαφορετική η εικόνα από τον εξελικτικό χρόνο των σημείων τάσης.
Είμαστε σε ένα κύμα C διαρκείας εβδομάδων και την πρώτη σημαντική στήριξη γύρω στις 30 ημ εξελικτικού χρόνου, πράγμα που σημαίνει εφ' όσον μιλούμε για σημεία τάσης, ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν γρήγορα και έντονα μέσα στο επόμενο δίμηνο περίπου. 
Συνοψίζοντας: Κορυφώνεται ο αρνητισμός στην Ελλάδα σε όλες του τις εκφάνσεις και η κατάληξη του μακροχρονίου καθοδικού κύματος για το οποίο έχομε μιλήσει το παρελθόν είναι ένα μνημειωδών διαστάσεων ξεπούλημα και απαξίωση των πάντων. Σε διεθνές επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο τμήμα μεγάλου καθοδικού σκέλους της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, που το τέλος του ίσως σημάνει και αλλαγή υποδείγματος και τρόπου ζωής για όλη την υφήλιο. 
Το παρήγορο είναι ότι όσον αφορά την Ελλάδα, αυτό είναι το τελευταίο μεγάλο καθοδικό κύμα και εντός του επομένου έτους αναμένεται κατ' ελάχιστον σταθεροποίηση και κινητοποίηση των πρώτων γνησίων δυνάμεων αναγέννησης της πατρίδας. Η ελπίδα μου είναι να αποφύγομε σ' αυτή την τελευταία φάση και λίγο μετά την λήξη της ένοπλη σύγκρουση.

7 σχόλια:

  1. Ενοπλη συγκρουση?
    Τι θελετε να πειτε κυριε σταθη?
    Συγκρουση μεταξυ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Σταθη
    Λετε ενοπλη συγκρουση...
    Μεταξυ...?
    Ο λογος...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε zenlo,
      Αν δείτε το βιβλίο του Prechter: Socionomics, οι πόλεμοι ακολουθούν μετά από μεγάλες διορθώσεις στις τιμές των αγορών.
      Ο προφανής εχθρός είναι η Τουρκία η οποία αυξάνει συνεχώς την επιθετικότητά της απέναντί μας.
      Αν υποστεί διπλωματική (παραγκωνισμός και αναγνώριση κουρδικού κράτους όπου και αν γίνει αυτό), στρατιωτική (Ρωσσία) και θρησκευτική ήττα (ισλαμιστές) στην Συρία, και ενδεχομένως και με τις ευλογίες των "συμμάχων", ως "αντισταθμιστικό όφελος" για να παραμείνει στο ΝΑΤΟ κλπ μπορεί να της επιτραπεί να μας χτυπήσει στο Αιγαίο η στην Κύπρο.
      Η επίσκεψη Κίσιγκερ στην Μόσχα λέει πολλά.
      Εκεί θα αποφασισθεί, ποιός θα πάρει τι, πότε, που και με ποιούς όρους.
      Είναι μία νέα μινι Γιάλτα η η διερεύνηση για μία μεγαλύτερη Γιάλτα για την Μέση Ανατολή.
      Ο Κίσιγκερ θεωρεί την Ελλάδα ως απότυχία του συστήματος της Βεστφαλίας, θαυμάζει τον Μέτερνιχ και είναι γνωστή η στάση του απέναντί μας από την εποχή της Κύπρου.
      Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα σκεφθείτε μόνος σας φίλε μου.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα, θεωρώ & εγώ ότι υπάρχει κίνδυνος ενός πολέμου αλλά πιστεύω δε θα είμαστε εμείς οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Θεωρώ ότι το κίνημα της Αραβικής άνοιξης θα εξελιχθεί & μαζί με την οικονομική κατάντια που θα υπάρξει σε μεγάλες οικονομίες θα έχουμε εξελίξεις. Πάντως ο οικονομικός πόλεμος μαίνεται εδώ & χρόνια, ενώ ο νομισματικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σχόλια σας είναι πηγη προβληματισμού αλλά και έμπνευσης για ολους τους αναγνωστες σας και το ιδιο και για μενα που σας παρακολουθώ σχεδόν ένα τριμηνο.
    Αισθανομαι ότι δεν υπηρξε τιποτα προχειρα φτιαγμενο στο οικοδομημα της Παγκοσμιοποίησης.Αισθανομαι ότι εξαιρετικα μυαλά διχως ηθος, εργαστηκαν αοκνα, για να στρεψουν τις δυτικες κοινωνιες προς τον νέο Μεσαίωνα.Το εργο τους φοβάμαι ότι εξελίσεται κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνούμε σε δύο σημεία.
    1. Οι εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης είναι εξαιρετικά ευφυείς αλλά στερούνται πλήρως ηθικών αναστολών όσον αφορά τηνβλάβη που προακλούν στους ποολλούς. Πιστεύουν πραγματικά στον απόλυτο ατομισμό
    2. Προχωρεί κανονικά αλλά εμφανίζει σοβαρά σημεία φθοράς.
    Ισχυρίζομαι ότι στήθηκε πρόχειρα, διότι τόσο ευφυείς άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν προνοήσει για την διάρκεια και την σταθερότητα του οικοδομήματος πράγμα που θα επέβαλλε βραδύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση του και ενδιάμεσες διορθωτικές κινήσεις.
    Δεν τους άφησε η δίψα του χρήματος, της προβολής της εφήμερης ισχύος και του ευδαιμονισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή