Τρίτη 28 Απριλίου 2015

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

Ο Gann φαίνεται ότι ήξερε πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε να καταλάβομε από τα αινιγματικά του γραπτά και διαγράμματα. Ήρθε η άνοδος μία ημέρα πριν τον θεωρητικό τετραγωνισμό διαστήματος τιμής και χρόνου. Πανηγυρικά, όχι αστεία.
Παρά ταύτα, έως ότου αποκτήσει η κυματομορφή τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά πολυπλοκότητας δεν μπορούμε, αν και το ελπίζομε και σε κάποιο βαθμό τα διαγράμματα το υποστηρίζουν, να πούμε ακόμη με ασφάλεια ότι αυτό το καθοδικό σκέλος της μακροχρόνιας διόρθωσης, κατάρρευσης είναι πιο κατάλληλος όρος νομίζω, τελείωσε.

Η πιο ισχυρή ένδειξη για αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης προέρχεται από το τρίτο στάδιο συστολής και τους ταλαντωτές αναδρομής αυτού τουυ σταδίου, όπου, παρά το γεγονός ότι  δεν είναι καθαρό το σήμα, μετά από μακροχρόνια παραμονή στην ελάχιστη τιμή, όλοι οι ταλαντωτές ξαναπαίρνουν την ανιούσα και ο πιο σχετικά βραχυπρόθεσμος κόκκινος ταλαντωτής κατά τα φαινόμενα θα τμήσει εκ των κάτω τους δύο πιο μακροχρόνιους.
Η αρίθμηση Elliott του καθοδικού κύματος δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς υπάρχουν τρεις δυνατότητες.
Η πρώτη είναι η ευνοϊκή και λέει ότι το καθοδικό κύμα από τον περασμένο Μάρτιο εξελίχθηκε ως ένα διπλό ζιγκζαγκ με 7 κύματα και οι 704 μον. ήταν το τέλος του. 
Η συνέχεια θα πρέπει να είναι ένα μεσοπρόθεσμο διορθωτικό ανοδικό C παρόμοιας πολυπλοκότητας και διάρκειας αρκετών μηνών.
Σημαντικές αντιστάσεις βρίσκονται περί τις 850 μον. και περί τις 1000-1100 μον. 
 
Η δεύτερη και τρίτη δυνατότητες είναι δυσμενείς και λένε η μεν πρώτη ότι συμπληρώθηκε ένα πρώτο μεγάλο καθοδικό κύμα προς τα κάτω και τα δύο τελευταία είναι a, b του 1 και αυτό που βλέπομε είναι το διορθωτικό c που θα σχηματίσει μαζύ με το a και b το μεγάλο κύμα 2.
Η τρίτη είναι χειρότερη, καθώς λέει ότι η άνοδος που βλέπομε είναι ένα κύμα c ενός τρίτου κύματος προς τα κάτω και αναμένεται και πέμπτο.
Η συνολική μορφολογία και πρόοδος των κυμάτων όμως ευνοεί την πρώτη υπόθεση.
Εντυπωσιακή αντιστροφή καμπυλών και ταλαντωτών σε πρώτο στάδιο συστολής και πλέον αναμένεται η συμπεριφορά τπυ δείκτη περί τις 850-870 μον.
  

Τέλος ο εξελικτικός χρόνος των ακροτάτων, λέει ότι τελείωσε όντως κάτι μεγάλου μεγέθους μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα. Ακόμη και αν πρόκειται για την έναρξη ενός ακόμη πλαγιοανοδικού κύματος είναι καλοδεχούμενο, μετά από τόσους μήνες χρηματιστηριακής, κοινωνικής και πολλές φορές και προσωπικής δυστυχίας και πολιτικής δυσπαραγίας.

Συμπέρασμα:Φαίνεται ότι τελείωσε ένα μεγάλο μεσοπρόθεσμο πλαγιοκαθοδικό κύμα και ότι μπαίνομε στο επόμενο σκέλος της μακροχρόνιας διόρθωσης (καθίζησης) που στα πρώτα του στάδια έχει εκρηκτικά ανοδικό χαρακτήρα. Πολλά θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά του δείκτη περί τις 850 μον όπου θα έλθει και η επιβεβαίωση. Πάντως ας το απολαύσομε όσο θα διαρκέσει.
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου. 

2 σχόλια:

  1. GANN.....και Ζάλευκος.........Συγχαρητήρια και καλή δύναμη για την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου aa. Επιστημονικά έχω δυσκολίες με τον Gann αλλά φαίνετι ότι παρά τις αντιρρήσεις της θύραθεν επιστήμης είχε δίκιο σε πολλά πράγματα.Ο τρόπος προσέγγισης του είναι ένα μείγμα δύο θεωρητικά αλληλοαποκλειομένων προσεγγίσεων. Μιας γεωμετρικής και μιας μυστικιστικής. Τώρα το τι είναι τι πότε και που δεν το γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή