Σάββατο 11 Απριλίου 2015

11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Θα επιθυμούσα να γράψω κάτι πολύ πιο ευχάριστο την σημερινή ημέρα παραμονή της πιο μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης.
Όμως, όπως πάντοτε είμαι υποχρεωμένος να αναλύσω αυτά που μου λένε οι αριθμοί και τα διαγράμματα και η εικόνα δεν είναι καλή ιδιαίτερα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Εδώ, παρά τις αρχικές ελπίδες, φαίνεται ότι βρισκόμαστε ήδη στο τέλος ενός διορθωτικού πλαγιοανοδικού κύματος σε τρίτο (διαρκείας μηνών) στάδιο συστολής και στην καλύτερη περίπτωση οδεύομε προς συνέχεια της πλάγιας κίνησης ενώ στην χειρότερη οδεύομε για την περιοχή των 600 μονάδων.
 
Δεν έχει τόση σημασία η ακριβής μέτρηση Elliott εδώ, όσο έχει η μορφολογία του τελευταίου ανοδικού κύματος που είναι εξαιρετικά ρηχό και εξελίχθηκε με μικρή ταχύτητα, καθώς και ο κανόνας που λέει ότι η διαδρομή (διαφορά τιμής) ενός κύματος είναι ανάλογη της ταχύτητας (κλίσης) ενός κύματος, ο οποίος δεν έχει εξαιρέσεις. 
Ήδη ο αντίστοιχος ταλαντωτής αναδρομής έχει στραφεί προς τα κάτω.

Πιο βραχυπρόθεσμα είναι δυνατόν να δούμε μία ανοδική κίνηση, καθώς οι αισιόδοξοι για την επίτευξη τελικής συμφωνίας δεν θα παραδοθούν εύκολα σε κάτι που άλλοι αναλυτές (Β. Μαρκάκης, κος Βελιανίτης) έχουν ήδη περιγράψει ως ένα κύμα c ενός Β.
 
Το ρηχότερο πράσινο δικράνι λέει ότι πιθανός βραχυπρόθεσμος στόχός είναι οι 800 μον. αλλά η συνέχεια δύσκολη ως προς την άνοδο.
Επίσης το πάνω δόντι του πράσινου δικρανιού συμπίπετει με επέκταση του κάτω (μπεζ) δικρανιού, πράγμα που κάνει την αντιστροφή πορείας κάπου εκεί πολύ πιθανή .
Στα ακρότατα, χωρίς συστολή, ο ταλαντωτής αναδρομής έχει ήδη στραφεί προς τα κάτω.
Είναι προφανής ο σχηματισμός ενός τριγώνου τις τελευταίες δύο εβδομάδες και περιμένομε την λύση.
 


Συνοψίζοντας :Κατά την ταπεινή μας άποψη πρόκειται να ξαναξεκινήσει η καθοδική πορεία του δείκτη. Χρειάζεται μία σχετικά μακροχρόνια ακολουθία έντονα ανοδικών συνεδριάσεων με αδύνατες διορθώσεις και ισχυρή υπέρβαση των 850 μον. για να ανατραπεί αυτό το σενάριο.
Αυτός είναι και ο λόγος της σχετικά απαισιόδοξης πρόβλεψης μας για τις εξελίξεις και στο πολιτικό πεδίο που αναρτήσαμε προηγουμένως.

2 σχόλια:

  1. Με όλη μου την αγάπη και εκτίμηση, σας εύχομαι χρόνια πολλά ...και του χρόνου, με υγεία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμότατες ευχαριστίες και για τις ευχές και για το πολύτιμο έργο σου ακριβέ μου φίλε Βασίλη, καθώς και σε όλη την συντροφιά του κολλεγίου σου.
    Αντεύχομαι εκβάθους καρδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή