Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Βρισκόμαστε ήδη στο μέσον μιας ακόμη κρίσμης εβδομάδας, εντός μιας ακόμη περισσότερο κρισίμου περιόδου.
Από την οπτική γωνία της μεθοδολογίας της συστολής των κυματομορφών κάπου αρχίζει να κακοφορμίζει το τραύμα της Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα.
Όταν κακοφορμίζουν Βαλκανικές χώρες, ο κόσμος παθαίνει σηψαιμία.
Οι γηγενείς προσπαθούν να το περιποιηθούν, αλλά ο μεγάλος χειρουργός Σόϋμπλε αρνείται να το χειρουργήσει, αν δεν κάνει την επέμβαση που τα Γερμανικά του βιβλία λένε οτι πρέπει να είναι ημισωματεκτομή και συγγραφεύς των οποίων είναι ο ίδιος και ο υφηγητής του ο Ντάϊσενμπλούμ.
Χρηματοδότες, τα μεγάλα τραπεζικά τραστ. Η ημισωματεκτομή η τίποτε.Έτσι λέει ο μεγάλος καθηγητής της Ευρωπαϊκής χειρουργικής. Εσείς αν είσαστε η ασθενούσα Ελλάδα θα δεχόσαστε αυτή την επέμβαση;

Ας δούμε τα διαγράμματά μας.
Χαρακτηρίζονται από ασάφεια, με σχετικό πλεονέκτημα καθόδου βραχυπρόθεσμα.
Στα ακρότατα χωρίς συστολή, η γραμμή των τιμών είναι κάτω από την γραμμή των σημείων περιστροφής, με ένα αδύναμο χαμηλής ταχύτητος, διορθωτικό ανοδικό κύμα στο προσκήνιο.
 
Όπως εγράφη και από άλλους αναλυτές (smartfish) απεικονίζεται αγωνιώδης προσπάθεια σχηματισμού πυθμένα με έναν σχηματισμό ΩΚΩ.
Ως τώρα δεν φαίνεται να επιτυγχάνει.
Ο ταλαντωτής αναδρομής γύρισε προς τα κάτω στ αακρότατα, ακριβώς στην ζώνη αναδρομής κατά 100% καί λίγο παραπάνω της προηγούμενης καθόδου.
 
Αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό σημείο.
Στο υποσύνολο των σημείων τάσης, έιναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση και δεν προσφέρεται  για πρόβλεψη. Παραθέτομε το διάγραμμα για διδακτικούς λόγους, για το πως η ΤΑ απεικονίζει τις ισόπαλες μάχες μεταξύ αισιόδοξων και απαισιόδοξων, τόσο σε βραχυπρόθεσμο (κόκκινη γραμμή) όσο και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (κίτρινη γραμμή). 
 Υψίσυχνες μεταβολές με αλλεπάλληλα αλληλοκαλυπτόμενα κύματα, χωρίς καρτεύθυνση.
Ο όλος σχηματισμός από τοτ ελευταίο ευδιάκριτο καθοδικό κύμα προς αυτή την αγωνιώδη πλαγιοανοδική αντίδραση, φαίνεται διορθωτικός και όχι το τέλος.
Οι αλλαγές τάσης όπως έχει πει o Glenn Neely αναγγέλουν την αφιξή τους με επίμονο και εντυπωσιακό τρόπο, και όχι ψιθυρίζοντας, η φωνασκόντας πότε προς την μία κατεύθυνση και πότε προς την άλλη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Συνολικά:Η κυρίαρχη τάση παραμένει καθοδική και μέχρι νεωτέρας, θα πρέπει να είμαστε επιφυλατικοί στα ανοδικά και τα ξεσπάσματα. Η μάχη του σχηματισμού πυθμένα δεν έχει κριθεί. 
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και όπως πάντα σ'αυτές τις περιόδους προστασία του κεφαλαίου.
Βέβαια, σε βραχύ χρονικό πλαίσιο η κατάσταση αυτή ευνοεί τους τολμηρούς traders καθώς προσφέρεται για ανταρτοπόλεμο. Προσοχή όμως μήπως αφιχθεί ο τακτικός στρατός της τάσης και βρεθούμε στην ανάποδη μεριά της αγοράς.

3 σχόλια: