Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΑ: ΑΧΝΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ευνοϊκή για το ΧΑΑ και αυτό απεικονίζεται στα διαγράμματα και των τιμών και των ταλαντωτών αναδρομής.
Έχομε απ'ότι φαίνεται βρει έναν μακροχρόνιο πυθμένα στις χαμηλές μονάδες του 700.
Η μεταβλητότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Ας δούμε που βρισκόμαστε:
1. Στα ακρότατα και χωρἰς συστολή, δημιουργείται ένας σχηματισμός ΩΚΩ αντιστροφής.

Ο ταλαντωτής αναδρομής βρίσκεται βέβαι ακόμη στην ζώνη αντιστροφής, και βρισκόμαστε πάνω στην γραμμή του μακροχρόνιου καθοδικού διαύλου, αλλά, υπέρ της συνέχισης της ανόδου είναι και οι θετική απόκλιση που έχει δημιουργηθεί στον ταλαντωτή σε σχέση με τα χαμηλά του προηγουμένου διμήνου.


2. Στο υποσύνολο των σημείων τάσης τα πράγματα είναι πιο ελπιδοφόρα καθώς το ανοδικό σήμα πληροί τους όρους γνησίου ανοδικού σήματος.

Μάλιστα εδώ έχει ήδη γίνει ανοδική διάσπαση του ΩΚΩ.
Η μελέτη των δικρανιών Andrews σ'αυτό το υποσύνολο δείχνει ότι οι τιμές οδεύου προς τις 950 μον. όπου η γραμμή σκανδάλη (trigger line) του πιο βραχυπρόθεσμου (πορτοκαλί) δικρανιού συμπίπτει με το πάνω δόντι του πιο μακροχρόνιου (γαλάζιο).

Από άποψη εξελικτικών χρόνων έχει λάβει χώρα μία σημνατική αντιστροφή στον ταλαντωτή αναδρομής των σημείων τάσης, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα στην περίπτωση του εξελικτικού χρόνου των ακροτάτων σε πρώτο στάδιο συστολής.
3. Στα μεγαλύτερα στάδια συστολής ναι μεν τα πράγματα είναι ενθαρρυντικά αλλά δεν έχει κριθεί τίποτε οριστικά.




Από άποψη κυμάτων Elliott και από την οπτική γωνία της μεθοδολογίας συστολής των κυματομορφών, το μόνο που ξέρομε είναι ότι τελείωσε ένα μεγάλο τρίτο κύμα σε δεύτερο στάδιο συστολής. Δεν ξέρομε αν είναι το τέλος ενός μεγάλου abc η θα ακολουθήσει και πέμπτο κύμα, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας διόρθωσης από το 2008-9.
Συνοψίζοντας:Δημιουργούνται βάσιμες ελπίδες ότι εκτονώθηκε η θύελλα.
Όμως ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτε. Χρειάζεται αποφασιστική διάσπαση των 1000 μον. για να πούμε ότι η μεσομακροπρόθεσμη τάση αντιστρέφεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου