Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2015:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Αμφισημίας συνέχεια στην εξέλιξη της χρονοσειράς του ΓΔ και παρά τις "αγριες" διακυμάνσεις των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, η μεσοσταθμική κατάσταση δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου.
Όπως συμβαίνεσε παρόμοιες περιόδους πλάγιας κίνησης, η ΤΑ δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει βραχυπρόθεσμα.
Άλλωστε σύμφωνα με αυτό το βιβλίο το ερώτημα είναι λανθασμένο:
http://gen.lib.rus.ec/search.php?req=The+Adam+theory+of+markets&open=0&view=simple&phrase=1&column=def

1. Ο ταλαντωτής του εξελικτικού χρόνου φαίνται και πάλι να ευνοεί κάθοδο σε πρώτο στάδιο συστολής.




Οι ταλαντωτές στα ακρότατα καθώς και οι τιμές στριφογυρίζουν πλάγια χωρίς αποφασιστικότητα και οι γραμμές του ταλατνωτή είναι μπερδεμένες σαν κουβάρι.
Φαινόμενα αγοράς χωρίς τάση.
Παρά την ανοδική διάσπαση των βραδειών συνιστωσών από την ταχεία, δεν μπορεί  να θεωρηθεί γνήσιο αληθές ανοδικό σήμα αυτό που παρατηρούμε. 
Στα γνἠσια σήματα οι τρεις συνιστώσες είναι κοντά η μία στην άλλη και αρκεί μία ακόμη ιαι σχετικά μικρή κίνηση της ταχείας για να τις διασπάσει (μαύροι κύκλοι) αντί της μεγάλης απόστασης που παρατηρείται σε ψευδή σήματα (μπλε κύκλοι)

Η σύνοψη των τριών σταδίων συστολής, επίσης δεν έχει να προσφέρει κάποια σημαντική αλλαγή.
Η σημαντική γραμμή είναι η κόκκινη (δεύτερο στάδιο) καθώς αυτή έχει την πιο ξεκάθαρη δομή και οι μεταβολές σε δεύτερο στάδιο είναι αυτές που θα καθορίσουν την μεσοπρόθεσμη κίνηση.
Αν η μέτρηση των προηγουμένων αναρτήσεων είναι ορθή κάπου εδώ θα πρέπει να βρούμε πυθμένα.
Αν όχι τότε είμαστε σε μία ακόμη σύνθετη πλάγια κίνηση της οποίας η έκβαση θα είναι καθοδική.
Στο επόμενο σχεδιάγραμμα βλέπομε γιατί συμβαίνουν όλες αυτές οι παλινωδίες.
 
Βρισκόμαστε στο τέλος ενός μεγάλης πολυπλοκότητας και διάρκειας πενταριού, και χρειάζονται πολλά μπρός πίσω σε στενό εύρος για να σχηματισθεί ο πυθμένας του.
Φαίνεται ότι είναι πεντάρι και αυτό δεν είναι ευοίωνο. Διότι, είτε είναι το πρώτο μιάς ακολουθίας πέντε κυμάτων μεγαλύτερης διάρκειας και πολυπλοκότητας προς τα κάτω, είτε είναι το πρώτο πεντάρι ενός ζιγκζάγκ πολύ μεγάλου μεγέθους. Σε οποιαδήποτε περίπτωση φαίνεται να βρίσκεται στο τέλος του και αναμένεται ανακουφιστική διόρθωση.
Συνοψίζοντας:Βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια ενός καθοδικού κύματος μεγάλης πολυπλοκότητας και διάρκειας. Η τρέχουσα άποψη είναι ότι πρόκειται για μεγάλο πεντάρι προς τα κάτω που είτε είναι το πρώτο ακόμη μεγαλύτερου κύματος ώσης προς τα κάτω είτε μεγάλο κύμα a ενός ζιγκζαγκ η σύνθετης διόρθωσης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αναμένεται ανοδική αντίδραση η οποία μπορεί να φθάσει τον δείκτη έως την περιοχή των 950-1000 μον. τους επόμενους μήνες.
Όμως δεν είναι καθόλου ευοίωνη εξέλιξη μακροπρόθεσμα, καθώς μετά από αυτή την αντίδραση, στην καλύτερη περίπτωση θα ακολουθήσει πλαγιοκαθοδική πορεία μεγάλης διάρκειας και πολυπλοκότητας  και στην χειρότερη καταστροφική κάθοδος.
Υπάρχει και εναλλακτική εκδοχή αυτό που φαίνεται σαν πεντάρι να είναι ένα μεγάλο σύνθετο abc αλλά δεν δικαιολογείται η υιοθέτηση αυτής της άποψης ως της κύριας υπόθεσης παρά μόνον ως εναλλακτικού "αισιόδοξου σεναρίου". Κατά την γνώμη μου η προστασία κεφαλαίου είναι η καλύτερη στρατηγική την περίοδο που περνούμε.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου