Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2015:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Άνοδος την Παρασκευή η οποία χαρακτηρίστηκε "τεχνικής φύσεως". Πρόκειται για έναν μάλλον ατυχή όρο. Η άνοδος είναι άνοδος και η κάθοδος, κάθοδος. Οι δύο τους συναπαρτίζουν την αντανάκλαση του χορού των συναισθημάτων των συμμετεχόντων που νομίζουν ότι τις μετατρέπουν σε λογικές ενέργειες. Όταν οι συμμετέχοντες δεν αντέχουν άλλη μαυρίλα αγοράζουν ακόμη και αν τα θεμελιώδη έιναι χειρότερα απ'ότι στην αρχή της καθόδου. Άλλοτε πάλι απεικονίζουν την τόλμη και το θάρρος (αν δικαιωθούν με κατοπινή άμεση άνοδο) η αυτό που χύδην και χύμα ονομάζεται χρηματιστηριακός "τζόγος" όταν δεν δικαιωθούν.
Εν τω μεταξύ τα πάντα στην χώρα βρίσκονται στην κατάψυξη, ξεκινώντας από την πολιτική και την οικονομία ως την ψυχολογία του λαού και τον καιρό καθώς και τα διεθνή γεγονότα (και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις....http://rosicrux.blogspot.gr/ να η σφαγή στην Γαλλία). Δεν νομίζω ότι σηκώνει αμφισβήτηση το γεγονός ότι πάμε για έναν "πόλεμο πόλεων" στην Ευρώπη, παρά τις διαδηλώσεις, τα "Je suis Charlie" και τα παρόμοια. Οι ιστορικές εξελίξεις που κυβερνώνται από τις δυνάμεις του πλήθους, την τεχνολογίας και των ιδεών, μεταξύ των οποίων οι ισχυρότερες είναι οι θρησκευτικές, δεν αποτρέπονται από συλλαλητήρια και διαδηλώσεις, αλλά από ίσες και αντίρροπες δράσεις και πολιτική.
Κατά μία έννοια τα γεγονότα του Παρισιού είναι τα επιτίμια της αποικιοκρατίας της Ευρώπης.
Όμως θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τον χειμώνα ακολουθεί πάντοτε η άνοιξη.
Υπάρχει κάτι στα διαγράμματα το οποίο να λέει ότι τουλάχιστον η σφοδρή κακοκαιρία βαίνει προς το τέλος της και  ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά όσο φαίνονται;
Για να δούμε. 
1.Ξεκινούμε από το τρίτο στάδιο συστολής, όπου σαφώς έχει σχηματισθεί ένα κύμα υποδιηρημένο εις πέντε.

Ο αντίστοιχος ταλαντωτής δείχνει πυθμένα μεγάλης πολυπλοκότητας.

Αυτός ο σχηματισμός μου δίνει την αίσθηση ότι είτε ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εκ του πλαγίου δια πραγματεύσεις με την Ευρώπη, είτε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο από τις δημοσκοπήσεις και την εν γένει περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Αν η συνέχεια είναι όπως η λευκή γραμμή στο διάγραμμα, τότε η λύση του Ελληνικού δράματος αναβάλλεται για μερικούς μήνες κατά πάσα πιθανότητα.
Ένας ανορθόδοξος τρόπος μέτρησης θα ήταν να μετρήσωμε το πεντάρι ως ΑΒ(abc)C και να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία γενναία αντιστροφή. Το κλίμα που επικρατεί δεν δικαιολογεί μία τέτοια μέτρηση, αλλά την κρατάμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας ως πιθανότητα.
2. Σε δεύτερο στάδιο συστολής δεν έχει αλλάξει κάτι εκτός από το γεγονός ότι παρατηρείται ελπιδοφόρα απόκλιση στον  ταλαντωτή αναδρομής. Η μέτρηση είναι η πιο αισιόδοξη δυνατή.

Και εδώ επικρέμαται το ενδεχόμενο σχηματισμού ΩΚΩ  τους επόμενους μήνες, αλλά βρχυπρόθεσμα φαίνεται η κάθοδος να πλησιάζει στο τέλος της.
3. Η εικόνα σε πρώτο στάδιο συστολής λέει ότι βρισκόμαστε το πολύ ένα ακόμη καθοδικό κύμα πρώτου σταδίου πριν το τέλος και σε δεύτερο ότι τελειώνει με αυτό το κύμα .
 
4. Ενδιαφέρουσα είναι η εικόνα του εξελικτικού χρόνου.
Στα ακρότατα έχει σχηματισθεί σε πρώτο στάδιο συστολής ένα καθαρό 5-3 Elliott (πράγμα ασύνηθες) με 61% αναδρομή του ανοδικού πενταριού. Η θεωρία λέει ότι τέτοια "καθαρά" κύματα σημαίνουν την απαρχή μιας μεγαλύτερης κίνησης.


Λιγότερο σαφή τα πράγματα στον εξελικτικό χρόνο των σημείων τάσης, αλλά και εδώ φαίνεται ότι ένα μεγάλο πτωτικό κύμα βρίσκεται στο τέλος του και το ελάχιστο που μπορεί να περιμένει κανείς είναι μία σημαντική ανοδική διόρθωση.




Συνοψίζοντας:Άρχίζουν να διαφαίνονται σημεία ότι η θύελλα κοπάζει και σύντομα αν όχι άμεσα αναμένεται η έναρξη κατ'ελάχιστον μιας σημαντικής ανοδικής διόρθωσης, που αν είναι της τάξης του 23 % μας φέρνει περίπου στις 920-930 μον. και αν είναι 38%, στις 1000-1050 μον.
Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι τα προηγούμενα χαμηλά θα κρατήσουν.
Παρακολουθούμε με προσοχή προς το παρόν.

Καληνυχτίζω τις φίλες και  φίλους του ιστολογίου.

2 σχόλια: