Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ιστολογίου,
Δεν ξέρω τι γίνεται με σας, αλλά  όσον αφορά εμένα όσο προχωρούμε στον ερεβώδη δρόμο της κρίσης τόσο αυξάνονται οι υποχρεώσεις μου. Ήλπιζα ότι το φορτίο στα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας μου θα ήταν ελαφρύτερο, αλλά συμβαίνει το αντιθετο. Πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε μία συνάδελφος, υπόδειγμα ήθους και ικανοτήτων, από το Τμήμα μου και αυξήθηκε ο φόρτος εργασίας που επωμίσθηκα, καθώς ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί η θέση της.
Αν προσθέσομε ταξίδια και άλλες ακαδημαϊκές και μη υποχρεώσεις, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν πολύ. Επίσης συνεχίζει η έρευνα πάνω στις χρονοσειρές και χρειάζεται μέτρημα και ξαναμέτρημα, δοκιμή, λάθος και ξανά από την αρχή.
Έτσι, είμαι υποχρεωμένος να ελαττώσω την συχνότητα των σχολίων του ΖΑΛΕΥΚΟΥ έως ότου ελαφρύνει λίγο το πρόγραμμα, σε τρις εβδομαδιαίως, εκτός από τις περιπτώσεις που νομίζω ότι συμβαίνει κάτι σημαντικό.
Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια επ'ευκαιρία της "προαγωγής" του ΖΑΛΕΥΚΟΥ.
Θα επαναλάβω ότι είναι απαραίτητη η εκπαίδευση στην ΤΑ διότι αν μεν κανείς προτίθεται να ασχοληθεί με το προσωπικό του χαρτοφυλάκιο και να το διαχεισθεί μόνος/η  του/της δεν θα πρέπει καν να το διανοηθεί χωρίς εκπαίδευση και αν πάλι το αναθέσει σε επαγγελματίες θα πρέπει να γνωρίζει τα προσόντα τους πολύ καλά, πράγμα που σημαίνει τουλάχιστον στοιχειώδη εξοικείωση με την μεθοδολογία που χρησιμοποιούν και παίρνουν αποφάσεις για την περιουσία τους.

Τούτων λεχθέντων, οφείλω να πω ότι σε σχέση με τα διεθνώς διαδραματιζόμενα, η κατάρρευση του ΓΔ του ΧΑΑ και ο μακάβριος χορός του Ελληνικού πολιτικού κατεστημένου γύρω από το πτώμα της Ελλάδας είναι παρωνυχίδα. Ο κόσμος έχει χάσει τα λογικά του τελείως. Όμως η παρωνυχίδα είναι η δική μας παρωνυχίδα και πονάει.
Κρατάμε ψύχραιμα την γραμμή και αμυνόμαστε.
Σκοπός η προστασία ενός από τα μέσα με τα οποία ελπίζομε να επιβιώσομε και κυρίως να μην χάσομε την ψυχή μας.

1. Τα γεγονότα διέψευσαν περίτρανα την αισιόδοξη εκδοχή την οποία είχα υποστηρίξει ως πιο πιθανή και ίσα ίσα πρόλαβα να διορθώσω με βάση τα δεδομένα της 8ης Δεκεμβρίου.
Ενέσκηψε πυρηνικός χειμώνας στο ΧΑΑ μετά το μανιτάρι της ατομικής έκρηξης που είδαμε στις 9 Δεκεμβρίου να εξαπολύουν οι συμμετέχοντες.
Η κατάσταση συνοψίζεται στο παρακάτω διάγραμμα όπου συντίθενται τρία στάδια συστολής.

Αρχίζομε από την κίτρινη γραμμή που είναι εκείνη γύρω από την οποία περιελίσσονται οι πιο σύνθετες.
Δυστυχώς πρόκειται για κύμα ώσης προς τα κάτω και βρισκόμαστε στο 5ο του κύμα.
Το καλύτερο δυνατό σενάριο είναι τελικώς να εξελιχθεί σαν ένα διπλό ζιγκζάγκ σε 7 κύματα πράγμα που θα σημαίνει ότι είναι ένα τρομακτικό μεν αλλά μεγάλο κύμα Β διορθωτικό του κίτρινου Α.
Σ'αυτή την περίπτωση η πιθανότερη έκβαση είναι διόρθωση στο 0.618 της διαδρομής από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Μάρτιο του '14, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΩΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ 470-80 ΜΟΝ.
Διαφορετικά πρόκειται για μεγαλύτερο καθοδικό κύμα. Είναι το 1 του 5  του  C της μεγαλης διόρθωσης από το 2008. Αντιλαμβανεσθε ότι πρόκειται για ένα πολύ καταστρεπτικό σενάριο το οποίο ελπίζομε να μην υλοποιηθεί.

Η κόκκινη γραμμή είναι η μέτρηση του πιο πολύπλοκου 2ου σταδίου, που είναι συμβιβαστή με την μορφολογία της κίτρινης γραμμής γύρω από την οποία περιελίσσεται.
Την μπλε που είναι το πρώτο στάδιο συστολής, δεν την μετρήσαμε διότι θα γέμιζε το διάγραμμα αριθμούς αλλά είναι έχει βάθος έναν έως δύο βαθμούς Elliott πιο πολλούς από την κόκκινη κυματομορφή.
 Ελπίζομε να εξακολουθεί να είναι ορθή η υπόθεση περί μακρόχρονης αντιστροφής στο σημείο Β και η πτώση να σταματήσει εδώ η λίγο πιο κάτω.


Έχομε κανένα στοιχείο που να λέει ότι αυτό είναι πιθανό;
Άμεσα όχι, εκτός από τον βραχυπρόθεσμο στόχο κάπου μεταξύ 780-820 μον.
Οι βραχυπρόθεσμοι ταλαντωτές έχουν δρόμο ακόμη προς τα κάτω.
Όμως οι πιο μακροπρόθεσμοι όπως στο δεύτερο στάδιο, έχουν φθάσει σε ακραίες τιμές.

Επίσης παρατηρούμε σε 4ο στάδιο ότι όποτε η ταχεία συνιστώσα έτμησε τις βραδείες συνιστώσες κοντά στην τιμή 0 δεν έφθασε ως την ακραία τιμή του -1 αλλά αντέστρεψε πορεία κάπου ενδιάμεσα.
Αυτό σημαίνει ότι το πέμπτο κύμα ναι μεν έχει ακόμη δρόμο, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις που θα του ανακόψουν την καθοδική ορμή.
Το άλλο στοιχείο, είναι ένα μικρό ανοδικό πεντάρι στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων, όπου ακόμη και ανδιορθώσει πλήρως καθοδικά δεν θα πρέπει να ξεπεράσει το 15θήμερο.
Κἀτι άλλο είναι ότι η κυματομορφή φαίνεται να αποκτά την συνήθη κανονικότητά της μετά από μία δύσκολο να μετρηθεί διόρθωση. Βέβαια η αισιόδοξη άποψη που παρουσιάσαμε προηγουμένως δεν ισχύει.

Πιο βραχυπρόθεσμη αναπήδηση είναι ενδεχόμενη το επόμενο 48ωρο στις στηρίξεις που προαναφέραμε.

Συνοψίζοντας:Επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας και ακραίου φόβου. Ναι έχομε μπει σε περιπέτειες με πολλούς τρόπους μεσοπρόθεσμα, καθώς διερχόμαστε σε μεγάλο στάδιο πολυπλοκότητας τα τελευταία στάδια ενό μεγάλου καθοδικού 5ου κύματος. Πρέπει να τελειώνει εντός των επομένων δύο εβδομάδων. Σε πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα θα πρέπει να δούμε διόρθωση προς τα πάνω στην περιοχή των 780-820 μον. Κατά τούτο ήταν παρήγορη η συνεδρίαση της Παρασκευής.
Προσοχή στους εγκλωβισμούς. 

5 σχόλια:

  1. Ανέκδοτο: ο Αη Βασίλης μοιράζει Λαμόγια

    Παραμονή πρωτοχρονιάς και ο Αη Βασίλης πετάει με αεροπλάνο του πάνω από την Ευρώπη και μοιράζει παντού Λαμόγια για το 2014.

    Περνάει πάνω από την Γερμανία...
    - Πόσους ρίχνουμε εδώ; τον ρωτάει ο πιλότος.
    - Ρίξε 500, του απαντάει ο ''Άγιος''.

    Περνάει πάνω από την Γαλλία...
    - Πόσους ρίχνουμε εδώ;
    - Ρίξε 1000, του λέει.

    Περνάει πάνω από την Ιταλία...
    - Πόσους ρίχνουμε εδώ;
    - Ρίξε 2000.

    Περνάει πάνω από την Ελλάδα...
    - Πόσους ρίχνουμε εδώ;
    - Πλάκα μου κάνεις ρε; Απ' εδώ φορτώνουμε, το ξέχασες; !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό.
    Τα περισσότερα πάντως είναι στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. καθηγητα καλησπερα ..για δειτε αυτο ...fib time relationships ...θεωρω οτι μπορει να σας ενδιαφερει ...δεικτης τραπεζων
    https://pbs.twimg.com/media/B4-qqR_CEAA7CVa.jpg:large

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήμουνα Τσιπρας θα στήριζα την εκλογή προέδρου δημοκρατίας.... με αιτιολογία τις θυσίες που έχουν κάνει οι ελληνες και θα τον υποχρέωνα σε εκλογές το φθινόπωρο του 2015 . Κατόπιν θα ακολουθούσα την συμβουλή του Παναγιώτη Τραινου http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/12/anoikti-epistoli-pros-tsipra-kammeno.html.



    "Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλα είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.

    ``Τους δούλους δεν τους παρασκευάζει μόνο το δόρυ του κατακτητή αλλά και των καταδυναστευομένων η αμάθεια``.
    Ρήγας Φεραίος

    Αυτά τα λίγα κύριε Τσιπρα...... από έναν Παρτάκια αλλά μαγκα Νεοέλληνα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή