Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TRADERS ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΑΛΕΥΚΟΥ. ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ.

Εδώ και αρκετά χρόνια κατάλαβα ότι οι χρηματιστηριακές αγορές δεν ήταν κάτι μολυσματικό για τον χαρακτήρα και την ψυχή όπου συμμετέχουν μόνον δόλιοι ραντιέρηδες και παθολογικοί χαρτοπαίκτες με σκοπό να εξαπατήσουν τον αθώο λαό και να του πάρουν τα χρήματά του.
Αυτό πήρε αρκετή προσπάθεια λόγω οικογενειακών καταβολών και ανατροφής.
Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου οι λέξεις "χρήμα", "κέρδος", "πλούτος"  είχαν μία μάλλον αρνητική σημασία αν και ο πατέρας μου μοχθούσε γι'αυτά καθημερινά από πρωΐας έως νυκτός. 
Πέρασε αρκετός καιρός ακόμη για να καταλάβω ότι όχι μονον τα πράγματα δεν είναι έτσι, αλλά ότι η δραστηριότητα των χρηματιστηρίων απεικονίζει το κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι και κατά τούτο είναι ηθικά ουδέτερη. Αν οι συμμετέχοντες θέλουν να τις κάνουν χώρους συνεργασίας και παραγωγικότητας όπου όλοι ωφελούνται, καθώς οι μεν εταιρείες αντλούν κεφάλαια που επενδύουν και δίνουν εργασία στο εργατικό δυναμικό, και οι μικροεπενδυτές εισπράττουν μέρος από τα κέρδη, και βλέπουν την αξία της εταιρείας στην οποία επένδυσαν να αυξάνεται, θα είναι έτσι.
Αν πάλι θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν ώς "οίκους απωλείας", όπου θα κυριαρχήσουν τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής με τις αμέτρητες στρεβλώσεις και απόπειρες εξαπάτησης τότε θα γίνουν "οίκοι απωλείας".
Τελικά κατάλαβα ότι συμβαίνουν και τα δύο, και πότε υπερισχύει η μία κατάσταση και πότε η άλλη.
Ποτέ όμως δεν επικρατεί πλήρως η μία η η άλλη. Στην κάθε "ενάρετη"περίοδο υπάρχουν τα ζιζάνια της επόμενης κρίσης, και στον παγωμένο πυθμένα κάθε κρίσης περιμένει υπομονετικά να φυτρώσει ο σπόρος της επόμενης σοδειάς.
Στις μέρες μας κυριαρχούν  οι αρνητικές δυνάμεις οφείλω να πω.
Όλα αυτά έχουν κανονικότητες οι οποίες ενσωματόνονται στις χρονοσειρές των τιμών των αξιών που διαπραγματεύονται οι συναλλασσόμενοι και οι κανονικότητες αυτές είναι το αντικείμενο της τεχνικής ανάλυσης. Άρχισα λοιπόν να ασχολούμαι με την μαθηματική δομή αυτών των χρονοσειρών, όσο με πηγαίνουν οι δυνατότητές μου και μελέτησα το έργο, ακαδημαϊκό και μη, όσων προηγήθηκαν.
Σε κάποιο σημείο άρχισα να συμμετέχω στις αγορές με ανεκτά αποτελέσματα και κατόπιν προσπάθησα να μεταδώσω τα λίγα που είχα μάθει δημιουργώντας το ιστολόγιο του ΖΑΛΕΥΚΟΥ και να μάθω από άλλους που κινούνται ερασιτεχνικά και επαγγελματικά στο ίδιο πεδίο.
Εκεί με περίμεναν ευχάριστες εκπλήξεις που ποτέ δεν τις περίμενα στον τομέα των ανθρώπινων σχέσεων και γνωριμιών και μία υποδοχή πολύ καλύτερη από την αξία των γραφομένων.
Πρώτα ο criss/rsi και η συντροφιά του Capital, μετά ο Βασίλης Μαρκάκης και "το καλλέγιο" του Trader's diary, ο Αντώνης o Hawktrader, o Solon, o King77, o Michelle, o Γάτος, και και και....
Οι ηλεκτρονικές γνωριμίες έχουν ήδη γίνει ισχυρές φιλίες σε προσωπικό επίπεδο.
Αυτό που ήταν πέραν πάσης προσδοκίας ήταν ότι η εργασία του ΖΑΛΕΥΚΟΥ έτυχε της προσοχής εγκρίτων δημοσιογράφων του χώρου των οικονομικών όπως ο κος Γελαντάλις και πολύ περισσότερο τα ευμενή σχόλια.
Και τελευταία, προχθές συγκεκριμένα, συνέβη κάτι που αλλάζει το επίπεδο της σχέσης μου με το αντικείμενο.
Ο κος Ζαφειρίδης από το περιοδικό TRADERS (διεθνούς προβολής και κυκλοφορίας) μου έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο ζητούσε να συνεργαστούμε. 
Από το τηλέφωνο ακούγεται ένας άνθρωπος που ξεχειλίζει θετική ενέργεια, δυναμικός, ευφυής, δημιουργικός και αυτό το οποίο ήθελε ήταν να γνωστοποιήσω στον ΖΑΛΕΥΚΟ έναν διαγωνισμό που κάνει το περιοδικό για το ποιός θα εκτιμήσει πιό σωστά την τιμή ζευγών συναλλάγματος ως τις 22 Δεκεμβρίου.
Ο σύνδεσμος για το περιοδικό είναι ήδη ανηρτημένος στους "ΦΙΛΟΥΣ" του ΖΑΛΕΥΚΟΥ.
Ο σύνδεσμος για τον διαγωνισμό είναι εδώ:
 https://www.facebook.com/pages/Traders-Hellas/170172776466730

Το έπαθλο αν κατάλαβα καλά είναι ένα tablet.
Στην συνομιλία προέκυψε ότι ο κος Ζαφειρίδης μαζύ με άλλους συνεργάτες όπως o κος Σπύρογλου και ο κος Κανταρτζής δημιούργησαν παράρτημα της Market Technicians Association στην Ελλάδα.
Όλοι συτοί είναι νέοι άνθρωποι με αξιλογότατη εκπαίδευση και εμπειρία και ένα σωρό τίτλους πάνω στο αντικείμενό τους. Είναι οι νέες δυνάμεις που περιμένουν από τους πολιτικούς να  δημιουργήσουν τις συνθήκες σταθερότητας, αξιοπρέπειας και διευκόλυνσης του επιχειρηματικούκλίματος για να  μεγαλουργήσουν.
Πρόσφατα ένας θρύλος της τεχνικής ανάλυσης, ο κος Acampoοra (δημιουργός του ταλαντωτή MACD) μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε την Ελλάδα και έδωσε διάλεξη στο πλαίσιο της ίδρυσης του παραρτήματος.
Σε εκείνο το σημείο της συζήτησης κατάλαβα ότι κάτι είχε αλλάξει ριζικά στην σχέση μου με την ΤΑ.
Η σύζυγος του Καίσαρος δεν αρκεί να είναι έντιμη, πρέπει και να φαίνεται.
Στην περίπωση του ΖΑΛΕΥΚΟΥ, δεν αρκεί πλέον να λέω ότι είμαι ερασιτέχνης αναλυτής αλλά και κάποιος πρέπει να αναγνωρίσει το γεγονός ότι ανήκω στην κοινότητα των τεχνικών αναλυτών εκτός από μένα που το πιστεύω και τον κύκλο των φίλων.
Εδώ και καιρό επεξεργαζόμουν την ιδέα να στείλω μερικά από τα ευρήματά μου στο περιοδικό της ΜΤΑ. Έτσι. Για να έχω κάποια κριτική και προτάσεις βελτίωσης.
Τώρα κατάλαβα ότι προέτρεξα και θα πρέπει να προηγηθεί η ένταξή μου ως απλού μέλους στο Ελληνικό παράρτημα της ΜΤΑ. Πράγμα που έγινε.
Έτσι, αν και το ράσο δεν κάνει τον παπά είναι γεγονός ότι ο ΖΑΛΕΥΚΟΣ είναι πάρεδρο (affiliate)  μέλος (όχι πλήρες) της ΜΤΑ.
Αν μπορείτε να το φανταστείτε σκέφτομαι να πάρω και τις εξετάσεις LEVEL I για την απόκτηση διπλώματος CMT. Βέβαια αυτό αποκλείεται, διότι από τον κανονισμό της ΜΤΑ πρέπει για το LEVEL III  που είναι και το τελευταίο  για την απόκτηση του τίτλου CMT, να είμαι επαγγελματίας επενδυτής και δεν είμαι.
 Όμως επειδή οι αγορές δεν πρόκειται να φύγουν με την δαιμονοποίησή τους  και με πλακάτ που να διακυρήσσουν τον φθοροποιό τους ρόλο στην κοινωνία, και επειδή με την κατάλληλη προετοιμασία η συμμετοχή και προσοδοφόρος μπορεί να είναι και διασφαλίζει την ανεξαρτησία των συμμετεχόντων που δεν επιθυμούν τον υπαλληλικό βίο, συνιστώ στους νεότερους φίλους να εξετάσουν σοβαρά την συμμετοχή τους και την μετάπτωσή τους σε επαγγελματίες του χώρου μετά από εκπαίδευση.Είναι ένα πολύ καλό επάγγελμα για όσους διαθέτουν τον χαρακτήρα, την δύναμη και την δημιουργικότητα να το ακολουθήσουν.
Η ΜΤΑ αλλά και άλλοι ανεγνωρισμένοι διεθνώς οργανισμοί ΤΑ μπορούν να την προσφέρουν με τρόπο έγκυρο.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος οργανισμός προωθεί ενεργά την εισαγωγή της ΤΑ ως ακαδημαϊκού αντικειμένου στα Πανεπιστήμια. Ελπίζω η χώρα μας να είναι από τις πρώτες που θα το εισαγάγουν !!
Αν το αντικείμενό μου ήταν τα οικονομικά η τα εφηρομοσμένα μαθηματικά θα είχα ήδη απευθύνει πρόσκληση στην ομάδα υποστήριξης της ΜΤΑ για τον σκοπό αυτό. Ποιός όμως θα ακούσει έναν απερχόμενο πανεπιστημιακό που είναι και γιατρός για  κάτι τέτοιο;
Ελπίζω κάποιος συνάδελφος από τα αντικείμενα αυτά να ρίχνει καμιά κρυφή ματιά που και που στον ΖΑΛΕΥΚΟ και να το κάνει,  προσφέροντας επαγγελματική διέξοδο στην αιμορραγούσα από νιάτα χώρα μας.Θα είναι προς τιμήν του.

7 σχόλια:

  1. ....συντομα σας ακολουθω..έχει ήδη δρομολογηθεί....τα συγχαρητήρια μου..αν μην τι αλλο τέτοια γνώση αξίζει να μοιραστεί με όσο τον δυνατόν περισσότερους...Προχωράμε δυνατά...αλλά πάντα ταπεινά κ βήμα βήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στις εξετάσεις και στις νέες δραστηριότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΟΤΑΜ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΣΤΟΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλα συγχαρητηρια και απο εμενα κυριε ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.Αποτελειται για μας εμπνευση καθημερινη και με τα γραφομενα σας μας γεμιζεται δυναμη και αισιοδοξια.Ειναι ευλογια οτι μπορω και σας διαβαζω.Καλο απο γευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια, εύχομαι κάθε επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ ΣΕΝΑΡΙΟ....ΙΣΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ "ΧΡΕΩΣΟΥΝ" ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

    Τέσσερα ολόκληρα χρόνια οι θυσίες του ελληνικού λαού πήγαν χαμένες και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, θα ζητήσουν και νέες θυσίες ώσπου να εξαφανίσουν τον λαό.

    Ενα μεγάλο συγνώμη απο μένα (που εχω "αυτοστερηθει" τα πολιτικα μου δικαιώματα απο το 2004,κατα την οποία ηταν η τελευταία μου και απεγνωσμένη πολιτική επιλογή στο πρόσωπο του κωστα καραμανλη ,οταν κατάλαβα απο το 2000 ,οτι με την ψήφο μου στήριζα ένα μέρος του σάπιου πολιτικού συστήματος) προς τους νέους που εχουν συναίσθηση της τωρινής και μελλοντικής πραγματικοτητας και σκότωσα τα όνειρα τους ,πριν ακόμα αρχίσουν......
    Αναμένω το τίμημα των κακων επιλογών μας,το οποιο απ' οτι διαφαίνεται δεν ολοκληρώθηκε στο τελος του 2013 ,όπως ηθελα να πιστεύω απο το 2007 ,οταν πλέον αντιλήφθηκα οτι μπαίνουμε σε μια εποχή κατα την οποια θα νιώθαμε τις συνέπειες των μακροχρόνιων κατα επανάληψη λαθών μας . Ο εφιάλτης λοιπόν συνεχίζεται..... ας ελπίσουμε οτι δεν θα νιώσουμε και την " σπάθη των τζιχαντιστων" πανω απο τα κεφάλια μας...
    Το χρηματιστηριακο κομμάτι "ως επιμενων ελληνικα" θα εξακολουθήσω να το διαβάζω για ενα δίμηνο περίπου...κατόπιν αποχωρώ
    Οσο άφορα το ρητορικό -φιλοσοφικό,θα παραμείνω φανατικός αναγνώστης καθώς πιστεύω οτι ο " ΖΑΛΕΥΚΟΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ" εχει να διδάξει πολλά ακόμα στους νεοέλληνες.....

    Ο πρώην αισιόδοξος Παρτάκιας Νεοέλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή