Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TRADERS ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΑΛΕΥΚΟΥ. ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ.

Εδώ και αρκετά χρόνια κατάλαβα ότι οι χρηματιστηριακές αγορές δεν ήταν κάτι μολυσματικό για τον χαρακτήρα και την ψυχή όπου συμμετέχουν μόνον δόλιοι ραντιέρηδες και παθολογικοί χαρτοπαίκτες με σκοπό να εξαπατήσουν τον αθώο λαό και να του πάρουν τα χρήματά του.
Αυτό πήρε αρκετή προσπάθεια λόγω οικογενειακών καταβολών και ανατροφής.
Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου οι λέξεις "χρήμα", "κέρδος", "πλούτος"  είχαν μία μάλλον αρνητική σημασία αν και ο πατέρας μου μοχθούσε γι'αυτά καθημερινά από πρωΐας έως νυκτός. 
Πέρασε αρκετός καιρός ακόμη για να καταλάβω ότι όχι μονον τα πράγματα δεν είναι έτσι, αλλά ότι η δραστηριότητα των χρηματιστηρίων απεικονίζει το κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι και κατά τούτο είναι ηθικά ουδέτερη. Αν οι συμμετέχοντες θέλουν να τις κάνουν χώρους συνεργασίας και παραγωγικότητας όπου όλοι ωφελούνται, καθώς οι μεν εταιρείες αντλούν κεφάλαια που επενδύουν και δίνουν εργασία στο εργατικό δυναμικό, και οι μικροεπενδυτές εισπράττουν μέρος από τα κέρδη, και βλέπουν την αξία της εταιρείας στην οποία επένδυσαν να αυξάνεται, θα είναι έτσι.
Αν πάλι θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν ώς "οίκους απωλείας", όπου θα κυριαρχήσουν τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής με τις αμέτρητες στρεβλώσεις και απόπειρες εξαπάτησης τότε θα γίνουν "οίκοι απωλείας".
Τελικά κατάλαβα ότι συμβαίνουν και τα δύο, και πότε υπερισχύει η μία κατάσταση και πότε η άλλη.
Ποτέ όμως δεν επικρατεί πλήρως η μία η η άλλη. Στην κάθε "ενάρετη"περίοδο υπάρχουν τα ζιζάνια της επόμενης κρίσης, και στον παγωμένο πυθμένα κάθε κρίσης περιμένει υπομονετικά να φυτρώσει ο σπόρος της επόμενης σοδειάς.
Στις μέρες μας κυριαρχούν  οι αρνητικές δυνάμεις οφείλω να πω.
Όλα αυτά έχουν κανονικότητες οι οποίες ενσωματόνονται στις χρονοσειρές των τιμών των αξιών που διαπραγματεύονται οι συναλλασσόμενοι και οι κανονικότητες αυτές είναι το αντικείμενο της τεχνικής ανάλυσης. Άρχισα λοιπόν να ασχολούμαι με την μαθηματική δομή αυτών των χρονοσειρών, όσο με πηγαίνουν οι δυνατότητές μου και μελέτησα το έργο, ακαδημαϊκό και μη, όσων προηγήθηκαν.
Σε κάποιο σημείο άρχισα να συμμετέχω στις αγορές με ανεκτά αποτελέσματα και κατόπιν προσπάθησα να μεταδώσω τα λίγα που είχα μάθει δημιουργώντας το ιστολόγιο του ΖΑΛΕΥΚΟΥ και να μάθω από άλλους που κινούνται ερασιτεχνικά και επαγγελματικά στο ίδιο πεδίο.
Εκεί με περίμεναν ευχάριστες εκπλήξεις που ποτέ δεν τις περίμενα στον τομέα των ανθρώπινων σχέσεων και γνωριμιών και μία υποδοχή πολύ καλύτερη από την αξία των γραφομένων.
Πρώτα ο criss/rsi και η συντροφιά του Capital, μετά ο Βασίλης Μαρκάκης και "το καλλέγιο" του Trader's diary, ο Αντώνης o Hawktrader, o Solon, o King77, o Michelle, o Γάτος, και και και....
Οι ηλεκτρονικές γνωριμίες έχουν ήδη γίνει ισχυρές φιλίες σε προσωπικό επίπεδο.
Αυτό που ήταν πέραν πάσης προσδοκίας ήταν ότι η εργασία του ΖΑΛΕΥΚΟΥ έτυχε της προσοχής εγκρίτων δημοσιογράφων του χώρου των οικονομικών όπως ο κος Γελαντάλις και πολύ περισσότερο τα ευμενή σχόλια.
Και τελευταία, προχθές συγκεκριμένα, συνέβη κάτι που αλλάζει το επίπεδο της σχέσης μου με το αντικείμενο.
Ο κος Ζαφειρίδης από το περιοδικό TRADERS (διεθνούς προβολής και κυκλοφορίας) μου έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο ζητούσε να συνεργαστούμε. 
Από το τηλέφωνο ακούγεται ένας άνθρωπος που ξεχειλίζει θετική ενέργεια, δυναμικός, ευφυής, δημιουργικός και αυτό το οποίο ήθελε ήταν να γνωστοποιήσω στον ΖΑΛΕΥΚΟ έναν διαγωνισμό που κάνει το περιοδικό για το ποιός θα εκτιμήσει πιό σωστά την τιμή ζευγών συναλλάγματος ως τις 22 Δεκεμβρίου.
Ο σύνδεσμος για το περιοδικό είναι ήδη ανηρτημένος στους "ΦΙΛΟΥΣ" του ΖΑΛΕΥΚΟΥ.
Ο σύνδεσμος για τον διαγωνισμό είναι εδώ:
 https://www.facebook.com/pages/Traders-Hellas/170172776466730