Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΑ ΤΗΣ 21ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2014 ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Πολύ καλή ημέρα για το ΧΑΑ.

1. Προχωρούμε σύμφωνα με την προοπτική που προδιαγράψαμε και μάλιστα σήμερα αγγίξαμε σχεδόν, τον στόχο των 1000 μον. Όλα αυτά σε πλήρη αναντιστοιχία με την ατμόσφαιρα της πολιτικής ζωής και των γεωπολιτικών εξελίξεων από την οπτική γωνία και την πληροφόρηση του κοινού  θνητού όπως εγώ.



Σύμφωνα με τους πέντε βασικούς κανόνες των δικρανιών Andrews εφ'όσον περάσαμε την μέση γραμμή βρισκόμαστε στην περιοχή όπου αναμένομε εφαρμογή του κανόνα 3.
https://fred-kivt.squarespace.com/5-rules-using-andrews-pitchforks/
Κάπου εδώ η λίγο πιο πάνω αναμένεται μικρή υποχώρηση προς την μέση γραμμή πριν συνεχίσομε προς τα πάνω.
Για κάτι τέτοιο μας προειδοποιεί και το πιο κάτω διάγραμμα του υποσυνόλου των σημείων περιστροφής, όπου δισπάσθη η γραμμή των πρώτων αντιστάσεων από την γραμμή των τιμών και συνήθως σ' αυτό το σημείο η λίγο πιο πάνω παρατηρούνται αντιστροφές.


2. Σε πρώτο στάδιο συστολής η εικόνα είναι επίσης καλή και οι ενδείξεις είναι ότι έχομε δρόμο προς τα πάνω.

Εδώ έχομε να κάνομε την εξής παρατήρηση:
Στο διάγραμμα η γραμμή των τιμών είναι συναρτήσει του χρόνου και σε πρώτο στάδιο συστολής, όπως έχομε γράψει περιλαμβάνονται τα σημεία τάσης της χρονοσειράς χωρίς συστολή.
Παρατηρείστε ότι αλλού τα σημεία στην μπλε γραμμή είναι κοντά το ένα στο άλλο και αλλού μακρυά.
Συνήθως όταν είναι μακρυά το ένα από το άλλο πρόκειται είτε για βίαιες αντιστροφές, είτε για ισχυρά κύματα τάσης.
Αυτό συμβαίνει διότι παρεμβάλλονται μεταξύ δύο σημείων στην καμπύλη, σημεία τα οποία σε ένα μικρότερο στάδιο συστολής είναι ακρότατα. Επειδή τα τοπικά ακρότατα δεν περιλαμβάνονται σ'αυτή την καμπύλη μεγαλώνει η χρονική απόσταση μεταξύ δύο σημείων τάσης και προκύπτει αυτή η αραίωση. Παρατηρούμε ότι τα τελευταία τρία σημεία είναι κοντά το ένα στο άλλο και αναμένεται αραίωση.
Αυτό λοιπόν που νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί και σχετίζεται με όσα γράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο, είναι ότι θα υποχωρήσει ο δείκτης προς την μέση γραμμή του δικρανιού και την γραμμή των σημείων περιστροφής και μία η δύο ημέρες και μετά θα ξαναφύγει πρός τα πάνω με αρκετή δύναμη για δύο τουλάχιστον ημέρες ώστε να δοθεί ένα σημείο τάσης που τώρα θα βρίσκεται σε διπλάσια απόσταση απ'ότι τα προηγούμενα τρία μεταξύ τους.
3. Σε δεύτερο στάδιο συστολής ο ταλαντωτής αναδρομής βρίσκεται κυριολεκτικά μία τρίχα από το να γυρίσει προς τα πάνω.


Αυτή την στιγμή η ταχεία συνστώσα έχει τιμή -400 (-500 είναι η ελαχίστη) και οι πιθανότητες να πάει πιο κάτω είναι 10% (δείγμα από το 1986 ως σήμερα).
Θα τολμούσα να πω σ'αυτό το σημείο, ότι βρισκόμαστε μπροστά σεε μία αντίστροφή τάσης μεσαίου τουλάχιστον μεγέθους, με στόχους αρκετά ανώτερους από τους βραχυπρόθεσμους που βρίσκονται στην περιοχή των 1000-1040 μον. και ήδη αγγίξαμε την κάτω ζώνη του.
Από άποψη κλασσικών μορφολογικών αρχετύπων, ο όλος σχηματισμός αρχίζει να παίρνει την μορφή επεκτεινομένου διαγωνίου τριγώνου. Αν αυτή η παρατήρηση αποδειχθεί ορθή, τότε ο τελικός στόχος σε δεύτερο στάδιο συστολής θα πρέπει να είναι πάπου στηνζώνη των 1150 μονάδωνμέσα στους επόμενους δύο μήνες περίπου και θεωρητικά θα πρέπει να ακολουθήσει ένα μεγάλο καθοδικό κύμα προς τις 750 μον. που θα είναι και το τέλος του σχηματισμού και αναμένεται να περατωθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου !!! (Τι σου είναι η ΤΑ).
Το τι σημαίνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο από πολιτικοοικονομική άποψη σε προσωπικό μήνυμα.
Πάντως να αυτοκτονήσομε δεν πρόκειται, λένε τα νούμερα ΑΝ Η ΑΡΧΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΒΙΟΙ ΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.

4. Στα ακρότατα τα πράγματα βαίνουν όπως τα περιγράψαμε τις προηγούμενες ημέρες.
5. Εκεί που έχομε ενδιαφέρουσες εξελίξεις είναι στον εξελικτικό χρόνο.
Μήπως η παράξενη μορφολογία του τελευταίου κύματος στον εξελικτικό χρόνο δικαιολογείται από την ασυνήθιστη μορφή που αρχίζουν να παίρνουν οι τιμές σε δεύτερο στάδιο συστολής, οπότε εκείνα τα τρία τελευταία μικρά κύματα που δεν μπορούσαμε να μετρήσομε ως πέμπτο κύμα αλλά ούτε και ως τυπικό C εμπίπτουν στην κατηγορία της παραξενιάς της συμπεριφοράς των τιμών κοντά στις αφορίζουσες γραμμές των τριγώνων και άρα είναι πράγματι το τελευταίο κύμα ένα ανορθόδοξο abc;


 Αν είναι έτσι, τότε η συνέχεια θα πρέπει να είναι κατ'αρχήν προς το άνω δόντι του κόκκινου δικρανιού.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι κανόνες Andrews που παραθέσαμε πιο πάνω, από άποψη εξελικτικού χρόνου υποδεικνύουν παράταση της ανόδου, καθώς η γραμμή του χρόνου πέρασε εκ των κάτω το κάτω δόντι του δικρανιού, δοκίμασε δύο φορές την στήριξη και αντέστρεψε πορεία.
Αυτό είναι ισχυρό σήμα long σύμφωνα μ'αυτή την μεθοδολογία.
Πάντοτε με φρόνηση, στόπ, και μέτρο.
Τώρα καταλαβαίνομε και την εμφάνιση ενός θετικού κύματος στον εξελικτικό χρόνο σε ανύποπτο χρόνο και όταν η υπόλοιπη τεχνική εικόνα έδειχνε και δείχνει περαιτέρω κάθοδο.

Στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων  παρατηρούμε την απόπειρα σχηματισμού ενός αντεστραμμένου αρχετύπου ΩΚΩ.  Εμπειρικά, χώρις νούμερα προς το παρόν, αναφέρω ότι ο σχηματισμός ΩΚΩ και ο αντίστροφός του στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων σχετίζεται με σημαντικές κινήσεις, ανοδικές η καθοδικές, ανάλογα με τον προσανατολισμό του σχηματισμού.


Συνοψίζοντας:Προβλέπεται καλοκαιρία τις επόμενες εβδομάδες, ως τις αρχές Ιανουαρίου ίσως, ως επικρατέστερη άποψη σύμφωνα με την μέθοδό μου και κλασσικές μεθόδους όπως το δικράνι Andrews.Τελικός στόχος προς το παρόν φαίνεται να είναι η περιοχή των 1150 μον.

Καλό απόγευμα και καλό Σαββατοκύριακο στις φίλες και φίλους του ιστολογίου.


 


10 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Παπαβασιλείου....
    Να είσαστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
      Αντεύχομαι και σε σένα προσωπικά και στην οικογένειά σου.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικά ενδιαφέρον το σημερινό κ. Παπαβασιλείου! Είναι αλήθεια πως και από κάποιες διασπάσεις κλασσικών σχηματισμών προκύπτουν νούμερα αρκετά υψηλότερα από εδώ, που με την εικόνα που έχουμε ως τώρα κατά τα λοιπά, αρνούμαι να τα θεωρήσω πιθανά. Μετά τις σημερινές σας εκτιμήσεις λέω να τους ξαναρίξω μια ματιά, πιο...θαρραλέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Σαββατοκύριακο κ. Στάθη να είστε καλά και πολλά ευχαριστώ για την διαρκή ενημέρωση.Για την ΜΙΓ έχετε άποψη η ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σωτήρη καλησπέρα σας και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ελπίζω η ενημέρωση να σας είναι χρήσιμη. Ακόμη βρίσκομαι στο άλφα των μελετών μου και δεν προλαβαίνω να αναλύσω με την μέθοδό μου επί μέρους μετοχές.
      Νομίζω ότι αν ρωτήσετε τον Βασίλη, τον Σόλωνα, και τους άλλους της παρέας που θα βρείτε στους συνδέσμους του ιστολογίου θα έχουν περισσότερα και καλύτερα να σας πουν.

      Διαγραφή
  4. Όπως πάντα η "μαμά αγορά" θα κάνει τα πάντα για να με βγάλει ψεύτη.
    Αν όμως αυτό το σενάριο είναι ψευδές τότε ισχύει το εναλλακτικό που σημαίνει πάει αύτανδρο το πλοίο αν αρχίσομε τριάρες και τεσσάρε ς κάτω από Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο σας !!!
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση κ.Σταθη !!!!
    Να είσαστε καλά και καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά κε Καλοδούκα.
      Ελπίζω και εύχομαι τα γραφόμενα να σας είναι και χρήσιμα σε πρακτικό επίπεδο.
      Από Βυζαντινή γενιά ε ;

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα κι ευχαριστούμε πολυ Κε Σταθη, να ειστε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή