Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Βιαστικά σήμερα το σχόλιο καθώς ετοιμάζομαι για ένα ακόμη ταξίδι για την Κρήτη.

Εκτός από την προώθηση προς χαμηλότερες τιμές των ακροτάτων και "κράτημα"των τιμών του εξελικτικού χρόνου πάνω στις στηρίξεις, τίποτε άλλο αξιοσημείωτο:
Είναι προφανής η διελκυστίνδα που διεξάγεται για τις 1000 μον. και η έως τώρα αδυναμία να ξεφύγομε.
 

 Μία αμυδρή ακτίνα φωτός προέρχεται από τον ταλαντωτή των ακροτάτων που σήμερα γύρισε ελάχιστα προς τα πάνω.
 

Η αμυδρή αυτή ακτίνα ενισχύεται κάπως από το γεγονός ότι είχαμε 4 συνεχείς εναλλαγές προσήμου και η πιθανότης πέμπτης είναι μικρότερη του 1%. Επομένως είναι πολύ πιο πιθανό να δούμε συνέχεια της ανόδου, αν μπορούμε να αποκαλέσομε την σημερινή συνεδρίαση ανοδική.

Στον εξελικτικό χρόνο και σε πρώτο στάδιο συστολής, είμαστε σε ζώνη ισχυρών στηρίξεων και στο διάγραμμα απεικονίζω το πως νομίζω ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Ήδη εχομε εξαντλήσει τα περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης με βάση τον σχηματισμό ΩΚΩ  που είχαμε σχεδιάσει τις προηγούμενες ημέρες.
Ο ταλαντωτής αναδρομής του εξελικτικού χρόνου είναι σε ακραίες τιμές ήδη.

Συνοψίζοντας:Η σταθεροποίηση για την οποία μιλήσαμε συνέβη, πλην όμως είναι ασθενής και δεν πείθει ότι κάπου εδώ τελείωσε η ταλαιπωρία. Παρά ταύτα είναι πολύ πιθανότερη περαιτέρω άνοδος από τα επίπεδα στα οποία βρισκόμαστε στο άμεσο μέλλον, παρά περαιτέρω κάθοδος.Από τον τρόπο που θα εξελιχθεί θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για την μεσομακροπρόθεσμη πορεία του ΓΔ.
Δεν θα εκπλαγω αν μετά από την φάση σταθεροποίησης, διαρκείας 3-4 ημερών συνεχίσομε προς τα κάτω σε ένα τελευταίο καθοδικό κύμα, όπου και θα πρέπει να είναι η οριστική λύση κάπου  στην περιοχή 980-950 μον. Αν συνεχίσομε βίαια προς τα κάτω, τίθεται υπό αναθεώρηση όλη η υπόθεση για την μελλοντική πορεία του ΓΔ που προβλέπει ένα ανοδικό κύμα τουλάχιστον ίσου μεγέθους με αυτό της διετίας 2012-14.

1 σχόλιο: