Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΑ ΤΗΣ 10ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συνεχίζομε να οδεύομε προς τα κάτω. Η μάχη των 1000 μον. δεν έχει τελειώσει ακόμη αλλά σύντομα θα τελειώσει. Κατά τα φαινόμενα είναι πιο πιθανό να είναι τελικά νικήτρια η κάθοδος παρά οριστικό τέλος αυτού του καθοδικού σκέλους της πλαγιοκαθοδικής διόρθωσης από τον περασμένο Μάρτιο.
Βρισκόμαστε προ μιάς ασυνήθους καταστάσεως από πιθανοκρατική άποψη, όπου κύματα μεγάλης διάρκειας με συνεχείς καθοδικές η ανοδικές συνεδριάσεις κάνουν την εμφάνιση τους.

Ας δούμε που βρισκόμαστε:

1. Στα ακρότατα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ανακούφισης της μεσοπρόθεσμης τάσης, καθώς τιμές και ταλαντωτής αναδρομής όδευσαν προς τα κάτω. Ο ταλαντωτής έχει διανύσει τα 4/5 της διαδρομής του όμως και εντός των επομένων μιάς η δύο συνεδριάσεων αναμένεται να κορεσθεί οπότε και οι πιθανότητες αντιστροφής της πορείας αυξάνονται κατά πολύ.
 
2. Σε πρώτο στάδιο συστολής, κορεσμός και της ενδιάμεσης συνιστώσας του ταλαντωτή, με πιθανότητα πλέον μικρότερη του 5% συνεχούς καθοδικής πορείας.


3. Παραθέτομε χωρίς εξήγηση προς το παρόν, καθώς θα ακολουθήσει εντός των ημερών και ανάρτηση στην μεθοδολογία, το νέο απόκτημα της μεθόδου συστολής των κυματομορφών όπου το διάγραμμα παριστά την αναλογία τιμής/εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων στον άξονα των Y και τον αριθμό των σημείων στον άξονα των Χ.
Το συνολικό διάγραμμα το οποίο προκύπτει σε μεγάλα στάδια συστολής αναδεικνύει έναν κύκλο αυξήσεως/ελαττώσεως 11 σημείων και σε μικρότερα τρεις κύκλους των 11, 22 και 33 σημείων (+/- 2) , των οποίων η εμφάνιση εξαρτάται από την μορφολογία της κυματομορφής. Οι μεγάλοι κύκλοι εμφανίζονται αν περιλαμβάνονται στην κυματομορφή εισαγωγικά η τελικά τρίγωνα ενώ ο μικρότερος των 11 σημείων αν η κυματομορφή αποτελείται από ζιγκζαγκ η κλασσικά πεντάρια. 
Το πλεονέκτημα αυτού του ταλανωτή είναι ότι δεν "κολλά" στις ακρότατες τιμές του που έχουν ρυθμισθεί να μεταβάλλονται από +5 έως -5 και εξακολουθεί να δείχνει προς τα κάτω.
Η ζώνη επικάλυψης στην οποία ο ταλαντωτής γυρίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση και σημαίνει ένα διορθωτικό κύμα μεταξύ δύο που οδεύουν προς την κύρια κατεύθυνση της τάσης βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή κορεσμού, και μπορεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να αντιστραφεί, αλλά προς το παρόν δείχνει και αυτός προς τα κάτω.
 
Σε πρώτο στάδιο συστολής οι εξελικτικοί χρόνοι βρίσκονται πάνω σε σημαντικές στηρίξεις και θα πρέπει εντός του διημέρου να δούμε ανοδική αντίδραση αν δεν πρόκειται περί αναίρεσης του μακροχρόνιου σεναρίου το οποίο έχομε παρουσιάσει σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Συνοψίζοντας:Εκτιμούμε ότι η μάχη γύρω από τις 1000 μον. θα παραταθεί σε μία απόπειρα συγκράτησης της πτώσης, αλλά  ότι το τρέχον κύμα C δεν έχει εξαντλήσει την δυναμική του.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου