Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η αναμενόμενη ανοδική κίνηση ήλθε σήμερα.
Αυτό είναι σημαντικό καθώς ναι μεν ήταν σφοδρή η κάθοδος όπως αναμένεται μετά την διάσπαση των διαγωνίων τριγώνων, αλλά δεν έχει αναιρέσει την υπόθεση ότι πρόκειται για προσωρινή υπόχώρηση και όχι για την διόρθωση από τον Ιούνιο του 2012.
Στο χθεσινό (καθυστερημένο) σχόλιο αναπτύξαμε την λογική και τα όρια της μεθοδολογίας μας και το τι νομίζομε ότι συμβαίνει.

Για να δούμε τις σημερινές εξελίξεις.

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων τάσης σε πρώτο στάδιο συστολής δέιχνει τις τρεις από τις τέσσερις  συνιστώσες να βρίσκονται στον πυθμένα. Μία ακόμη ανοδική ημέρα ακόμη και με μικρή μεταβολή θα δώσει σήμα εισόδου για μένα. Γνήσιο αυτή την φορά, καθώς θα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις (ανοδική αγορά και διάσπαση εκ των κάτω από την ταχεία συνιστώσα των βραδυτέρων). 

2. Στο υποσύνολο των σημείων τάσης χωρίις συστολή, η ταχεία συνιστώσα στρέφει από πολύ χαμηλές τιμές και φαίνεται έτοιμη να αντιστρέψει την πορεία της προς τα πάνω.
 
Μένει να δούμε αν πρόκειται για τα πρώτα στάδια σχηματισμού δεξιού "ώμου" η για τερματισμό της καθοδικής κίνησης.

3. Στο υποσύνολο των ακροτάτων, η γραμμή των τιμών διέσπασε με αξιώσεις την γραμμή των σημείων περιστροφής και η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής  "στάθηκε", αλλά κάτω από την μεσοπρόθεσμη γραμμή στήριξης που τώρα έχει μετατραπεί σε γραμμή αντίστασης.
 

 
4. Στους εξελικτικούς χρόνους η σημαντική πληροφορία έρχεται από τον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων όπου αν πράγματι πρόκειται για ακανόνιστο επίπεδο διορθωτικό σχηματισμό θα πρέπει να συμπληρώθηκε και το 5ο καθοδικό κύμα, οπότε αναμένεται αντιστροφή.Όλα αυτά πάνω στην γραμμή στήριξης.

Μικρού μεγέθους αλλά σημαντικότατη αλλαγή πορείας του εξελικτικού χρόνου των σημείων τάσης και του αντίστοιχου ταλαντωτή αναδρομής, ο οποίος επίσης βρέθηκε πάρα ποπλύ κοντά στο σημείο κορεσμού. Αναμένομε να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και αύριο.

 Συνοψίζοντας. Είναι βέβαιο ότι η πρώτη φάση της διόρθωσης τελείωσε. Οι ενδείξεις είναι ότι τελείωσε στο σύνολό της η βραχυπρόθεσμη διόρθωση αν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη διόρθωση.
Εντός της επομένης εβδομάδος θα διαπιστώσομε αν αυτό είναι αλήθεια η όχι. Αν όχι και με μεγάλη κάθοδο μετά από την ανοδική αντίδραση η πλάστιγγα κλίνει, οριστικά νομίζω, προς την πλευρά της πιο εκτεταμένης και πολύπλοκης διόρθωσης από τον Ιούνιο του 2012.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

1 σχόλιο:

  1. Ίσως φανεί λίγο εγωιστικό , αλλά ελάχιστοι άνθρωποι επηρεάζουν τις αποφάσεις μου. Είσαστε ένας απ’ αυτούς.
    Θα κρατήσω το « …. μεγάλη κάθοδο μετά από την ανοδική αντίδραση η πλάστιγγα κλίνει, οριστικά νομίζω, προς την πλευρά της πιο εκτεταμένης και πολύπλοκης διόρθωσης από τον Ιούνιο του 2012.»
    Καλή σας νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή