Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μικρής έκτασης διόρθωση σήμερα η οποία μας προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πλαγιοκαθοδικής κίνησης μικρής διάρκειας και έκτασης αν συνεχίσει και σήμερα και  ο ΓΔ πέσει κάτω από τις 1280 μον.

Μία τεχνική λεπτομέρεια της μεθόδου υποδιαίρεσης της χρονοσειράς σε δύο υποσύνολα:
Το υποσύνολο των ακροτάτων και το υποσύνολο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση.
Η τιμή της Παρασκευής των 1296,39 μον. με την σημερινή πτώση, κατατάσσεται στο υποσύνολο των ακροτάτων, και αποκλείεται από το υποσύνολο των τιμών που ακολουθούν τάση.

Αυτό έχει ως συνέπεια ο εξελικτικός χρόνος στο υποσύνολο που ακολουθούν τάση και σε πρώτο στάδιο συστολής να μειωθεί κατά μισή ημέρα, και επίσης να ελαττωθεί κατά τι ο ταλαντωτής αναδρομής των αντιστοίχων σημείων.

Το πρώτο γεγονός με την σειρά του έχει ως συνέπεια να βρεθεί ο εξελικτικός χρόνος ακριβώς στο σημείο αντίστασης των 135,5 ημερών αντί της υπέρβασης κατά μισή ημέρα που είχαμε παρατηρήσεις στις 12 Ιανουαρίου, 2014.
Αμέσως αμέσως, αυτό το γεγονός μας κάνει επιφυλακτικούς βραχυπρόθεσμα και μας προειδοποιεί ότι το ενδεχόμενο πλάγιας, πλαγιοκαθοδικής κίνησης αποκτά ηυξημένες πιθανότητες βραχυπρόθεσμα.

Για να δούμε πως διαμορφώνονται τα πράγματα στα διαγράμματα:

1. Ο ταλαντωτής αναδρομής στο υποσύνολο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής εξακολουθεί να βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα και υποχώρηση του ΓΔ όπως είπαμε και πιο πάνω κάτω από τις 1280 μον. σηματοδοτεί βραχυπρόθεσμη αντιστροφή της πορείας του προς τις 1170-1200 μον.

 

2.  Το ίδιο υποσύνολο των σημείων χωρίς συστολή βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο όπου η γραμμή των τιμών αγγίζει την γραμμή των σημείων περιστροφής.
Παρατηρούμε επίσης, ότι έχει δημιουργηθεί αρνητική απόκλιση στον αντίστοιχο ταλαντωτή, η οποία ναι μεν δεν σημαίνει κάτι δραματικό άμεσα, αλλά ενισχύει το ενδεχόμενο πλάγιας διόρθωσης.
 

 

3. Στο υποσύνολο των ακροτάτων ξεκινά μία νέα κίνηση την οποία θα παρακολουθήσομε προσεκτικά. Προς το παρόν  δεν μπορούμε να πούμε προς ποιά κατεύθυνση.
Στο υποσύλο των ακροτάτων μάλιστα φαίνεται ότι η μακροχρόνια εικόνα είναι έντονα ανοδική.
Αν ο σχηματισμός είναι "κούπα-χερούλι", μεσοπρόθεσμα ο στόχος δεν είναι οι 1400 μον αλλά οι 1600 μ.

4. Στον εξελικτικό χρόνο, στο υποσύνολο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση, μάλλον βρισκόμαστε προ βραχυπρόθεσμης διόρθωσης (βλ. διάγραμμα προηγουμένων αναρτήσεων) αλλά κατ'ουδένα τρόπο έχει εξαντληθεί το ανοδικό μεσοπρόθεσμο ανοδικό κύμα.

5. Από άποψη ανάλυσης συστολής των κυματομορφών των τιμών παρουσιάζεται η ανάλυση συστολής των ακροτάτων. Αυτό που βλέπομε είναι ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια μιάς πολύ πολύπλοκης και και μακροχρόνιας διόρθωσης σε τρίτο στάδιο και αναμένεται μετά την υπέρβασή της έκρηξη των τιμών προς τα πάνω σε επίπεδα τα οποία προς το παρόν μοιάζουν φανταστικά.
 

Προς το παρόν με υπομονή και προσοχή πρέπει να περάσομε τον σκόπελο της μικρής διάρκειας διόρθωσης.
Θα διακινδυνεύσω και μία εκτίμηση σε συνδυασμό με το διάγραμμα της γείτονος.
Σε περίπτωση γεωπολιτικής αναταραχής, η ανάλυση συστολής λέει ότι ναι μεν εμείς δεν έχομε βγει από την στενωπό και θα μας πάρει καιρό παρά την χρηματιστηριακή καλοκαιρία των τελευταίων μηνών, αλλά η μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές μας είναι πολύ καλύτερες της Τουρκίας.
Επομένως, και επειδή δεν μπορώ να φανταστώ μεσοπρόθεσμη άνοδο στο ΧΑΑ με εχθροπραξίες στο Αιγαίο απ'όπου θα βγούμε ηττημένοι, και αντίθετα πτώση του δείκτη της Τουρκίας αν αποκτήσουν το μισό Αιγαίο και επειδή στην δική τους περίπτωση η πρόβλεψη είναι για πτώση περίπου 30% τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί δεν νομίζω ότι θα τους βγουν σε καλό.
Μένει να δούμε αν διατυπώνω ευσεβείς πόθους και ελπίδα για διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας και καλύτερες μέρες για ταπαιδιά και τα εγγόνια μας η θα βγει αληθινή η μέτρηση των κυμάτων.

Συνοψίζοντας:
Βραχυπρόθεσμα, είναι ηυξημένη η πιθανότητα μικρής έκτασης και διάρκειας διόρθωσης για να συμπληρώσομε ένα πολύ ρηχό κύμα C σε τρίτο στάδιο συστολής πριν δούμε έκρηξη των τιμών προς τα πάνω. 



4 σχόλια:

  1. Επομένως, και επειδή δεν μπορώ να φανταστώ μεσοπρόθεσμη άνοδο στο ΧΑΑ με εχθροπραξίες στο Αιγαίο απ'όπου θα βγούμε ηττημένοι, και αντίθετα πτώση του δείκτη της Τουρκίας αν αποκτήσουν το μισό Αιγαίο και επειδή στην δική τους περίπτωση η πρόβλεψη είναι για πτώση περίπου 30% τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί δεν νομίζω ότι θα τους βγουν σε καλό.

    Η αποψη ότι μεσα από τα γραφήματα μπορει κανεις να αναγνωρισει τις μελλοντικες γεωπολιτικες διεργασίες είναι ιδιαιτερα δελεαστικη.
    Δεν ξερω εάν συμφωνω η διαφωνω αλλα αυτό δεν αλλαζει την ουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σου φίλτατε Αλέξανδρε.
    Για ρίξε μια ματιά στο βιβλίο του R. Prechter και πες μου αν είναι συμπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ρίξε μια ματιά εδώ στον τελευταίο σύνδεσμο:
    http://gen.lib.rus.ec/search.php?req=Prechter&open=0&view=simple&column=def

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα φίλε Αλέξανδρε.
    Και πριν "ἀλέκτωρ λαλήσῃ τρὶς" να η φράση "γεωπολιτική αναβάθμιση" στην ειδησεογραφία.
    Ε, όταν λέμε γεωπολιτική αναβάθμιση δεν εννοούμε σε σχέση με το Πακιστάν η το Λουξεμβούργο.
    Σε σχέση με την γείτονοα εννοούμε.
    http://www.capital.gr/
    Κάπου επίσης είχα σχολιάσει το γράφημα του Ελληνικού ETF και έλεγα ότι "οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να ρίξουν πολλά χρήματα στην Ελλάδα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή