Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δεύτερη ημέρα διόρθωσης η οποία εγκαινιάζει μία περίοδο πλαγιοκαθοδικής κίνησης η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον ως το τέλος της εβδομάδος.
Σε προηγούμενες αναρτήσεις, έχομε δει το γιατί και ιδιαίτερα στο χθεσινό γράφημα της ανάλυσης συστολής.
Παρά την άνοδο, η κυματομορφή η οποία εξελίσσεται σε ανώτερο επίπεδο πολυπλοκότητας είναι διορθωτική και χρειάζεται ένα τρίτο κύμα προς τα κάτω για να συμπληρώσεις την πορεία της.
Ας μην ξεχνάμε ότι η πτώση απο τις 5500  μον. περίπου είναι τεραστίων διαστάσεων και χρειάζονται αρκετά ευμεγέθη μπρος πίσω για να δημιουργηθούν αλληλοεπικάλυπτόμενα κύματα αναλόγου πολυπλοκότητος προς τα πάνω. Θυμόμαστε επίσης ότι επειδή οι απλούστερες κυματομορφές "βιδώνουν" γύρω από τις πολυπλοκότερες, οι απλούστερες είναι πάντοτε μικρότερες από τις πιο πολύπλοκες. Αυτό το γεγονός εκφράζεται με την έννοια του βαθμού στα κύματα Elliott, η οποία όμως δεν είναι ακριβής, και την έννοια του σταδίου συστολής που είναι μαθηματικά ακριβής στην ανάλυση συστολής.
Ας δούμε από κοντύτερα τα συμβάντα σήμερα:

1. Ταλαντωτής αναδρομής σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής.
Αυτός ο ταλαντωτής εξελίσσεται σε πολύτιμο εργαλείο παραγωγής σημείων εισόδου και εξόδου και σήμερα υποχωρεί. Δεν το έχω υπολογίσει ακριβώς αλλά η αξιοπιστία του είναι πάνω από 80%. Για να είμαστε αυστηροί, δεν έχει σημάνει ακόμη υποχώρηση επισήμως, καθώς δεν έχει τμήσει καθοδικά την βραδύτερη συνιστώσα των 11 όρων η ταχύτερη των 7 αλλά αναμένεται να συμβεί αύριο η μεθαύριο. 
 

2. Στο ίδιο υποσύνολο σημείων αλλά χωρίς συστολή, η μεν γραμμή τιμών πέρασε κάτω απο την γραμμή των σημείων περιστροφής, 
ενώ ο ταλαντωτής αναδρομής έχει στρέψει τα κοίλα προς τα κάτω.

3.Ο εξελικτικός χρόνος και στα δύο υποσύνολα σημείων υποχωρεί σε διόρθωση τρίτων κυμάτων.


4. Στο διάγραμμα των ακροτάτων τιμών χωρίς συστολή μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το πρώτο καθοδικό κύμα χαμηλής πολυπλοκότητας, καθώς δεν έχει αγγίξει ακόμη την γραμμή των σημείων περιστροφής.
Είναι αρκετά πιθανόν να δούμε μία προσωρινή ανοδική αντίδραση όταν την αγγίξει, αλλά εγώ  θα περιμένω στο 85% μετρητό, διότι όλα τα άλλα σημεία λένε ότι αυτή η διόρθωση θα έχει κάποια διάρκεια, όχι μεγάλη, αλλά όχι και της τάξεως των τριών ημερών.
Όπως βλέπετε είναι δυνατόν να δημιουργήσομε ακόμη και νέα υψηλά, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω καθώς έτσι αναιρείται η πορεία του ταλαντωτή των σημείων που ακολουθούν τάση, πράγμα δύσκολο, αλλά ούτως η άλλως θα πρόκειται για ένα μικρό πέμπτο κύμα και μετά θα πρέπει να ακολουθήσει μεγαλύτερο διορθωτικό κύμα.
Ο ταλαντωτής αναδρομής σ'αυτό το υποσύνολο βρίσκεται ακριβώς στην μέση της πορείας του και δεν δίδει χρήσιμες πληροφορίες.

Συνοψίζοντας: Εκδηλώθηκε η μικρής έκτασης διόρθωση την οποία αναμέναμε. Είναι αρκετά πιθανό να διαπεράσομε προς τα κάτω τις 1200 μον. πριν στραφούμε προς το επόμενο μεγάλο ανοδικό κύμα και η περιοχή των 1150-1170 μον. φαίνεται να είναι προς το παρόν ο στόχος.
Ανοδικές αντιδράσεις στο σημείο αυτό τις αντιμετωπίζω με επιφύλαξη.
Η διάρκεια υπολογίζεται σε μία ως δύο εβδομάδες έως την ολοκλήρωση του όλου σχηματισμού προς το παρόν. Είναι μία "πονηρή"στιγμή στην εξέλιξη της κυματομορφής.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1/2014

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου



3 σχόλια:

  1. Όπως πάντα σαφής και "αρκετά" ευκολονόητος. Το αρκετά δεν πάει σε εσάς κ. Παπαβασιλείου αλλά στην προσωπική μας άγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι άγνοια ΤΚ φίλε μου.
    Ἂπλά είναι έλλειψη εξοικίωσης.
    Νομίζω ότι κάτι που θα κάνω στο αμέσως προσεχές μέλλον θα είναι μία σειρά "ασκήσεων" προς λύση πάνω στην μέθοδο, ούυτως ώστε να γίνει κτήμα όλων, όδοι το επιθυμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω!!
    Δύο τυπογραφικά λάθη σε δύο γραμμές.
    Δεν πάμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή