Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Οι Άγιες Ημέρες γίνονται άγιες στο μέτρο που οι άνθρωποι, με την χἀρη του Θεού, τις καθαγιάζουν με τα έργα και τις σκέψεις τους. Αυτό συμβαίνει κάθε ώρα και στιγμή και όχι μόνον τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα.

Η κατάργηση του καθαγιασμού των ανθρωπίνων σχέσεων και η αναγωγή τους σε κάτι μηχανιστικό ποταπό, υποδεέστερο, ήταν ανέκαθεν ο στόχος της τυραννίας, άλλοτε με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας και σήμερα με την άσκηση οικονομικής βίας. Το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε το ίδιο.
Ποταμοί αίματος και δακρύων λούζουν κάθε τόσο την γη και μετά ξαναπαίρνομε τον δρόμο προς τα πάνω. Αργά και βασανιστικά είναι αλήθεια, αλλά προς τα πάνω.

Δεν το κατάφερε ποτέ η τυραννία να υποδουλώσει καθολικά και μόνιμα  και δεν θα το καταφέρει και τώρα.

Αντίπαλος της δεν είναι κάτι απτό και μετρήσιμο, αλλά ο ίδιος ο τρόπος ύπαρξης του Σύμπαντος Κόσμου. Οι δυνάμεις συνάφειας, από τα στοιχειώδη σωματίδια ώς τις σχέσεις των  ανθρωπίνων όντων είναι ισχυρότερες απο τις δυνάμεις της αποσύνθεσης. Μεταξύ των ανθρώπων, αυτές οι δυνάμεις συνάφειας εκφράζονται στην ανώτατη μορφή τους με την έννοια της Αγάπης, αφού περάσουν πρώτα από τα στάδια της καλής διάθεσης, της συνεργασίας, της φιλίας, του έρωτα του αλτρουϊσμού και φθάσουν στην ανώτατη μορφή της θυσίας για τον ανώνυμο διπλανο, επίσης ανώνυμα. Γιἰ αυτούς που αγαπούν, αυτό είναι κάτι φυσικό, όπως η ανάσα η ο χτύπος της καρδιάς.

Σ'αυτή την συντροφιά προσπαθήσαμε να αντισταθούμε, βοηθώντας ο ένας τον άλλο να πάρομε οικονομικές αποφάσεις με βάση γνώσεις γύρω από κάτι ταπεινό  και για πολλούς εσφαλμένο, όπως η τεχνική ανάλυση, που κατά την άποψή μου δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.

 Περισσότερο από το ζήτημα της επιστημονικής ορθότητας της μεθόδου σε όλες της τις εκδοχές, για μένα το πιο πολύτιμο επίτευγμα αυτού του ταπεινού ιστολογίου ήταν οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν ανάμεσά μας και για τις οποίες σας ευχαριστώ φίλοι μου.
Η καθαρότητα των σχέσεών μας ήταν το πρώτο βήμα για τον καθαγιασμό τους, καθώς δεν βασίστηκε σε κάτι απτό και μετρήσιμο, παρά το γεγονός ότι ασχοληθήκαμε με κάτι που έχει να κάνει με χρήματα, αλλά σε μία εκ του μακρόθεν συνεργασία. Οι περισσότεροι δεν με γνωρίζετε, όπως και εγώ εσάς.
Εμπιστευθήκαμε ό ένας τα λεγόμενα και γραφόμενα του άλλου, διδαχθήκαμε και διδάξαμε, πάθαμε και μάθαμε μαζύ.

Αν λοιπόν προέκυψε κάποιο όφελος, και για μένα ήταν μεγάλο, γνωρίζοντας την ποιότητά σας δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω τον ανώνυμο διπλανό που υποφέρει.

Δεν ενδιαφέρει σ'αυτό το σημείο αν είστε θρησκευόμενοι η άθεοι, χριστιανοί η όχι.
Είναι τόσο βαθύ το σκοτάδι που μας τυλίγει που και μόνον η σκέψη για τον δίπλα είναι πράξη αγιότητας.
Ποτέ στον κόσμο δεν ήταν πιο επίκαιρη η δοξολογητική ευχή των αγγέλων μπροστά σε ένα νεογέννητο που ο κόσμος του αρνήθηκε στέγη για να γεννηθεί.
Για μένα, αν και δεν είμαι καλός Χτιστιανός, είναι ο μικρός Χριστός.
Ο ενανθρωπισθείς Θεός είναι ένα μυστήριο το οποίο ακόμη δεν μπορώ να βολέψω στην ψυχή μου και ο στοχασμός του με κρατά άγρυπνο τις νύχτες.

Για σας ας είναι το παιδάκι που κοιτά ένα παιχνίδι στην βιτρίνα αν και το στομάχι του είναι άδειο, η ο άνεργος που ψάχνει να βρει κανένα ξύλο να κάψει για να ζεσταθεί, κι ένα κουρέλι για να ντυθεί και ο παππούς η η γιαγιά που  το μόνο που καταλαβαίνουν λόγω της φθοράς του χρόνου, είναι ένα άγγιγμα στο μέτωπο και ένα τρυφερό φιλί στο μάγουλο.
Το ίδιο κάνει.
Ότι κάνετε όμως κάν'τε το με χαρά. Κατά μια εκδοχή, ο Θεός δεν έδιωξε τους Πρωτοπλάστους από τον Παράδεισο επειδή δεν τον λάτρεψαν, αλλά επειδή δεν τον λάτρεψαν με χαρά. 

  Ας θυμηθούμε την ευχή, που με την χάρη του νεογέννητου Χριστού η πραγματοποίησή της είναι βέβαιη.

Ελπίζω να μου συγχωρήσετε την ολιγοήμερη απουσία κατά την διάρκεια των εορτών.
Χρόνια Πολλά σας φίλοι μου.


20 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ THEKING 77 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΛΕΥΚΟΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ, ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ .
    OLVINO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ φίλτατε OLVINO.
    Από που μας γράφετε αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κε. Στάθης , είμαι ιταλός έχω γνωρίσει το blog σας διαβάζοντας το ημερολόγιο του επίσης εξαιρετικό Κo. Μαρκάκης. Σας γράφω από Αθήνα , αλλά παραμυθιάσω το νησί σας οπού στα Χανιά σπουδάζει ο τεκνό μου , ακόμα ευχαριστώ για την τεχνική ανάλυση, και όχι μόνος, που μας προσφέρεται , χρόνια πολλά.

      Διαγραφή
  3. Από τα βάθη της ψυχής μου και με όλη την συμπάθεια και εκτίμηση που τρέφω για το πρόσωπό σας , τις θερμότερες ευχές μου για ένα δημιουργικό, ειρηνικό , γαλήνιο , νέο έτος.
    Καλές Γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια πολλα παίχτες μ κ απο μένα κ άπο εδω!

      Αγαπητοί συντάκτες, ολβίνο κ αρχιπαιχτουαρ μ..

      Χρονια πολλα μ υγεία...

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστούμε για όλη αυτή τη φροντίδα...

    Να είστε καλά εσείς και η οικογένειά σας να σας χαιρόμαστε όλοι μαζί.

    Απόστολος ο παρορμητικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρονια πολλα και ευτυχες το νεο ετος στον αγαπητο καθηγητη και στον king77 ..
    Εχω μονο καλα λογια να λεω για τον χαρακτηρα σας και για τις τεχνικες γνωσεις σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Παπαβασιλείου ο ενανθρωπήσας Κύριος να δίνει κάθε ευλογία σε εσάς και στους οικείους σας. Χρόνια πολλά, να είστε γερός, να μας κρατάτε συντροφιά με τις εξαιρετικές αναλύσεις σας το 2014 και για πολλά χρόνια ακόμη!
    Μας εκπλήξατε ευχάριστα με το κείμενό σας που καταδεικνύει την πνευματική σας πλευρά και σας ολοκληρώνει σαν άνθρωπο. Θα ήταν τιμή μας να σας γνωρίσουμε.
    Χρόνια πολλά και σε όλους τους φίλους της ιστοσελίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα Χριστουγεννα αγαπητε μου Σταθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΡΟΝΙΆ ΠΟΛΛΆ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΥΓΕΙΆ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΊΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χρονια πολλα σε σας και τους αγαπημενους σας με υγεια και ευτυχια και σας ευχαριστουμε για ολα αυτα που προσφερετε!και του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κε Παπαβασιλείου και THEKING77 XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Καλή Χρονιά για εσάς και τις οικογένειες σας.Παρακολουθώ την δουλειά σας και ομολογώ οτι δίνεται υην δυνατότητα μιας διαφορετικης προσέγγισης της αγοράς.Ειδικά τον Βασιλιά τον παρακολουθώ και στον capital στον σχετικό μίτο για την MIG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένα κείμενο από καρδιάς, που με εξέπληξε ευχάριστα για τα μηνύματά του...είναι πραγματικά ελάχιστοι οι συμμετέχοντες στις δράσεις των πάσης φύσεως αγορών με τέτοιες απόψεις...πιστεψτε με και δεχθείτε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου για όσα πιστεύετε...σας αποχαιρετώ με το δικό μου ευχητήριο μήνυμα...Θερμές ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα γεμάτα υγεία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας...με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλές γιορτές και του χρόνου να είναι καλύτερες , πάντα με υγεία . Ευχαριστούμε για την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρονια Πολλα Δασκαλε και Φιλοι του blog ! Καλές γιορτές Ευχομαι σε ολους καλά Χριστούγεννα και το νέο έτος να σας φέρει ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑ ΕΥΧΗΘΗΤΕΜΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΤΗΡΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά με τις καλύτερες ευχές μου, ευχαριστώ, για τις γνώσεις που μας μεταφέρετε, και την ανθρώπινη προσέγγιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Αγαπητε μας Γιατρέ, και αγαπητέ μας Βασιλιά. Να εισται παντα καλά εσείς και οι οικογένειες σας. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΘΕΡΜΑ.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΥΤΙΧΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ , ΚΑΙ ΦΟΠΡΟΥΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑ , ΟΛΒΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τη μέρα της πρωτοχρονιάς το σ΄ εκτιμώ να πέψεις,
    να κάνει το ποδαρικό στ΄ αρχοντικό της σκέψης.

    Καλή χρονιά, με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή