Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ 2ας ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές και πάλι στις επάλξεις για να αντιμετωπίσομε τις προκλήσεις του 2014.
Θα ξεκινήσω από ένα θέμα ανάλυσης της κίνησης των ταλαντωτών αναδρομής:
Στο σχόλιο της 20ης Δεκεμβρίου, είδαμε την ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής στο υποσύνολο των ακροτάτων σημείων να προηγείται της πιο αργής. Είπαμε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και προτείναμε δύο σενάρια για το πως θα μπορούσε να εξελιχθούν τα πράγματα.
Δες τε πως εξελίχθηκαν τα πράγματα σε σχέση με το σχόλιο. Πραγματοποιήθηκε το λιγότερο πιθανό σενάριο.


 
2. Από τις 30 Δεκεμβρίου και με επιβεβαίωση την 31η Δεκεμβρίου 2013 ο ταλαντωτής αναδρομής των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής, έδωσε σήμα εισόδου και απ'ότι φαίνεται έχει ακόμη αρκετό δρόμο προς τα πάνω, με ενδεχόμενη ζώνη δισταγμού και προσωρινής υποχώρησης γύρω στις 1250 μον.


3. Η εικόνα των διαγραμμάτων δείχνει ένα ισχυρό ανοδικό κύμα όπου οι γραμμή των τιμών βρίσκεται σε επαφή με την γραμμή των πρώτων αντιστάσεων ενώ όλοι οι ταλαντωτές αναδρομής δείχνουν κίνηση προς τα επάνω.


 
Όμως θα πρέπει να ξεπεράσομε τις 1220-1240 για να πούμε ότι ξεκίνησε ένα πιο μακροπρόθεσμο ανοδικό κύμα.

4. Για να δούμε όμως πως εξελίσσονται τα πράγματα από την άποψη των κυμάτων Elliott.
Δυστυχώς δεν έιναι βέβαιο ότι έχομε τελειώσει με την πλάγια κίνηση.
 Το τελευταίο κύμα σε δεύτερο στάδιο συστολής δεν πέρασε κάτω από το πρώτο κύμα στην τελευταία πλάγια διαδρομή.
Έτσι υπάρχουν τώρα δύο αναγνώσεις της διόρθωσης σε δεύτερο στάδιο συστολής και μένει να δούμε ποιά θα πραγματοποιηθεί.
Αν το τέταρτο κύμα τελείωσε εκεί που είναι σημειωμένο το πρώτο 4 τότε παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την θεωρία Elliott τα επόμενα κύματ πρέπει να αναγνωσθούν ως b, c, σύμφωνα με την ανάλυση συστολής είναι τα δύο πρώτα του επόμενου παλμού.
Αν πάλι δεν τελείωσε εκεί, θα πρέπει να δούμε σημαντική αντίσταση και παλινδρόμηση για λίγο περί τις 1200-1220 μον
Η δύναμη των τελευταίων συνεδριάσεων είναι συμβιβαστή με την πρώτη άποψη, που λέει ότι το τέταρτο κύμα τελείωσε στο πρώτο απο τα δύο δυνατά τεσσάρια και αυτο που βλέπομε είναι η έναρξη ενός τρίτου κύματος η κύματος C που "βιδώνει" γύρω από το πιο απλό κύμα του δευτέρου σταδίου συστολής. Αν είναι έτσι τα πράγματα θα πρέπει να υπερβούμε με ευκολία τις 1250 μον.
Διαφορετικά αναμένται περαιτέρω πλάγια διαδρομή.

Συνοψίζοντας: Οι ενδείξεις είναι ότι ξεκίνησε ένα μεγάλο πέμπτο κύμα σε δεύτερο στάδιο συστολής αλλά ακόμη δεν είναι βεβαιο. Αντίσταση γύρω στις 1200 μον. θα σημάνει περαιτέρω πλάγια διαδρομή, ενώ αντίθετα εύκολη υπέρβαση των 1240-1250 σημαίνει ότι έχομε δρόμο προς τα πάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου