Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η καθοδική διάσπαση ήλθε.
Ελπίζω να εισακούσθηκαν οι προειδοποιήσεις των προηγουμένων ημερών.
Βρισκόμαστε ακόμη εντός των ορίων ενός τοπικού χαρακτήρα  φαινομένου το οποίο θα πρέπει να εκπνεύσει σχετικά σύντομα.
Από άποψη εξελικτικού χρόνου σήμερα συναντήσαμε την πρώτη θεωρητική στήριξη και οι πιθανότητες είναι υπέρ ανοδικής αντίδρασης την Δευτέρα.
Αν συνεχίσομε προς τα κάτω αρχίζομε να σκεπτόμαστε ότι πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο.
Ο ταλαντωτής αναδρομής στο υποσύνολο των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση και πρώτο στάδιο συστολής υπεχώρησε με σφοδρότητα, όπως αναμενόταν.
 
Το διάγραμμα των τιμών σαφώς σε καθοδική πορεία, και με υπαινιγμούς ότι η πτώση είναι ισχυρότερη απ' ότι υπολογίζαμε καθώς η γραμμή των τιμών "κάθισε πάνω"στην γραμμή των πρώτων αντιστάσεων.
Ο ταλαντωτής αναδρομής (ταχεία συνιστώσα) στο ίδιο υποσύνολο δεν γύρισε ξανά προς τα κάτω για να συμπληρώσει το τελευταίο και ενδεχομένως ταχύτερο τμήμα της διαδρομής του.
Αντιθέτως η θέση του είναι τέτοια που υπαινίσσεται αντιστροφή, η τουλάχιστον μία διαπάλη μεταξύ των 1150 και 1130 μον.
Ο λόγος είναι ότι δεν είναι να δυνατόν να έπεται η τιμή του της τιμής των βραδυτέρων συνιστωσών αλλ'αντίθετα προηγείται.
Αν συνεχισθεί η κάθοδος  τότε θα βρεθεί η πράσινη πιο αργή συνιστώσα να προηγείται.
Η λοιπόν θα κάνει ηη πράσινη συνιστώσα μία μικρή ταλάντωση ούτως ώστε να προηγηθεί η ταχεία, η θα ακολουθήσει την ταχεία προς τα πάνω.
 
Αυτός ήταν ένας απο τους λόγους, πέραν της μέτρησης των κυμάτων που μς έκανε να πούμε ότι η διόρθωση θα είναι μάλλον ρηχή. Αυτό είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί.

Στο υποσύνολο των ακροτάτων δεν βλέπομε κάτι ενδιαφέρον προς το παρόν, πέραν της παρουσίας της πλάγιας διόρθωσης και την καθοδική διάσπαση ενός μικρού σχηματισμού ΩΚΩ, αλλά και εδώ σημειώνομε την επιμονή του ταλαντωτή να μην πέφτει.
 

 Στην ανάλυση των κυματομορφών, η πρόσφατη κάθοδος, αν έκανε κάτι είναι ότι αποσαφήνισε την εικόνα των κυματομορφών στο υποσύνολο των τιμών τα οποία ακολουθούν τάση και ήταν πολή ωφέλιμη.
Η μεσομακροπρόθεσμη εικόνα εξακολουθεί να είναι εξαιρετική και η διόρθωση είναι για τον γράφοντα ευκαιρία εισόδου. Απ'ότι φαίνεται όπως και να μετρηθούν τα κύματα ακολουθεί τους επόμενους μήνες άνοδος με πρώτο σταθμό τις 1400 μον. μίνιμουμ.
Προσέξτε στην ανάλυση της συστολής των κυματομορφών, πως ενώ σχηματίζεται μία πολύπλοκη διόρθωση προς τα πάνω που είναι δύσκολο να μετρηθεί σε πρώτο στάδιο συστολής και ακόμη περισσότερο αν δεν συστείλομε την χρονοσειρά καθόλου, περιελίσσεται γύρω από πέντε σαφή κύματα που είναι το πρώτο τμήμα μιας διαρκέστερης ανοδικής διόρθωσης σε ανώτερο στάδιο συστολής και επομένως χαμηλότερη πολυπλοκοτητα με πολύ λιγότερα κύματα, σε ανώτερο και μακροχρονιότερο επίπεδο οργάνωσης της κυματομορφής.
Προσέξτε επίσης, πως όλα τα πέρα δώθε, εικασίες, θρίαμβοι, αποτυχίες πλεονάσματα σε ισολογισμούς, αλλαγή κατηγορίας στον MSCI, και εγώ δεν γνωρίζω τι άλλο συμποσούνται στην γλώσσα των κυματομορφών, σε μία φράση: "Κλειστόν λόγω διακοπών. Το κατάστημα θα επαναλειτουργήσει υπό νέα Διεύθυνση".    
Συνοψίζοντας:Η κυρίαρχη υπόθεση εργασίας είναι ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια ενός διορθωτικού κύματος, που μπορεί να τρομάξει αρκετούς, ενώ αποτελεί κατά την άποψη του γράφοντος ευκαιρία εισόδου. Φαίνεται ότι θα γίνει μάχη στην περιοχή των 1130, ίσως πάμε λίγο πιο κάτω σε έναν μικροπανικό και εν συνεχεία ολοταχώς προς τα πάνω.
 Καλό Σαββατοκύριακο στους φίλους και φίλες του ιστολογίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου