Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Δεν μπήκαμε με το δεξί στον MSCI των αναπτυσσομένων αγορών.
Φαινόμενα όπως το σημερινό δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν απο την μέθοδό μου η οποία βασίζεται σε ημερήσια δειγματοληψία. Με δειγματολειψία ενός λεπτού δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είχε γίνει.
Άλλαξε όμως τίποτε στην τεχνική εικόνα σε ορίζοντα μεγαλύτερο της ημέρας;
Ο ταλαντωτής αναδρομής του υποσυνόλου των σημείων τα οποία ακολουθούν τάση σε πτώτο στάδιο συστολής λέει όχι. Μάλιστα βελτιώθηκε η εικόνα καθώς πιο μακροπρόθεσμες συνιστώσες τραβήχτηκαν γρήγορα προς τα κάτω χωρίς να αλλάξουν την πορεία της βραχυπρόθεσμης συνιστώσας που εξακολουθεί να είναι ανοδική.
 
Θα πρέπει να συνεχίσει η κάθοδος με τον ίδιο ρυθμό για μία έως δύο ημέρες για να χαλάσει η εικόνα.
Εκεί που χαλά η εικόνα είναι στο σύνολο των σημείων ημερήσιας δειγματοληψίας και  στα δύο υποσύνολα, όπου στο μεν υποσύνολο των σημείων που ακολουθούν τάση, η κλίση ανόδου της γρήγορης συνιστώσας του ταλαντωτή αναδρομής έγινε πολύ πιο μικρή και η γραμμή τιμών άγγιξε την γραμμἤ των σημείων περιστροφής, και στο σύνολο των ακροτάτων συμβαίνουν τα ίδια με την γραμμή τιμών ενώ η γρήγορη συνστώσα του ταλαντωτή ανέπτυξε ταχύτητα προς τα κάτω.
 

 
Δεν διεσπάσθη καθοδικά ο δίαυλος του εξελικτικού χρόνου που δείξαμε στην χθεσινή ανάρτηση και αναρτούμε πάλι χωρίς την αρίθμηση σήμερα.
Αν όμως δεν έχομε σημαντική ανοδική αντίδραση τις αμέσως επόμενες ημέρες αυτό σημαίνει παλινδρόμηση προς τις 1130 μον  κατ'αρχήν και συνέχιση της πλαγιοκαθοδικής ταλαιπωρίας σε ένα τριών σταδίων συστολής, τέταρτο κύμα αντί των αναμενομένων δύο σταδίων.
 
Οι πιθανότητες είναι 50-50 περίπου.

Συνοψίζοντας, η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική. Υπάρχει σημαντική πιθανότης συνέχισης της πλαγιοκαθοδικής κίνησης όμως, καθώς η σημερινή κίνηση χάλασε κατά τι την εξέλιξη του ανοδικού σεναρίου.
Η έναρξη έντονης και παρατεταμένης διόρθωσης είναι ένα απομεμακρυσμένο ενδεχόμενο, το οποίο θα θέσει υπό αναθεώρηση όλόκληρη την υπόθεση εξέλιξης της αγοράς σε μακροχρόνιο επίπεδο, η οποία έχει εξηγήσει και εν πολλοίς προβλέψει ορθά τις έως τώρα εξελίξεις.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
 
Καληνύχτα φίλες και φίλοι του ιστολογίου.
Χρόνια πολλά στους Στέλιους και  τις Στυλιανές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου