Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2013:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Επαγγελματικές υποχρεώσεις, ψυχοπνευματική κόπωση και θλίψη με όσα συμβαίνουν και παράλληλα θεωρητική εργασία δεν μου επέτρεψαν να είμαι συνεπής απέναντί σας αυτές τις ημέρες.
Τα χθεσινά γεγονότα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και πέρα απο τον χαμό δύο νέων ανθρώπων και έναν τρίτο να χαροπαλεύει, διευρύνουν τον κύκλο του αίματος που ξεκίνησε απο τον μακαρίτη άτυχο νέο, το Φύσσα και υποδεινύουν ότι εξυφαίνεται σχέδιο αποσταθεροποίσης της χώρας και διολίσθηση σε ανοιχτό εμφύλιο. Με πονά σε βαθύ επίπεδο αυτή η εξέλιξη. 
Αντιστροφή προσήμου σήμερα και σχηματισμός ενός μικρής πολυπλοκότητας τριγώνου στο υποσύνολο των ακροτάτων.


 Η γραμμή των σημείων περιστροφής δονείται με την ίδια συχνότητα με την γραμμή των τιμών.
Αναμονή δηλαδή εκ μέρους των συμμετεχόντων.

Κοιτάξτε όμως τι βρήκα στην ανάλυση συστολής.
Ο τρόπος με τον οποίο προχωρούσα ήταν να εξετάζω κάθε φορά το υποσύνολο των ακροτάτων μετά απο επανάληψη της ίδιας διαδικασίας (επιλογή ακροτάτων-σχηματισμός ΚΜΟ 2 όρων-επιλογή ακροτάτων κλπ) η εναλλακτικά (επιλογή σημείων που ακολουθούν τάση-σχηματισμός ΚΜΟ2 όρων-επιλογή ακροτάτων-σχηματισμός ΚΜΟ 2 όρων-επιλογή σημείων που ακολουθούν τάση κοκ) όπως περιγράφεται και στην ανάρτηση περί στατιστικών παρατηρήσεων.
Όμως αυτός ο συνεπής τρόπος μπορεί να μην είναι ο βέλτιστος.

Δες τε την διαφορά ανάμεσα στον συνήθη τρόπο επιλογής ακροτάτων κατ'επανάληψη και σε έναν άλλο τρόπο (επιλογή σημείων που ακολουθούν τάση-σχηματισμός ΚΜΟ 2 όρων-επιλογή ακροτάτων-σχηματισμός ΚΜΟ 2 όρων-επιλογή ακροτάτων στο δεύτερο στάδιο συστολής, αντι επιλογής σημείων που ακολουθούν τάση). Η εικόνα Elliott είναι πολύ πιο καθαρή μ'αυτό τον τρόπο.

Παραθέτω τα διαγράμματα πρώτου και δευτέρου σταδίου συστολής και με τους δύο τρόπους.

1. ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ 1o ΣΤΆΔΙΟ ΣΥΣΤΟΛΗΣ



1α. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΣΤΟΛΗΣ 1ο ΣΤΑΔΙΟ


2. ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΣΤΟΛΗΣ  ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ



2α. ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΣΤΟΛΗΣ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ



Και με τους δύο τρόπους αναδεικνύεται ο διορθωτικός χαρακτήρας της ανόδου σε πρώτο στάδιο και με τον κλασσικό και στο δεύτερο στάδιο συστολής.
Με τον εναλλακτικό εμφανίζεται ένα ολοκάθαρο μοτίβο παλμού Elliott που περισσότερο κλασσικό δεν γίνεται, το οποίο διορθώθηκε με τρία κύματα της ίδια πολυπλοκότητας και το οποίο μπορεί να είναι κύμα 2 η Β και προχωρούμε σε 3 η C.
Η κυρίαρχη άποψη σύμφωνα με την μέθοδο συστολής είναι ότι πρόκειται για το C ενός πολύ μεγάλου ζιγκζάγκ.

Αν το είχα δει πιο νωρίς και είχα υιοθετήσει αυτό τον τρόπο θα είχε αποφευχθεί το μπέρδεμα των πολλαπλών αναγνώσεων απο τον Σεπτέμβριο ως τα μέσα Οκτωβρίου.

Όσον αφορά την μέθοδο αυτό το εύρημα λέει ότι ακολουθώντας διαφορετική σειρά επιλογής των παραγώγων χρονοσειρών κατά την συστολή όχι μόνον δεν είναι παράπτωμα, αλλά πρέπει να το επιδιώκω επιζητώντας την ανάγνωση εκείνη η οποία είναι απλούστερη και με λιγότερα εναλλακτικά σενάρια. Φαίνεται ότι διαφορετικοί τρόποι συστολής λειτουργούν σαν διαφορετικά φίλτρα Elliott και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα ανάλογα με την περίσταση.

Αυτό που φάνηκε και ήταν με την κλασσική ΤΑ ως stealth bull market, με τον εναλλακτικό τρόπο συστολής είναι το π΄ρωτο ενός μεγάλου τρίτου κύματος που θα υποδιαιρεθεί σε τουλάχιστον 5 και έχει ως στόχο την περιοχή των 1780 μον. που δεν απέχει απο τους προηγούμενους υπολογισμούς.

Προς το παρόν όμως θα πρέπει να τελειώσει το δεύτερο κύμα αυτού του μεγάλου τρίτου και αυτό σημαίνει βραχυπρόθεσμα ρηχή διόρθωση πράγμα που λένε και όλοι οι ταλαντωτές αναδρομής των οποίων η πορεία δεν άλλαξε και όπου οι ταχείες συνιστώσες έχουν τμήσει τις βραδύτερες εκ των άνω και έχουν γυρίσει αποφασισιτκά προς τα κάτω.
Σε πρώτο στάδιο συστολής λείπει ένα μικρής πολυπλοκότητας και άρα και μεγέθους και διαρκείας κύμα C.


Επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία εισόδου για μένα και η ανάλυσή μου λέει στρατηγική διακράτησης.




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου