Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ....ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Επιτέλους η παθητικότητα τελείωσε.
Τελείωσε όχι για οικονομικούς λόγους, ούτε για τους πλειστηριασμούς, ούτε για τα άλλα όσα προβλέπει η αποδομητική, παιγνιοθεωρητική, μικροακαδημαϊκή και στο κάτω κάτω Φαναριώτικη λογική.
Τελείωσε διότι ο οδοντιατρικός τροχός των νεοταξιτών βρήκε γυμνό νεύρο στην καταταλαιπωρημένη Ελλάδα σε φανταστικούς λόγους γύρω από αντικείμενα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα σύμφωνα με την λογική τους. Εθνική ταυτότητα, σύμβολα και ιστορία, τα οποία συνδέονται με πολύ πραγματικούς λόγους όπως ποταμούς Ελληνικού αίματος που έχυσαν οι εισβολείς Σλάβοι από τον καιρό του Ιουστινιανού, ως τους κομιτατζήδες και τους Βουλγάρους φασίστες της κατοχής.
Βρήκε νεύρο ο οδοντιατρικός τρόχος και η Ελλάδα πετάχτηκε σαν ελατήριο από την καρέκλα των βασανιστηρίων ολοζώντανη, εκεί που όλοι την είχαν για πεθαμένη και υποταγμένη.
Πήρα και εγώ τον κατήφορο και θα μπορώ να λέω στα εγγόνια μου ότι ήμουν παρών, είτε τα πράγματα πάρουν καλή τροπή είτε όχι.
Ήταν εκεί συμπολίτες όλων των τάξεων, των επαγγελμάτων, των ηλικιών και μάλιστα μου έκανε κατάπληξη η παρουσία τόσων νέων, που πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί ότι αργοσχολούν στις καφετέριες. Το έθνος τους οφείλει μία συγγνώμην. Απλώς φαίνεται ότι ως τώρα δεν εύρισκαν κάτι αρκετά καθαρό στο έλος που ζούμε για να πεισθούν ότι αξίζει να παλαίψουν γι' αυτό.
Όταν πείσθηκαν ότι τα συλλαλητήρια δεν έχουν να κάνουν με κόμματα και συμφέροντα ήταν εκεί.
Τις διαπιστώσεις για τον αριθμό των συμμετασχόντων τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα την αφήνω στους ειδικούς, αλλά είναι εκπληκτική η εσκεμμένη ανακρίβεια σ' αυτό το ζήτημα των επισήμων αρχών.
Τις παλινωδίες της ηγεσίας της Εκκλησίας επίσης την αφήνω στην κρίση σας.
Βρέθηκαν να ταυτίζονται κάτι νεοαριστερίζοντες ευρωπαΐζοντες εξυπνάκηδες της Παντείου με τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πατριάρχη.
Κανείς τους όμως δεν είναι αρκετά έξυπνος, ούτε αρκετά δόλιος για να είναι γνήσιος Φαναριώτης.
Κακέκτυπα του Μαυροκορδάτου μου φάνηκαν να είναι. Ό λαός όμως τους πήρε σβάρνα.
Το μήνυμα δια στόματος ενός ζωντανού εθνικού συμβόλου όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι ένα.
Μπορεί να μας πάρετε κύριοι "εταίροι" και "σύμμαχοι"  ό,τι έχομε και δεν έχομε, αλλά την ψυχή μας όχι.
Η ψυχή μας είναι η πατρίδα μας, η θρησκεία μας, ο πολιτισμός και η ιστορία μας.
Η λογική είναι εξαιρετικά απλή.
Η εθνική και γεωγραφική συνέχεια την οποία μας αρνείσθε από τον Φαλμεράϊερ ως σήμερα με σαθρά επιχειρήματα, είναι ιστορικό, βιολογικό και γεωγραφικο γεγονός.
Η Μακεδονία είναι περιοχή του Ελληνικού χώρου και οι κάτοικοι της υποσύνολο του Ελληνικού έθνους, όπως οι Ρουμελιώτες, οι Κρητικοί, οι Πελοποννήσιοι κλπ. Άρα όλοι οι γνήσιοι εθνολογικά Μακεδόνες είναι Έλληνες και δεν είναι ξεχωριστό έθνος.
Σεις οι οποίοι κατοικείτε σε τμήμα της Μακεδονίας, η οποία εδώ που τα λέμε μας ανήκει και αν ήταν αλλοιώς τα πράγματα θα είχατε εξαφανισθεί από τον χάρτη και ισχυρίζεσθε ότι είσθε ξεχωριστό έθνος βάσει δικολαβικής κουτοπόνηρης  εκμετάλλευσης της αρχής του αυτοπροσδιορισμού και οτι μιλάτε ξεχωριστή γλώσσα, είσθε σλάβοι εισβολείς ανακατεμένοι με τους τοπικούς Ελληνικούς γνήσια Μακεδονικούς πληθυσμούς, επιδρομείς και πλιατσικολόγοι και αυτό που σεις ονομάζετε μακεδονική γλώσσα είναι βόρεια δωρική διάλεκτος με σλαβικές καταλήξεις, αποτέλεσμα των χαλεπών καιρών του Ελληνικού έθνους όπως είναι γνωστό από την δεκαετία του 1920.
(βλ. Περί της σλαβοφανείας της λεγομένης Μακεδονικής γλώσσης.) 
Μας βρήκατε αδυνατισμένους και μας κατασφάξατε, αλλά δεν σας πέρασε.
Άρα δεν νοείται ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει ξεχωριστή κρατική οντότητα με το όνομα Μακεδονία και μάλιστα με αλυτρωτικές βλέψεις στο τμήμα που βρίσκεται στο Ελληνικό κράτος και στο οποίο επαναλαμβάνω θα έπρεπε να βρίσκεστε και σεις γιατί και το τμήμα της Μακεδονίας που κατέχετε κακώς το κατέχετε.
Αν είσαστε γνήσιοι Μακεδόνες, δηλαδή Έλληνες, αύριο θα σηκώνατε Ελληνική σημαία και θα γινόταν ένωσή σας με την Ελληνική κρατική επικράτεια, όπως έγινε με την Κρήτη, τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα. Αλλά δεν έχτε αυτή την τιμή και προνόμιο. Οι σλαβικές σας κουτοπονηριές περνάνε στους Δυτικούς επειδή εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους αλλά όχι σε μας.
 Δεν είναι λοιπόν εξεζητημένη ιδιοτροπία των Ελλήνων ότι επιμένουν να υιοθετήσετε άλλο όνομα για το τμήμα της Μακεδονίας που κακώς κατέχετε.
Εξυπηρετεί βέβαια την Νέα Τάξη η παραχάραξη της ιστορίας και η θολούρα των εννοιών έθνος, θρησκεία φύλο οικογένεια και πατρίδα.
Αν όμως τραβήξομε στα άκρα την έννοια του αυτοπροσδιορισμού θα μπορούσε αύριο να αυτοπροσδιοριστώ ότι είμαι στρεπτόκοκκος, να πάω στο Πρωτοδικείο με τους "χρωματιστούς" μπροστά να σείονται και να λυγιούνται βροντοφωνάζοντας για τα δικαιώματα των στρεπτοκόκκων και να λάβω το ταξινομικό κατά νόμον όνομα Streptococcus viridans. Αμέσως σταματάω να έχω ΑΦΜ γιατί πλέον νομικά δεν θα είμαι άνθρωπος αλλά μικρόβιο και τα μικρόβια δεν πληρώνουν φόρους (ακόμη). Ούτως η άλλως με την σύνταξή μου δεν μπορώ να ζήσω και έτσι αν αφαιρέσω τα οφελήματα από το να αυτοπροσδιορίζομαι άνθρωπος και μάλιστα Έλληνας  από τις ζημίες που μου προκαλούν κυβέρνηση, "σύμμαχοι" και "εταίροι" το αποτέλεσμα μου φαίνεται ότι θα ήταν θετικό. Τέτοιες κωμικές συνέπειες μπορούν να έχουν οι αποδομητικές απόψεις της Νέας Εποχής περί αυτοπροσδιορισμού.
Τι απ' όλα δεν καταλαβαίνετε κύριε Νίμιτς; Μήπως και η χώρα σας δεν εκμηδένισε γηγενείς πληθυσμούς και κατέλαβε τα εδάφη τους; Μήπως δεν κατέχετε παράνομα μέρος του Μεξικό στις Νότιες Πολιτείες;
Ισχυρίστηκε κανείς από τους λευκούς η αφρικανικής καταγωγής κατοίκους της χώρας σας ότι πρόγονός του ήταν ο μέγας και πολύς Καθιστός Ταύρος, η ο Χιαγουάθα;
Αναρτήθηκε άγαλμα των προαναφερθέντων κάπου στην Αλαμπάμα η στην Γεωργία απ' αυτούς;
Για θυμηθείτε λίγο τους μέχρι πρότινος ισχύοντες νόμους στην χώρα σας για το τι ποσοστό αφρικανικού αίματος έπρεπε να έχει ένας αμερικανός πολίτης για να πάψει να χαρακτηρίζεται νέγρος.   Οι Σλάβοι που κατοικούν στο μέρος της Μακεδονίας που δεν είναι Ελληνική επικράτεια, ως όφειλε, έχουν πολύ λιγότερο Ελληνικό αίμα να τρέχει στις φλέβες τους απ' ότι ένας νέγρος (σύμφωνα με την ορολογία του αμερικανικού νόμου και όχι λόγω ρατσισμού) για να χαρακτηριστούν Ελληνικής καταγωγής και επομένως γνήσιοι Μακεδόνες. Ακόμη και αυτό αν συνέβαινε πάλι δεν είναι άλλο έθνος, αλλά Ελληνικό φύλο. Αλλά τότε θα επεδίωκαν να ενωθούν με την Ελλάδα και όχι να αντιδικούν μαζύ της.
Πως λοιπόν εσείς ο διαμεσολαβητής, όταν και λόγω επαγγέλματος, και λόγω ευφυΐας και λόγω μόρφωσης, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι Σλάβοι επιδρομείς προσπαθούν να σας κάνουν να τους ταυτίσετε με απογόνους των σαρισσοφόρων της μακεδονικής φάλαγγας ανεγείροντας αγάλματα του Μεγάλου Έλληνα Μακεδόνα Αλεξάνδρου και αποκαλώντας τους εαυτούς τους Μακεδόνες και την χώρα τους Μακεδονία, εμφανίζεσθε ως νέος Σολομών παριστάνοντας τον δίκαιο και αμερόληπτο και προτείνετε ονόματα του κρατιδίου που περιέχουν τον όρο Μακεδονία;  
Από άποψη συγκυρίας, υπενθυμίζω στους αναγνώστες το βιβλίο "The fourth turning" και σημειώνω ότι η αποδόμηση (unraveling) στην Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος της και είναι ζήτημα λίγων ετών η είσοδος στην επόμενη ιστορική εποχή. Στο βιβλίο εκείνο λέγεται ότι η αρχή της γίνεται με την εμφάνιση του "Γηραιού Προφήτη" όχι υπό την έννοια της προφητικής ικανότητας, αλλά υπό την έννοια  του θεματοφύλακα της ψυχής του έθνους και του κήρυκα των αρχών του.
Ο κος Θεοδωράκης έχει πατήσει από πολλού τα 90. Σας λέει τίποτε;
Παρά ταύτα το περιβάλλον της χώρας εξακολουθεί να σκοτεινιάζει και πλέον νομίζω ότι  ένοπλη συγκρουση είτε με τους Τούρκους, είτε με τους βόρειους γείτονες είτε και με τους δύο είναι σχεδόν αναπόφευκτη.
Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά όλοι σχεδόν οι αναλυτές που γνωρίζω και σέβομαι τις απόψεις τους καθώς και ο κος Πάϊατ, ο οποίος εμμέσως μας απείλησε και χωρίς να συνδέσει άμεσα τα δύο ζητήματα μας είπε ότι οι ΗΠΑ θα "νίψουν τας χείρας των" σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία και καλό θα ήταν να μην περιφρουρούμε τα ανατολικά μας σύνορα στο Αιγαίο, αν δεν συμμορφωθούμε στο ζήτημα των Σκοπίων συμπληρώνω εγώ διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές, παρά το γεγονός ότι αυτή την στιγμή είναι δυνατόν να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές αμερικανών στρατιωτών στην βόρεια Συρία λόγω της επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" (όπως λέμε Εύξεινος Πόντος) των Τούρκων και οι σχέσεις των δύο χωρών είναι χείριστες.
Σε όλα αυτά αναμένεται η απάντηση του κου Πούτιν. Για την Ρωσσία τα Βαλκάνια ήταν πάντα κάτι λίγο λιγότερο από την Κριμαία και δεν νομίζω ότι θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια να της αρπάξουν ένα σλαβόφωνο κομμάτι και να το εντάξουν άρον άρον στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση ενώ τα πήγαινε περίφημα με τις κωλοτούμπες και να βραβεία, να χτυπήματα στην πλάτη για το μεταρρυθμιστικό έργο, να διθύραμβοι για το φαινόμενο Τσίπρας και ας έχει εκτοξευθεί το χρέος ακόμη πιο πάνω, και ας έχει παραβεί όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες και ας εχει κάνει το "μαύρο" "άσπρο" στην οικονομία, το βρήκε τελικά από τον λαό τον οποίο υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει και ο οποίος της έχει πολλά μαζεμένα.
Που να είναι όμως το πολιτικό προσωπικό που θα μετατρέψει τον ατμό που γέννησαν τα συλλαλητήρια σε ωφέλιμο έργο; Δεν το βλέπω φίλες και φίλοι αναγνώστες. Δεν έχει εμφανισθεί ακόμη. Αν όμως το "Fourth Turning" τα έχει λογαριάσει σωστά, δεν πρέπει να απέχει παραπάνω από μία διετία.  

4 σχόλια:

  1. δηλώνω για ακόμα μία φορά πολύ υπερήφανος που ανήκω στους φίλου σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεσα στην πολιτικη απογοητευση αισθανομαι τυχερος που διαβαζοντας τα πατριωτικα αρθρα σας παιρνω κουραγιο για ένα καλλυτερο αυριο της πατριδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή