Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

2018: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΜΕ;

Το 2017 ήταν ένα έτος γεμάτο από σημαντικά γεγονότα, από εκείνα που σηματοδοτούν την πρόοδο της ιστορίας γενικά και στην περίπτωσή μου και σε προσωπικό επίπεδο.
Ας δούμε μερικά:

1. Η γεωπολιτική νίκη της Ρωσσίας των Σιιτών και των κυβερνήσεων Συρίας, Ιράκ στις ομώνυμες χώρες πράγμα που επέτρεψε στον Πρόεδρο Πούτιν να ανακαλέσει μεγάλο μέρος των Ρωσσικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην καταστροφή του Ισλαμικού κράτους.
Αντίθετα οι αμερικανοί έχασαν και μάλιστα σε μεγάλη κλίμακα.
Οι Τούρκοι επίσης βγήκαν κερδισμένοι εφ' όσον απέτρεψαν την  δημιουργία κουρδικού κράτους, τουλάχιστον προσωρινά, αλλά εδραίωσαν τον ρόλο τους ως ρυθμιστή στην περιοχή.
Ως συνήθως, και αυτό έπρεπε να το γνωρίζει η ηγεσία των Κούρδων, προδόθηκαν.
Εδώ και 2-3 χρόνια ο T Meyssan, είχε επισημάνει την προδοσία της ηγεσίας των Κούρδων και τον καθόλου καθαρό ρόλο της Γαλλίας στην υπονόμευση των προσπαθειών δημιουργίας ανεξαρτήτου κουρδικού κράτους. Τα σημειώνω αυτά γιατί έχουν σημασία για μας σε σχέση με τους Τούρκους.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το παιχνίδι της Αν. Μεσογείου και της επαναχαράξεως συνόρων στην Μ. Ανατολή. Ελπίζομε να μην δούμε και ενδεχομένως να μην υποστούμε τα δεινά που είδαμε στον πόλεμο της Συρίας, που υποβίβασαν τον ανθρώπινο πολιτισμό κατά πολλούς αιώνες.

2.Στις ΗΠΑ συμπληρώθηκε ένας χρόνος της προεδρίας Τραμπ. Εξακολουθεί να επικρατεί κάποιο είδος ακυβερνησίας, καθώς το πολιτικό κατεστημένο τον μάχεται με νύχια και με δόντια και συνεχίζει η ρωσσοφοβική υστερία των νεοταξιτών. Κάπως έχει ισορροπήσει  το παιχνίδι ο Ντόναλντ αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει επικρατήσει.
Ενδιαφέρον έχει η ανάλυση του R. Voltaire για το τι πραγματικά εκπροσωπεί. Κατά τον αναλυτή αυτό ο Τραμπ επιδιώκει να επαναφέρει σε ισχύ ένα από τα δύο θεμελιώδη πολιτικά γραπτά οροθέσια της αμερικανικής Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα και Τον Νόμο των Δικαιωμάτων (Bill of Rights) του 1791.
Ο νόμος αυτός ήταν ένας συμβιβασμός ανάμεσα στους ισχυρούς, όπως οι σημερινοί που είαν υφαρπάξει την εξουσία ακόμη από την γέννηση των ΗΠΑ και τους κοινούς πολίτες.Ο αγώνας που διεξάγεται είναι να επανέλθει σε πραγματικούς όρους σε ισχύ το δίκαιο των πολλών και ανίσχυρων απέναντι στο πανίσχυρο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που νέμεται την εξουσία και έχει αλλάξει όχι την φυσιογνωμία αλλά την φύση των ΗΠΑ.

4. Το Συνέδριο του ΚΚ Κίνας στο οποίο ο Ζι Ζι Πιγκ προδιέγραψε την πορεία της Κίνας προκάλεσε δέος για το βάθος, το μέγεθος και την εμβέλεια των στόχων.

5. Ο παρανοϊκός παχύσαρκος ηγέτης της Β. Κορέας αποκτά διηπειρωτικούς πυραύλους και απειλεί Θεούς και δαίμονες. Ενώ οι αμερρικανοί κάνουν επίδειξη ισχύος είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτός ο τύραννος που έχει επισωρεύσει απίστευτα βάσανα στον λαό του λειτουργεί ως εκπρόσωπος της κινεζικής ισχύος.
 
6. Στην Ευρώπη παραμένει ισχυρή η δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους των πολιτών που επιθυμούν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, τον πολιτισμό τους το θρήσκευμά τους αλλά ακόμη δεν είναι ικανοί να ανατρέψουν το καθεστώς το οποίο τους έχει επιβληθεί.
Εν ονόματι μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών επιβάλλουν νόθευση της εθνικής συνείδησης, προσπαθούν με κάθε μέσον και ιδιαίτερα με οικονομική και πολιτική πίεση να τα καταργήσουν όλα αυτά και μαζυ τους να νομοθετήσουν την φύση, να καταργήσουν την έννοια του γάμου και της οικογένειας όπως την γνωρίσαμε και να αλλοιώσουν την σύνθεση των πληθυσμών των ευρωπαϊκών χωρών μέσω μιας ολέθριας πολιτικής "ανοιχτών συνόρων". Η κατάσταση αυτή έχει ενδυναμώσει ακροδεξιούς πολιτικούς σχηματισμούς, που δεν αποτελούνται από εκείνους που έμειναν πίσω από τα γεγονότα και την πρόοδο, κατά το προσφιλές αφήγημα των νεοταξιτών, αλλά αντίθετα δυνάμωσαν από εκείνους που προσχώρησαν στις τάξεις τους επειδή δεν επιθυμούν την βίαιη αλλοίωση της ταυτότητάς τους και επειδή οι κυβερνήσεις τους όπως η δική μας ενώ φροντίζουν για τις ανάγκες των εισβολέων συμπεριφέρονται  με σκληρότητα σ' εκείνους που τους ψήφισαν και έχασαν την δουλειά τους και το βιός τους για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης τους.
Η χώρα μας έγινε ένας σκουπιδότοπος ταλαίπωρων συνανθρώπων και όπως συμβαίνει για άλλου είδους απόβλητα, οι ισχυρότεροι "εταίροι", αρνούνται την προώθηση του πλειόμορφου και πλειότροπου κύματος εισβολής που υφιστάμεθα από τον Τρίτο Κόσμο γενικώς και όχι μόνον από τις περιοχές συγκρούσεων. Εν τω μεταξύ ουδεμία προσπάθεια αποκατάστασης στοιχειωδώς ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης στις χώρες αυτών των ανθρώπων καταβάλλεται, ούτως ώστε να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν.
Το ριζοσπαστικό Ισλάμ, συνέχισε να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον αθώων στην Ευρώπη όπου άμοιροι πολίτες πλήρωσαν με την ζωή τους την άγνοια και έργω στρέβλωση (επ αμοιβή άραγε;)  της ιστορίας  εκ μέρους είτε ιδεοληψίας, όπως οι δικοί μας, είτε εν ονόματι της εισαγωγής φθηνού εργατικού δυναμικού.  
Οι ΜΚΟ αποτελούν την Κερκόπορτα που πρέπει να κλείσει άμεσα αν θέλομε να μειώσομε κάπως της πιθανότητες να βρεθούμε αντιμέτωποι με το ριζοσπαστικό Ισλάμ αφ' ενός και τους απελπισμένους συνανθρώπους. Η θηριωδία έχει δύο γονείς. Την απελπισία και τον μισαλλόδοξο φανατισμό.
Πέρα από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρώπη, είδαμε και αποσχιστικές κινήσεις στην Ισπανία, όπου σε μία πλήρη κατάρρευση του νοήματος της δημοκρατίας, η  Καταλωνία απαιτεί εν ονόματί της την απόσχισή της από την Ισπανία. Η κεντρική κυβέρνηση αντέδρασε και προς το παρόν απέτρεψε την απόσχιση ενώ ο κος Πουϊτσδεμόν (όνομα κι αυτό) βρέθηκε ολίγον εξόριστος και  ολίγον φυγόδικος στις Βρυξέλλες.
Ουδείς εκ των σχολιαστών ανέφερε ότι η δημοκρτία είναι μία έννοια η οποία αναφέρεται σε ένα ήδη συγκροτημένο κράτος είτε αυτό είναι  μία πόλη, είτε ομόσπονδες πολιτείες είτε χώρες κράτη.
Εδώ αυτό το οποίο επιχειρείται είναι η κατάτμηση του κράτους, και δεν είναι εφαρμόσιμη η έννοια της δημοκρατίας. Η δια ψηφοφορίας δημιουργία δικαίου, όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες δεν μπορεί να αφορά την κατάργηση του κράτους, η την απόσπαση μέρους του, καθώς καταργεί την δομή εκείνη που της δίδει ύπαρξη. 

4. Στον οικονομικό τομέα νομίζω ότι το γεγονός της χρονιάς ήταν η επισημοποίηση της αποϋλοποίησης του χρήματος, καθώς επιτέλους εκδηλώθηκε μία τεράστια ανοδική κίνηση στα κρυπτονομίσματα η οποία εκυοφορείτο εδώ και καιρό. Ο ορισμός του χρήματος θα πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς δεν είναι πλέον κάτι χειροπιαστό το οποίο μπορεί ο κάτοχός του να χρησιμοποιήσει άμεσα, αλλά χρειάζεται την παρεμβολή ενός μηχανισμού, όπως ένα δίκτυο Η/Υ, και δεν έχει πλέον φυσική  υπόσταση, αλλά είναι απλώς πληροφορία. Το τι στάση θα κρατήσουν τα κράτη απέναντι σ' αυτού του είδους το μέσον συναλλαγής είναι καθοριστικής σημασίας.
Το πόσο άνετα μπορούν και πρέπει να αισθάνονται οι κάτοχοι των κρυπτονομισμάτων είναι επίσης καθοριστικής σημασίας. Από την μία διευκολύνονται οι συναλλαγές, το εμπόριο κλπ. αλλά από την άλλη μέσω της προστασίας της ανωνυμίας των κατόχων, ένα μέρος του "βρώμικου χρήματος" έχει μετατραπεί σε κρυπτονομίσματα.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση έχει δημιουργηθεί χάσμα ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και το χρήμα του.
5. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός ήταν ο πόλεμος της προπαγάνδας και των "ψευδών πληροφοριών" η οποία διέβρωσε κάποιο μέρος της αξιοπιστίας των ΜΜΕ.
Τα ίδια ισχύουν και για τα λεγόμενα μέσα "κοινωνικής δικτύωσης" όπου αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων ότι το facebook διαθέτει μία έως τώρα μυστική ομάδα κρούσης επηρρεασμού της κοινής γνώμης επ' ωφελεία του.
Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των πληροφοριών που εισρέουν καθημερινά γύρω απ' αυτό το θέμα που θα αρκεστούμε σ' αυτό.
Αν νομίζετε ότι τα τρόλ που αντιμετωπίζομε εδώ είναι κάτι ενοχλητικό περιμένετε να δέιτε τι γίνεται όταν διαβάσετε αυτό: 
Αξιόπιστες και αξιόλογες πηγές πληροφοριών για τον κοινό άνθρωπο είναι πλέον δυσεύρετες και σχεδόν πάντοτε επ' αμοιβή.

6. Η πατρίδα μας εν τω μεταξύ εξακολουθεί να παραπαίει.
Η κυβερνητική ρητορική για προστασία των αδυνάτων, προσωπικά δικαιώματα, μεταναστευτική πολιτική, εθνικά θέματα κλπ, βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση με την πραγματικότητα.
Τα δραματικά γεγονότα της Μάνδρας είναι η απόδειξη της κατάρρευσης της ιδεολογίας των παρανόμων, των εξυπνάκηδων με τις "πατένετες" και των διασπαθιστών του δημοσίου χρήματος που άνθισαν όπως τα "Λουλούδια του Κακού" στο διεφθαρμένο, πελατειακό κράτος, η οποία είναι η επικρατούσα ιδεολογία και σήμερα όπως απέδειξαν οι διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές συχνότητες και και και...και.
Η εξόντωση μέσω φορολογίας των αδυνατισμένων και των ήδη αδύνατων, συνεχίζεται, η απώλεια της περιουσίας μέσω πλειστηριασμών μόλις άρχισε, δύο βήματα πίσω ένα μπρος στις επενδύσεις, σημεία και τέρατα όσον αφορά την ταυτότητα φύλου, γάμο, οικογένεια, παιδεία, υγεία, γλώσσα και μετά την επιβλητική και προσβλητική επίσκεψη του σουλτάν Erdogan έχουν τρομοκρατηθεί μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα η οποία ευθέως απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και στο Αιγαίο και μέσω της πέμπτης φάλαγγας του προξενείου της Κομοτηνής και στην Θράκη.
Οι υπό προστασία ελεεινοί και τρισάθλιοι "Ρουβίκωνες" και το απόστημα των Εξαρχείων, συμμορίες λαθρεμπόρων, διαρρήκτες, πληρωμένοι δολοφόνοι, δραπέτες φυλακών, εμπόρων ναρκωτικών, ανθρώπων της νύχτας, τσιγγάνοι του Μενιδίου κλπ καταρρακώνουν κάθε έννοια νομιμότητας και κρατικής κυριαρχίας.
Φρόντισαν βέβαια και αυτοί και οι προκάτοχοί τους να αδυνατίσουν τις έννοιες πατρίδα, έθνος εστίες κλπ και να χρεωκοπήσουν την χώρα εν ονόματι ενός κενού και προσωρινού συβαριτισμού, αλλά τώρα καθώς γίνεται όλο και πιο ορατό το ενδεχόμενο  μιας ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία τρέχουν και δεν φτάνουν.
Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Το έθνος σε μία κρισιμη στιγμή δεν διαθέτει ούτε ηγεσία, ούτε ηθικό, ούτε συνοχή.
Μόνον η ευψυχία και ο πατριωτισμός των Ενόπλων Δυνάμεων απομένει ως στήριγμα, αλλά δεν αρκεί.

Δυστυχώς τα πράγματα  έχουν εξελιχθεί, όπως έχομε περιγράψει σ' αυτό το ταπεινό ιστολόγιο, εδώ και χρόνια.

Εορτάστε απόψε, αγκαλιάζοντας σφιχτά την οικογένειά σας και τους φίλους σας, αλλά προετειμαστείτε κιόλα. Η κρίση συνεχίζεται.

Καλή Χρονιά φίλες και φίλοι.

5 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά,...
    λένε λένε και ΞΑΝΑ-λένε για τις αμυντικές δαπάνες....και φρύττουν τα κόμματα απο δεξιά και αριστερά στο όνομα ενός πολιτικαλ κορεκτνες ότι,...μα τί θέλετε; βούτυρο ή κανόνια;..εδώ οι άνθρωποι πεινάνε έχουμε κρίση...εσείς θέλετε όπλα; Ξεχνούν όμως ότι....ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, οι ελληνικές αμυντικές δαπάνες αποτελούν το 1,55% του ελληνικού ΑΕΠ. Εκ των οποίων πλείστα ποσά είναι για λειτουργικές δαπάνες για μισθοδοσίες προσωπικού και πλέον μένει ένα ποσό της τάξης των 0,15% για ετήσιες εξοπλιστικές δαπάνες όταν ένα μέρος απ αυτό το 0,15% πάει σε αποπληρωμές αγοράς όπλων πολύ περασμένων ετών ανταλλακτικών και για αγορές είτε νέων όπλων είτε εκσυγχρονισμούς...ΜΗΔΕΝ!!....Τελευταία αγορά νέου υλικού ήταν τα 30 f16 του 2005. Ο εκσυγχρονισμός των F16 συζητείται από το 2007....ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ΕΠΊΣΗΣ...σε λίγο οι φρεγάτες αυτές θα έχουν περασει το όριο ηλικίας πέρα απ το οποίο ο εκσυγχρονισμός θα έχει νόημα από άποψη κόστους/ωφέλους συν το γεγονός ότι τα μέσα σου χρόνο με το χρόνο γερνάνε και ηλικιακά αλλά το κυριότερο τεχονολογικά./ Η Τουρκία πλέον έχει μπει σε νέα φάση εξοπλισμών και το δόλωμα ήδη αγοράστηκε. Τα δε μέσα,...και η περιοχή αποφασισμένα. Το δόλωμα είναι η πλατφόρμα εξόρυξης το πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασαν με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν και ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ είτε στα απώτατα όρια της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ, είτε εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Το δόλωμα είναι το γεωτρύπανο,...και ΣΤΟΧΟΣ είναι η ΕΞΟΔΟΣ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και ΚΥΡΙΩΣ του Στόλου προς την Ανατολική Μεσόγειο ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ του Αιγαίου, προς την ανοιχτή θάλασσα, προς αποτροπή δημιουργίας τετελεσμένου...Όμως,...οι Τούρκοι, εντός 2 ετών παραλαμβάνουν S400 που θα προστατεύουν αντιαεροπορικά μια τεράστια έκταση σχεδόν όλο το Αιγαίο και δη την περιοχή ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου και του διαδρόμου προς την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νο2
    . Ήδη απο την προσεχή άνοιξη παραλαμβάνουν τα πρώτα F-35 τα οποία ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ως ίχνη αεροπορικά απ τα υπάρχοντα συστήματα στο ελληνικό σύστημα αεραμύνης, ΉΔΗ προ ημερών παρήγγειλαν εξελιγμένους πυραύλους αέρος αέρος για εξοπλισμών των f-35 ΑΚΟΛΟΥΘΏΝΤΑΣ το σύγχρονο δόγμα,...first lool, shot,kill...τα F-35 θα βλέπουν απο μακριά τα ελληνικά f-16, χωρίς τα δευτερα να έχουν ιδέα για το πού βρίσκεται ο αντίπαλος ούτε και κάποιο απ τα εναέρια και επίγεια μέσα θα τα χει εντοπίσει, θα φθάνουν σε παραμέτρους βολής θα εξαπολύουν απ τα 100 χλμ πύραυλο ο οποίος με πιθανότητες άνω του 80% θα καταρρίπτει τα ελληνικά μαχητικά ακόμα και εκσυγχρονισμένα να είναι...και θα πέφτουν αύτανδρα στον πάτο του Αιγαίου δίχως να ξέρουν τί και απο πού τους ήρθε. Με τους S400 και τα F-35 ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ, καθώς ότι ίπταται σε ακτίνα 400 χλμ θα εντοπίζεται απ τα ραντάρ καιθα καταρρίπτεται είτε απ τα f-35 απο απόσταση χαρη στις ικανότητες stealth συν τους νέους πυραύλους αέρος αέρος μεγαλης εμβέλειας είτε απ τους S400...τί να τους κάνεις τους καλούς πιλότους στις αερομαχίες, όταν τα μέσα που τους παρέχεις, είναι τεχνολογικά μισή με μία γενιά πίσω. Κάνει τεραστια διαφορά. Επίσης,..πώς και πού θα στειλεις τον στόλο σου στην ανοιχτή θάλασσα όταν δεν μπορείς να τον καλύψεις αεροπορικά συν το γεγονός ότι τα f35 θα εξοπλίζονται με πυραύλους τουρκικης κατασκευης μακρού πλήγματος για σκάφη επιφανείας...να πεις για την έναρξη παραγωγης των 500 νέων αρμάτων μάχης με στόχο τον Έβρο; Να πεις για τα 50+25+25 νέα επιθετικά ελικοπτερα που είναι σε κατασκευη ήδη περιπου 30 με στοχο τον Έβρο και τα νησιά; Να πεις για τους πυραύλους τουρκικης σχεδίασης εδάφους εδάφους με εμβελειες άνω των 500 χλμ; Να πεις για το ναυπηγικό πρόγραμμα που ήδη έχει ανατρέψει ποσοτικές και ποιοτικές ισορροπίες και θα κορυφωθεί στα μέσα της επόμενης δεκαετίας με την παραλαβή 2 πλοίων ελικοφόρων αποβατικών μικρών αεροπλανοφόρων που μπορούν να μεταφέρουν δύο πλήρως εξοπλισμένες ταξιαρχίες μάχης μαζί με επιθετικά ελικόπτερα και αεροπλάνα τύπου f-35 ειδικά σχεδιασμένα για απο-προσγείωση σε πολύ μικρούς διαδρόμους;..Στόχοι τους η Κύπρος και η Κρήτη. Και αν δείτε την απο εδώ πλευρά;;....ακόμα συζητάμε εκσυγρονισμούς, κοινωνικά μερίσματα,...προσλήψεις στο δημόσιο,....καχεκτική οικονομία, τεράστιο δημογραφικό, συνεχή μετανάστευση νέων ανθρώπων,...και ένα πολιτικό σύστημα και προσωπικό που αποτυπώνει την πιο μεγάλη παρακμή. Ποτέ τα τελευταία 200 χρόνια η χώρα δε βρέθηκε σε τέτοια παρακμή. Η κατρακύλα αν δεν ανακοπεί άμεσα....τότε η πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία θα ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ στα επόμενα το πολύ 5-7 χρόνια γιατί θα αισθάνεται εκείνη ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε Κε Παπαβασιλείου!!!!
    POKER....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή χρονιά φίλτατε, ας ελπίσουμε οτι θα συνεχίσει να υπάρχει η σπίθα της αισιοδοξίας στις καρδιές μας, τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή