Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Τις μέρες που πέρασαν συνέβησαν τόσα πολλά και σε τόσο πολλά μέτωπα που είναι δύσκολο να διαλέξω ποιό είναι το πιο σημαντικό.

1. Χάθηκαν δύο ηγέτες με διαφορετική ιστορία ο καθένας αλλά σημαντικό ρόλο για τις χώρες τους.
Ο Φιντέλ Κάστρο και ο αείμνηστος Κωστή Στεφανόπουλος.
Όσο και αν διαφωνεί κανείς με την ιδεολογία του Κάστρο, δεν μπορεί να αμφιβητήσει το γεγονός ότι καστέσησε την Κούβα μία χώρα με την δική της ψυχή. Φτωχή και υλικά υπανάπτυκτη, αλλά με ψυχή που εκφράζεται στην υπέροχη μουσική της μεταξύ άλλων. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι την  έβγαλε από τα νύχια της αμερικανικής μαφίας η οποία μεταχειριζόταν αυτή την μικρή νησιωτική χώρα ώς μία τεράστια διεφθαρμένη χαρτοπαικτική λέσχη και πορνείο μετά τον Ισπανικό Πόλεμο, υπό μόνιμη στυγνή δικτατορία.
Από ιστορική πλευρά, η κρίση των πυραύλων του 1962 ήταν η πρώτη αμφισβήτηση της απόλυτης κυριαρχίας των ΗΠΑ στο Δυτικό Ημισφαίριο και έκανε τον κόσμο να κρατήσει την ανάσα του για μία στιγμή. Ίσως, παρά την νικηφόρα έκβαση του Ψυχρού Πολέμου να ήταν και η πρώτη προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ ότι έρχεται ένας πολυπολικός κόσμος διαφορετικός απ' αυτόν που ονειρευόταν το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ. Αυτά δεν γίνονται από ηγέτες δεύτερης κατηγορίας.
Η οικονομική δυσπραγία της Κούβας δεν θα μάθομε ποτέ αν οφείλεται στις ενδογενείς αδυναμίες του καθεστώτος η στον στυγνό εμπορικό αποκλεισμό που επέβαλλαν οι ΗΠΑ. Πάντως το γεγονός ότι εξακολουθούν να κινούνται Κάντιλακ, Φορντ και Ντοτζ της δεκαετίας του '60 πάνω στο νησί, σημαίνει τουλάχιστον ότι οι Κουβανοί είναι εφευρετικοί.  
Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τον βαθειά ανθρώπινο χαρακτήρα του μηνύματος του πιο λαμπρού τέκνου της Επανάστασης. Του Τσε Γκεβάρα.
Αν ο Κάστρο ήταν τόσο ασήμαντος και τόσο μισητός όσο λένε μερικοί δεν θα έμπαινε στον κόπο να αποπειραθεί να τον δολοφονήσει περί τις 600 φορές η CIA, και θα είχαν πετύχει οι απόπειρες ένοπλης εισβολής όπως εκείνη του Κόλπου των Χοίρων.  Δεν συνέβη τίποτε από τα δύο.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος από την άλλη ήταν ένας αξιοπρεπής συντηρητικός πολιτικός ο οποίος τίμησε με την παρουσία και το ήθος του το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είμαι βέβαιος ότι ήξερε τι ερχόταν για την Ελλάδα κι το γράφω μετά λόγου γνώσεως.
Όμως ο θεσμικός του ρόλος του απαγόρευε να παρέμβει. Εκεί νομίζω ότι έκανε λάθος.
Είναι δυνατόν από την θέση που κατείχε να μην γνώριζε τουλάχιστον όσα ανέφερε και η κα Ψαρούδα-Μπενάκη  στην περίφημη προσφώνηση της επί τη αναλήψει των καθηκόντων του του Κ. Παπούλια; 
Όμως δεν το έκανε και αυτό επαναλαμβάνω ήταν λάθος. Ήταν μοναδική ευκαιρία για να μπει ανάχωμα στην κατεδάφιση του πατριωτισμού και της υπεράσπισης της εθνικής ταυτότητας κι κυριαρχίας, απέναντι κυρίως στο ΠΑΣΟΚ αλλά και μερίδας της Νέας Δημοκρατίας που κατεδάφισαν και τα δύο ολοσχερώς. Αν ο Στεφανόπουλος είχε την δύναμη του χαρακτήρα του Κάστρο, ίσως να μην τολμούσε τώρα να αμφισβητεί ο Ερντογάν την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας και ίσως επίσης να είχαν αποτραπεί οι ολέθριοι χειρισμοί Σημίτη.

2. Πως να το κάνει όμως όταν έχει να κάνει με μηχανισμούς όπως αυτούς που περιγράφει ο Thierry Meisan; 
Μετά την ήττα της Νέας Εποχής στις ΗΠΑ, αλλά και προηγουμένως έχει εξαπολυθεί ένας τεράστιος πόλεμος ελέγχου των πληροφοριών που φτάνουν στο Διαδίκτυο και αποτελούν πλέον την πλέον έγκυρη πηγή πληροφόρησης των πολιτών, καθώς εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έχουν αλωθεί, και βέβαια έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.
Έτσι, μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο think tanks, στρατιωτικών σχηματισμών εντός του ΝΑΤΟ, γραφεία και Διευθύνσεις της ΕΕ κλπ επιχειρείται να ποινικοποιθεί η ροή και το είδος των πληροφοριών που φτάνουν σε απλούς πολίτες όπως εγώ και σεις.
Ό,τι δεν συμφωνεί με την νεοταξίτικη προπαγάνδα βαφτίζεται "Ψευδές Νέο", κατατάσσεται στην κατηγορία των θεωριών συνωμοσίας και έχουν αρχίσει ήδη οι διαδικασίες για την θέσπιση νομικού πλαισίου για το τι συνιστά "αληθινό νέο" και τι όχι με ποινές για όσους "διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας", μερικές από τις οποίες έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ακριβείς.
Το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει στα ενδεχόμενα μέτρα του την φυσική εξόντωση αυτών που γράφουν κάτι που δεν συμφωνεί με την προκατασκευασμένη προπαγάνδα που μας ταΐζουν καθημερινά και η οποία βέβαια δεν έχει καμία αξιοπιστία.
Η ΕΕ προσπαθεί να ταυτίσει την ανακοίνωση πληροφοριών που δεν συμφωνούν με τα νεοταξίτικα σχέδια με "Ρωσσική Προπαγάνδα" και μάλιστα πρόσφατα κατέταξε στην κατηγορία αυτή έγκριτες Ρωσσικές πηγές όπως το RT και τον ιστότοπο Sputnik. http://www.zerohedge.com/news/2016-11-23/merkel-declares-war-fake-news-europe-brands-russias-rt-sputnik-dangerous-propaganda μαζύ με ανεξάρτητους αναλυτές και συγγραφείς που αποδεδειγμένα δεν έχουν καμία σχέση με την Ρωσσία.
Αναμένεται ότι σε κατάσταση πανικού πλέον, το σύστημα θα σκληρύνει την στάση του απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης με διάφορα προσχήματα, καθώς τα περί τρομοκρατίας, δικαιωμάτων των LGBT, ελέυθερης οικονομίας και δημοκρατίας, δικαιωμάτων του ανθρώπου υπό νεοταξίτικη οπτική  κλπ όχι μόνον ξεθωριάζουν αλλά δμιουργούν αρνητικές αντιδράσεις στους πολίτες παντού και φέρνουν τα αντίθετα αοτελέσματα.
Παραδείγματος χάριν, είναι Ρωσσική προπαγάνδα η ρήση του Hawking ότι οι πολιτικοί απέτυχαν και εξακολουθούν να αποτυγχάνουν; 
Το διάβασα στο Sputnik, αλλά δεν το είδα σε καμία ευρείας κυκλοφορίας Ελληνική εφημερίδα όπου κυριαρχούν οι "ομιλούσες κεφαλές", το ποδόσφαιρο και οι καμπύλες διαφόρων σεισοπυγίδων.
Παρά τις προσπάθειές τους όμως αποτυγχάνουν. Όπως είχαν προβλέψει οι "συνωμοσιολόγοι" ο συριακός στρατός με την βοήθεια των Ρώσσων και των άλλων συμμάχων τους κατέχει πλέον το 50% του Ανατολικού  Χαλεπιού. Πολλά θα κριθούν για την σταθερότητα της περιοχής τις ερχόμενες εβδομάδες.

3. Μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν, ήρθε και η αντιπολίτευση στην Τουρκία να ενωθεί μαζύ του και μάλιστα υπεβλήθη μήνυση διότι 18 νησιά κατέχονται τρομάρα τους παρανόμως από την Ελλάδα.
Πέρα από κάτι αναιμικές δηλώσεις του κου Στάϊνμάγερ, ουδεμία υποστηριξη από την ΕΕ.
Η Τουρκία κλιμακώνει τις ωμά κατακτητικές της διεκδικήσεις απέναντί μας και ευτυχώς επαγρυπνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με όσα μέσα διαθέτουν.
Προβλέπεται και εδώ όξυνση.
Ένα άλλο σημαντικό γεγονός αφορά την ένσταση διαμαρτυρία καταγγελία του Υπουργού Εξωτερικών κου Κοτζιά ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει εθνική προδοσία όσον αφορά την Κύπρο, και καλά κάνει. Ο Αναστασιάδης και η παρέα του είναι λίαν ύποπτοι μετά τα όσα έκαναν στο οικονομικό πεδίο στην Κύπρο και είτε εσκεμμένα είτε λόγω ανικανότητος θα πρέπει να παραιτηθούν της οιασδήποτε αποπείρας λύσεω Κυπριακού.

4. Μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα του Ιταλικού δημοψηφίσματος, το ενδεχόμενο διάλυσης του τερατογενούς, μεταλλαγμένου μορφώματος της ΕΕ είναι ορατό.
Παρά ταύτα ο οικονομικός Χίτλερ δεν κάνει πίσω, όπως ανεμένετο, και πιστεύει στην τελική νίκη της νεοφιλελεύθερης τυραννίας την οποία μας έχει επιβάλλει.
Ούτε συμφωνία, ούτε μείωση του χρέους, ούτε τίποτε.
Μειώσεις σε όλα και περαιτέρω απειλές αν δεν πραγματοποιηθούν  οι "μεταρρυθμίσεις", οι οποίες εχουν αποκτήσει για τους λαούς της Ευρώπης το ίδιο νόημα όπως τα "στρατόπεδα εργασίας".
Η άποψη μου είναι ότι πλέον είναι προτιμότερη η πτώχευση. Δεν θέλω τα εγγόνια μου να ζήσουν ως δούλοι χρέους την νεοεποχίτικη φρηντμανική κόλαση, χωρίς ταυτότητα και χωρίς ψυχή.   

* ....και πριν αλέκτωρ φωνήσει....https://sputniknews.com/us/201612051048198226-us-lawmakers-fake-news-criminalization/.
Αυτή η είδηση αναρτήθηκε μετά την συγγραφή και ανάρτηση της παρούσης. 
Τα πράγματα τρέχουν πολύ γρήγορα και η νίκη Trump έχει καταθορυβήσει.

5 σχόλια:

  1. Προβληματισμενος κ σοφοτερος , δυστυχως . . .τα συμμεριζομαι . Να ειστε καλα , Εχουμε υποχρεωση να ελπιζουμε στην Αξιοπρεπεια . Με εκτιμηση , Δημητρης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εξαιρετικός για ακόμα μία φορά ...
    τα σέβη μου Δάσκαλε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φαίνεται να σας ενοχλούν οι Κουβανοί πρόσφυγες που ξεπερνούν το 1,5 εκατομυριο και σε αυτούς είναι τα μισά αδέλφια του Κάστρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρονια πολλα με υγεια κ ευτυχια . Ευχομαι να εισαι καλα , μας ελειψες καιρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή