Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΘΕΛΕΙ Ο ΑΓΑΣ Ν' ΑΓΙΑΣΕΙ....

Επί τέσσερις ημέρες διευρύνω τον αριθμό των επαφών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πατώντας το μικρό τοσοδούλι τριγωνάκι πάνω δεξιά στο ανοιγμένο μήνυμα  "Add to contacts", λες και θα κόστιζε να το κάνουν μεγαλύτερο και να προστίθενται αυτόματα οι επικοινωνούντες στην λίστα.
Μετά, άντε στην σελίδα του ιστολογίου, διάλεξε ρυθμίσεις, διάλεξε από τις επαφές , όπου εμφανίζονται δύο λίστες δίπλα δίπλα που σου βγάζουν τα μάτια να δεις ποιόν περιέλαβες και ποιόν όχι, οπότε αρχίζω να ψιθυρίζω διόλου κολακευτικές κουβέντες για τα πατρογονικά της παγκόσμιας κατασκόπου κας Google και πατάς το κουμπί για να φύγουν οι προσκλήσεις. 
Διάφορα συνωμοσιολογικά μου περνάνε από το μυαλό, όπως ότι ο όλος σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε να μεγιστοποιήσει τον χρόνο παραμονής στην Google και το τσιγάρο πάει σύννεφο.
Μέχρι που λόγω πληθώρας μηνυμάτων και μετά την επιλογή ενός εκάστου ξεχωριστά στο μικρό τοσοδούλι τριγωνάκι, για να πάω στην σελίδα του ιστολογίου για να.... κλπ κλπ κλπ είχα την φαεινή ιδέα να ξαναενοχλήσω όσους είχαν πάρει πρόσκληση επιλέγοντας όλους όσοι ήταν στην λίστα επαφών οπότε θα περιελάμβανα με την μία τους καινούριους.
Αμ δε...
Βγήκε από κάτω ένα μήνυμα "υπερβολικά μεγάλος αριθμός αναγνωστών".
Ήλεγξα για πιθανές λύσεις στο Διαδίκτυο, αλλά τίποτε.
Στάθηκα για λίγο τότε και αναλογίστηκα όσα διάβασα στα μηνύματα και με τρόμο αλλά και έντονη συγκίνηση κατάλαβα ότι ο ΖΑΛΕΥΚΟΣ έχει γίνει μέρος της καθημερινής ζωής πολύ περισσότερων συμπολιτών από όσους είναι γραμμένοι στην λίστα των αναγνωστών.
Συνανθρώπων καλύτερα.
Συνανθρώπων με τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες φροντίδες την ίδια έντονη αίσθηση του αδιεξόδου.
Συνανθρώπων με καλύτερες περγαμηνές στην ζωή τους από τις δικές μου σε αρκετές περιπτώσεις.
Μαθηματικοί που μπορούν να κρίνουν την ορθότητα των γραφομένων στο αντικείμενό τους.
Εκπαιδευτικοί που ξέρουν καλύτερα Ελληνικά και ιστορία από μένα.
Συγγραφείς με πείρα, κάτοχοι της τέχνης της συγγραφής και πλούσιο έργο πίσω τους.
Κοσμοπολίτες που έχουν φέρει βόλτα την υδρόγειο αμέτρητες φορές και ξέρουν τι ψάρι να παραγγείλουν στην Μπόρα Μπόρα και το όνομα του σεφ στο καλύτερο ξενοδοχείο της Τζακάρτα.
Στρατιωτικοί, που την γεωπολιτική την έχουν ζήσει στο πετσί τους.
Αρχιτέκτονες και μηχανικοί όλων των κατηγοριών με πολύ καλύτερη γνώση και αίσθηση χώρων, χρωμάτων, συστημάτων. 
Οικονομολόγοι, προγραμματιστές, καλλιτέχνες, επαγγελματίες χρηματιστές, αγρότες έμποροι, ξενοδόχοι, υπάλληλοι, ιδιωτικοί τε και δημόσιοι, άνεργοι που έχασαν την δουλειά τους και τον ύπνο τους λόγω κρίσης και πάει λέγοντας και βέβαια οι φίλοι μου του "Κολλεγίου" όπως λέω το ιστολόγιο του Β. Μαρκάκη. 
 Όλοι αυτοί θέλουν να διαβάσουν τον "ΖΑΛΕΥΚΟ";
Έρχομαι κοντά σε τόσους ανθρώπους και δεν το ξέρω;
Με έκοψε κρύος ιδρώτας συνειδητοποιώντας την πολυπλοκότητα, την ευθύνη  και κυρίως τις άδηλες πτυχές της λειτουργίας και των αφανών τρόπων επικοινωνίας μέσω αυτού του ταπεινού ιστολογίου.
Αλλοιώς ξεκίνησε, με πολύ πιο περιορισμένους σκοπούς. Κατέληξε εδώ; Να είναι μέρος της καθημερινής ζωής τόσων ΄συνανθρώπων; 
Μία μεγάλη αγκαλιά άνοιξε μέσα μου, ακόμη και για  όσους λόγω λάθους στην ανάλυση μου η επειδή διαφωνούν με τα γενικά σχόλια που κατά καιρούς γράφω θα ήθελαν να μου κάνουν κακό.
Αισθάνθηκα ότι ακόμη και για λόγους αυτοάμυνας δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τους μεν από τους δε, διότι απλούστατα δεν τους γνωρίζω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαστε μαζύ και συντροφεύει ο ένας τον άλλο με τον τρόπο του.
"Επέχω" ψιθύρισα. Όπως ο Πύρων και αργότερα ο Σέξτος ο Εμπειρικός. Δεν έχω κριτήριο για να βρω την αλήθεια του καθενός ξεχωριστά. Ούτε την δική μου.
Προέχει η διατήρηση της επικοινωνίας. Η συνέχιση της αναζήτησης.
Επομένως, επιστρέφομε στον δημόσιο χαρακτήρα του ιστολογίου μέχρι να βρούμε την αλήθεια, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζύ και παρακαλώ να βάλετε ένα χεράκι ο καθένας στο αντικείμενό του. Στέιλτε μου άρθρα και εφ' όσον είναι ευπρεπή, χωρίς κραυγές, ύβρεις κλπ θα τα ΄δημοσιεύσω.
Ο "ΖΑΛΕΥΚΟΣ" είναι πλέον ένα είδος Συμποσίου, όπου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν κάτι "εις το μέσον", όπως τα παλιά χρόνια, τότε που στο Μεταξουργείο που μεγάλωσα πριν μετακινηθούμε στην Ν. Ελβετία κατέφθαναν νωρίς το βράδυ κάτι κυριοι φίλοι του θείου μου απ' του Μαλτσινιώτη, με ριγέ κουστούμια και γκρίζες ρεμπούμπλικες, ο ένας με την νταμιτζάνα το κρασί, ο άλλος με το μπουζούκι του και "το πρόσωπο" με το μπακαλιαράκι σκορδαλιά και γινόμασταν για μια νύχτα  μια σύναξη αγγέλων. Νόμιμοι και παράνομοι, οικογένεια και ξέμπαρκοι. 
Πάμε και ο Θεός βοηθός.
  

13 σχόλια:

  1. Θετικότατος ο από εσάς επωμιζόμενος φόρτος και η αγκάλη που του προσφέρετε. Όμως, φευ, γιατρός πλάσμα και βρίσκει την αφορμή για αύξηση της κατανάλωσης σιγαρέτων; Διαδικτυακή επίπληξη δεν κατέχω ούτε και διαδικτυακό φίλημα, δια τούτο σας χαιρετώ με ηλεκτρονική φιλία. Καλή συνέχεια, μία Ματούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Παπαβασιλείου, απλά ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΣΤΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάμε και ο Θεός βοηθός. ΖΑΒΙΤΣΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά σας ευχαριστούμε.
    Όσο για το τσιγάρο, ας είναι αυτή η αδυναμία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eυχαριστούμε που είστε ξανά κοντα μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχάς θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση και κατά δεύτερον να επισημάνω, πως αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ σε αυτό το ιστολόγιο είναι ο γλαφυρός και ανάλαφρος τρόπος γραφής σας που κάνει τα προς ανάλυση θέματα να γίνονται τόσο απλά και κατανοητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχάς θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση και κατά δεύτερον να επισημάνω, πως αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ σε αυτό το ιστολόγιο είναι ο γλαφυρός και ανάλαφρος τρόπος γραφής σας που κάνει τα προς ανάλυση θέματα να γίνονται τόσο απλά και κατανοητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ για την πρόσκληση και συγχαρητήρια για τις γνώσεις που μας προσφέρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια για τις αναλυσεις τις σκεψεις και τους προβληματισμοι σας !!!
    Ελπιζω να συνεχισετε για να μπορουμε να σας διαβαζουμε και να βοηθησουμε ο ενας τον αλλον
    στον βαθμο που αυτο ειναι δυνατο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε Στάθη,ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και εύχομαι τα καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαίρομαι πάρα πολύ για το άνοιγμα του ιστολογίου σας. Δεν ήταν καθημερινή συνήθεια, αλλά ένας μυστικός κήπος που τον επισκεπτόμουν για να χαλαρώσω και να συλλογιστώ. Έχω φυλάξει ένα καταπληκτικό κομμάτι σας για την αλχημεία (αλχυμεία), χημικός μηχανικός γαρ. Όταν βρήκα την πόρτα κλειστή ένοιωσα τη ζωή μου ακόμη πτωχότερη, γιατί ζούμε σε καιρούς που κάθε μέρα μαθαίνουμε ότι χάσαμε και κάτι, σπάνια κερδίζουμε. Επειδή δεν σας παρακολουθούσα καθημερινά πίστευα ότι δεν είχα δικαίωμα να σας ζητήσω πρόσκληση για το ιδιωτικό ιστολόγιό σας. Έτσι το σημερινό "άνοιγμα" μου έδωσε μεγάλη χαρά. Να είστε καλά! Σας ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή