Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2016:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

1. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους και τι σχεδιάζουν οι ισχυροί του κόσμου, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. 

α. Απέτυχε η προσπάθεια προσέγγισης ΗΠΑ-Ρωσσίας στην Συρία με αποτέλεσμα η αιματοχυσία να συνεχίζεται. Ο τρόπος όμως της αποτυχίας έχει σημασία.
Οι αμερικανοί βομβάρδισαν τους ηρωϊκούς υπερασπιστές της Deir Es Zor και απ' εκεί και πέρα τα πάντα κατέρρευσαν. Πως είναι δυνατόν ο Υπουργός Εξωτερικών κος Κέρρυ να υπογράφει συμφωνίες την μία ημέρα και την επόμενη να γίνεται κάτι τέτοιο; 
Φαίνεται πλέον ότι υπάρχουν πολλοί πόλοι εξουσίας στις ΗΠΑ και ότι το Πεντάγωνο έχει αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Οι στρατιωτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας.
Από την άλλη πλευρά ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοι του δεν φαίνεται ικανός να δώσει ένα τέλος στην πολιριορκία του Χαλεπιού, παρά την ανανεωμένη υποστήριξη της Ρωσσικής αεροπορίας, ενώ οι Ρώσσοι προσπαθούν να μην επιδεινώσουν το κλίμα με τις ΗΠΑ.
Η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ θα λέγαμε ότι έχει πλέον χαρακτήρα φολκλόρ αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά σε διεθνές επίπεδο.

β. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απειλείται τραπεζική κρίση λόγω του οικονομικού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, δηλαδή ΕΕ με αιχμή του δόρατος την επισφαλή θέση της Deutche Bank. Η κρίση των ιταλικών τραπεζών του περασμένου καλοκαιριού κάθε άλλο παρά παρήλθε και πάει λέγοντας.

γ. Κάτι που γίνεται όλο και πιο προφανές καθώς περνά ο καιρός είναι ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι λαοί αμφισβητούν ανοιχτά πλέον την ελίτ του συστήματος με πολλούς τρόπους, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομία, την πολιτιστική επίθεση, την βίαιη μετακίνηση πληθυσμών, το κλίμα, την απότομη επίσης επιβολή της "διαφορετικότητας" και εν γένει την κατάργηση της έννοιας συλλογικής εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας.  

δ. Η κατάσταση αυτή, ευνόησε τους Τούρκους, οι οποίοι μπήκαν στο Συριακό έδαφος και προς το παρόν και παρά την αντίσταση των Κούρδων, φαίνεται να επιτυγχάνουν τον στρατηγικό στόχο της αποτροπής δημιουργίας Μεγάλου Κουρδιστάν.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τρέχουν να προλάβουν την προσέγγιση Τουρκίας Ρωσσίας και απ' ότι φαίνεται έχουν αρχίσει να τάζουν ανταλλάγματα στον δαιμόνιο Ερντογάν που έχουν να κάνουν με μας και όπως πάντα τα τελευταία εβδομήντα χρόνια είναι εις βάρος μας.
Διαφορετικά, η ευθεία αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης είναι ένα παιχνίδι με τεράστιο κίνδυνο για τον ίδιο και το καθεστώς του που είναι ενδεχόμενο στο τέλος του να χάσει το κεφάλι του αν το χάσει.
Ούτε εξηγείται αλλοιώς η "ουδέτερη" στάση των "συμμάχων" στις προκλητικές του δηλώσεις.
Προσθέστε στο μείγμα και τις δοκιμές των σειρήνων σήμερα, την έκτακτη επίσκεψη Λαβρόφ που σχεδόν συμπίπτει με την επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία και αντιλαμβάνεσθε ότι αυτή την φορά οι Τούρκοι μπορεί να έχουν πάρει "πράσινο φως" για επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο.

ε. Στο εσωτερικό μέτωπο, μετά την κωμικοτραγική έκβαση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, ήρθε και σχίσμα στο Συμβούλιο Επικρατείας, και εδάρησαν και υπέστησαν επίθεση με χημικά μέσα οι συνταξιούχοι.
Όλα αυτά από κυβέρνηση που ήλθε να χτυπήσει την διαπλοκή και να υπερασπίσει τους αδύνατους καταργώντας "Τα Μνημόνια" με ένα νόμο και ένα άρθρο, που θα μείνει το ίδιο παροιμιώδες όπως το "λεφτά υπάρχουν".

2. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Συνεχίζεται η πλάγια πορεία όπως είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Είχαμε πει επίσης ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχηματίζεται ένα πλαγιοανοδικό διορθωτικό κύμα πέντε σταδίων συστολής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναμένεται σύντομα η έξοδος από την ζώνη τιμών μεταξύ 560-610 περίπου μονάδων. 
Παρά τις σχεδόν συνεχείς μεταβολές προσήμου δεν έχομε προχωρήσει και πολύ τις περασμένες δύο εβδομάδες. Μόλις τελείωσε ένα ακόμη μικρό κύμα δύο σταδίων συστολής.
Ασαφής η εικόνα στα διαγράμματα. Η πιθανή πορεία απεικονίζεται στο διάγραμμα.




Ταλαντωτές και μεταταλαντωτές  με ασαφή εικόνα λόγω υψίσυχνων αλλαγών προσήμου και βραχυπρόθεσμη στροφή προς τα κάτω προς την πλησιέστερη στήριξη.

Συνοψίζοντας: Συνεχίζεται η πλάγια πορεία μέχρι νεωτέρας.
Πρόβλεψη για αύριο 6/10/2016


Υπενθυμίζω ότι η πορεία του δείκτη μπορεί να είναι μεταξύ αντιστάσεων και στηρίξεων καθ' όλους τους δυνατούς συνδυασμούς και ότι ενδοσυνεδριακή διάσπαση τρίτης αντίστασης η στήριξης σημαίνει βραχυπρόθεσμη έναρξη τάσης είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πάρα πολύ.....!!!
    Πάντα με διορατική ματιά όσον αφορά την σημασία των ημερών κ των γεγονότων...!!!

    Ευχαριστώ πολύ κ για την πρόσκληση....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ τα μέγιστα και για την αποδοχή και για την ενημέρωση.
    ΖΑΒΙΤΣΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλησπέρα! Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Εύχομαι καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή