Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ.

H κίνηση προς τις 592 μον. πραγματοποιήθηκε ενδοσυνεδριακά αλλά με τρόπο ο οποίος αφήνει ερωτηματικά όσον αφορά την συνέχεια.
Κατ' ουσίαν είμαστε ακόμη εντός των ορίων μιας περιόδου της αγοράς χωρίς τάση και δεν υπάρχουν ενδείξεις ούτε για αλλαγή τάσης, ούτε για τό τέλος αυτής της περιόδου.
Το πλεονέκτημα εξακολουθεί να έχει η άνοδος αλλά τα όρια εξαντλούνται.
 

Αυτό φαίνεται καλύτερα στον τροποποποιημένο ταλαντωτή των ακροτάτων, όπου η άνοδος δεν έχει δύναμη και φαίνεται λόγω υψίσυχνου  χαρακτήρα και χαμηλού πλάτους αδύναμη πλαγιοανοδική κίνηση η οποία ΙΣΩΣ κρύβει λίγη ανοδική ενέργεια ακόμη, αλλά δεν φαίνεται να είναι το αρχικό στάδιο μιας μεγάλης αντιστροφής.
 Υπενθυμίζομε ότι σχηματίζεται ένας πυθμένας πέντε έως έξι σταδίων συστολής και αυτό παίρνει χρόνο και πολλά αλληλοεπικάλυπτόμενα κύματα για να συμβεί.
Για να γίνει πιο κατανοητή η συμπεριφορά του ΓΔ παραθέτομε ένα διάγραμμα, τιμών-σημείου περιστροφής-πρώτης αντίστασης-πρώτης στήριξης το οποίο έχει κατασκευαστεί με τους ίδιους τύπους που κατασκευάζεται και το διάγραμμα των ημερησίων τιμών, αλλά χρησιμοπιώντας τα δεδομένα του ΚΜΟ2 δύο όρων του  δευτέρου σταδίου συτολής (είναι η σειρά από την οποία μετά την επιλογή μεγίστων ελαχίστων θα προκύψουν τα δεδομένα του τρίτου σταδίου. Είναι αυτό που σε προηγούμενη ανάρτηση έχομε ονομάσει σειρά 2,5, διότι δεν είναι η σειρά ακροτάτων του σταδίου δύο αλλά δεν έχομε ακόμη επιλέξει τα ακρότατα του σταδίου 3 που όλα ανήκουν στην σειρά του ΚΜΟ2 του δευτέρου σταδίου).
Όπως βλέπετε, οι αντιστάσεις και στηρίξεις λειτουργούν όπως περίπου οι λωρίδες Bollinger και τώρα βρισκόμαστε σε μία περιοχή όπου περιμένομε να ανοίξουν προς την μία η την άλλη πλευρά, μετά τη περάτωση ενός μικρού ανδικού κύματος c του (b).
Το σημερινό κλείσιμο στάθηκε 0,3 της μονάδας πάνω από την πρόβλεψη της δεύτερης αντίστασης.
Για αύριο: 
 








Παρατηρείστε ότι ενώ όσον αφορά τις αντιστάσεις υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων (trend followers vs swing traders), όσον αφορά τις στηρίξεις η δεύτερη ομάδα που εκπροσωπείται από τις τιμές των ακροτάτων κατά πλειονότητα, φρονεί ότι οι πωλητές μπορεί να επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις (μεγάλη σταθερή απόκλιση στις στηρίξεις λόγω διαφοράς των τιμών από τις τιμές τάσης και του συνόλου της χρονοσειράς) που οφείλεται στις υπολογιζόμενες στηρίξεις στα ακρότατα, ενώ οι ακολουθούντες την τάση θεωρούν (όπως πάντα) ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά.
Συνοψίζοντας: Εξακολουθεί η άνοδος να έχει προβάδισμα από άποψη πιθανοτήτων βραχυπρόθεσμα εντός των πλαισίων που παρατίθενται στον πίνακα, αλλά έχει αδυνατίσει. Δεν θα μας εκπλήξει αν αύριο είναι διορθωτική ημέρα καθώς θα πέφτει έξω κατά μία ημέρα από την πιο πιθανή μεθαυριανή διόρθωση.


5 σχόλια:

  1. Κύριε Στάθη, ευχαριστώ για την συνεχή ενημέρωση και εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε, πολύτιμες οι αναλύσεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστούμε για τις αναλυσεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστω κ.Σταθη...πολυ αναλυτικος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είστε όλες και όλοι καλά.
    Έτσι μπράβο. Να περνάτε που και που για μια καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή