Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

27 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ (; ) ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα την φράση των σεισμολόγων "το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά".
Την θυμάμαι να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά στους σεισμούς του 1999.
Ήταν μία απόπειρα δήθεν ψύχραιμης και επιστημονικής προσέγγισης μιας καταστροφής άνευ προηγουμένου που σκοπό είχε να αποφευχθεί πάση θυσία ο πανικός, λες και περιμένομε την τηλεόραση για να φοβηθούμε, να μισήσομε η να αγαπήσομε.  Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους οι ασχολούμενοι με τα κοινωνικά φαινόμενα. Εξ ου και οι συνεχείς αποτυχίες των δημοσκόπων, καθώς ο λαός κρύβει με επιμέλεια το τελευταίο όπλο που του απέμεινε. Την ψήφο του.
Δεν γνωρίζει θεωρία παιγνίων και ισορροπίες Nash, αλλά γνωρίζει ότι το καλυτερο που έχει να κάνει για να ελαττώσει τον έλεγχο και την πίεση που ασκείται πάνω του από μύριες όσες πλευρές, είναι να γίνει απρόβλεπτος. Το πέτυχε δύο φορές σε μία εβδομάδα. 
Επιμένουν οι "ταγοί" στους ορισμούς τους περί "λαϊκισμού" όταν ο λαός που περιφρονούν απερίφραστα με την χρήση αυτού του εξευτελιστικού όρου για συμπεριφορές που δεν συμφωνούν με τα σχέδιά τους, χωρίς να έχει κάτσει σε πανεπιστημιακά έδρανα εφαρμόζει στην πράξη αυτά που διδάσκει ο κος Βαρουφάκης;
Κάπως έτσι φαντάζουν και τα σχόλια των Μέσων Κοινωνικής Ενημέρωσης (Όχι Μαζικής βέβαια.
Είμαστε σύνολο προσώπων με νου και ψυχή και όχι μία νευτώνεια αδρανής "μάζα" σύμφωνα με την μαρξιστική ορολογία. Δεν είναι δυνατόν να περιγραφούμε έτσι για να εξυπηρετηθεί η "επιστημονικότητα" της ορολογίας, λόγω του ότι η συμπεριφορά μας γίνεται ομοιογενής κάτω από ορισμένες συνθήκες, όπως κίνδυνος κλπ. Παραμένομε μοναδικές και ανεπανάληπτες ατομικότητες).
Όταν λοιπόν μιλάμε για απώλειες μερικών τρις δολλαρίων στις αγορές μιλάμε για φαινόμενο κραχ.
Και εγώ τουλάχιστον, αφού κατέβαλα τον οβολό μου, λίγο ευτυχώς,  ως συνέπεια κακής ανάγνωσης των σημείων των καιρών, δεν θα παραστήσω ούτε τον ψύχραιμο, ούτε τον ολύμπια απαθή, απέναντι στα τεκταινόμενα.
Ανησυχώ και ανησυχώ πολύ. Μετά μάλιστα την διευθέτηση και των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και την επίσημη αίτηση συγγνώμης εκ μέρους του ευφυέστατου Ερντογάν από τον Β. Πούτιν μας βλέπω πολύ απομονωμένους και σε δυσχερέστατη θέση διεθνώς, ενώ εμείς σκιαμαχούμε περί απλής αναλογικής και ψήφου στα αμούστακα.Τρομάρα μας. 
Αυτό το τελευταίο δεν είναι λαϊκισμός. Το λέει η πολυσήμαντος και εμβριθεστάτη αριστερά, η οποία διατηρεί για τον εαυτό της και μόνον το προνόμιο να αποφασίζει για την εκάστοτε ορολογία του πως και πότε θα διευρυνθεί μία έννοια μέχρι καταργήσεως του νοήματος και πότε θα στενέψει σε τέτοιο βαθμό που ολονύχτιες αναλύσεις δεν βρίσκουν κενό ανάμεσα στις εκδοχές της αλλά αρνείται να πει ότι η στενεμένη έννοια έχει καταρρεύσει σε μία.
Ας δούμε λοιπόν το "φαινόμενο".
1.  Βρισκόμαστε σε τρίτο κύμα ενός μεγαλύτερου C και η μετριοπαθής εκτίμηση ότι θα έχει μέγεθος 1,618 φορές το μέγεθος του 1 οδηγεί στις 458 μον περίπου.
 
Παρατηρείστε ότι με την καθίζηση της Παρασκευής όπου οι τιμές δεν άγγιξαν το άνω δόντι του δικρανιού, ενεργοποιήθηκε ο κανόνας Hagopian που έχομε αναφέρει στο παρελθόν, ο οποίος λέει ότι αν οι τιμές δεν αγγίξουν το πάνω δόντι ακολουθεί ισχυρή κάθοδος η οποία με η χωρίς σταθμό στην μέση γραμμή (λίγο πιο κάτω δηλαδή απ'εδώ που είμαστε, κάπου στις 507-500) οι τιμές συνεχίζουν ορμητικά προς τα κάτω έως ότου αγγίξουν το άλλο άκρο. Η διαφορά ανάμεσα στην εκτίμηση Elliott και την μέθοδο Andrews είναι γύρω στις 7 μον.
Η όλη κίνηση αναμένεται να τελειώσει περί τα μέσα Ιουλίου. 
Το παρήγορο είναι ότι στα ακρότατα έχομε ήδη διανύσει το 70% της διαδρομής του ταλαντωτή και μία αντίδραση θα δημιουργήσει ένα σημείο το οποίο θα είναι κοντά στο πέρας της διαδρομής.
 

Συνοψίζοντας: Βρισκόμαστε σε ένα κραχ. Προσωρινή ανάσχεση αναμένεται γύρω στις 500 μον., αλλά το οριστικό τέρμα του τρίτου κύματος ενός μεγαλύτερου C τοποθετείται περί τις 450-460 μον.  




6 σχόλια:

  1. "το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά"..Ειλικρινέστατα...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Προερχόμενος από έναν αυστηρό κριτή όπως εσείς, ο έπαινος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

      Διαγραφή
  3. Κλαημερα , οπως ακριβως στο ειπα..Σταθη ....και ασε τους αλλους να κουρευονται με τα retracemnets.

    skype acc ...elliot61team

    ΑπάντησηΔιαγραφή