Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

24 IOYNIOY, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η σημερινή ημέρα απεκάλυψε μία σοβαρή αδυναμία της μεθόδου συστολής των κυματομορφών.
Επειδή βασίζεται στον επανειλημμένο υπολογισμό μέσων όρων, δεν μπορεί, η τουλάχιστον δεν φαίνεται ότι μπορεί, να προβλέψει κατακλυσμιαίες ασυνέχειες όπως η σημερινή με ημερήσια δειγματολειψία.
Χρειάζεται πολύ πιο εντατική δειγματοληψία (30 λεπτών π.χ. ) για να έχει αρκετή ισχύ να προβλέψει απότομες ημερήσιες μεταβολές.
Στην σημερινή ανάρτηση προχωρούμε σε μία τροποποίηση.
Χρησιμοποιούμε αυτούσια την αρχική χρονοσειρά για την κατασκευή του τροποποιημένου ταλαντωτή αναδρομής, ο οποίος είναι μεν πιο "θορυβώδης" αλλά έδειξε έγκαιρα σοβαρή αποκλιση την ώρα που ο δείκτης πλησίαζε τις 650-660 μον.

Τώρα βέβαια έχομε να κάνομε με μία χαίνουσα αρνητική απόκλιση σε έντονα αρνητικό κλίμα.
Είναι προφανής η ανάγκη να "κοντύνω" τις περιόδους όρων, από 8-11-14 σε 5-7-9.
Ναι μεν θα "κολλάει" ο ταλαντωτής συχνά, αλλά θα συλλαμβάνει νωρίτερα τις επερχόμενες μεταβολές.
Παρά τον θόρυβο, διατηρείται η εικόνα, έναρξη κίνησης, επιτάχυνση, επιβράδυνση.

Όπως είχαμε γράψει στην ανάρτηση της 16ης Ιουνίου, η πιο ευνοϊκή έκβαση είναι να ισχύσει ο κανόνας Allen των δικρανιών Andrews (μπεζ γραμμή) που έχει ως στόχο την ζώνη των 490-500 μον.
Διαφορετικά, στόχος είναι οι 470-450 μον., σύμφωνα μ' αυτή την μέθοδο ανάλυσης.

Συνοψίζοντας: Είχαμε μεν γράψει στις 16 του μηνός ότι η εικόνα είναι εικόνα γενικευμένου sell-off και δεν αλλάξαμε άποψη με την έντονη αντίδραση των επομένων τριων συνεδριάσεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είδαμε την σημερινή κατάρρευση, ούτε ότι τελικά θα νικούσε το Brexit.
Η τεχνική εικόνα είναι σοβαρά τραυματισμένη και μέχρις αποδείξεως του εναντίου, που δεν χρειάζεται δα και σοφία είμαστε σε τρίτο καθοδικό κύμα. 

 

1 σχόλιο: