Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

16 IOYNIOY, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η εξέλιξη του ΓΔ αποκτά χαρακτηριστικά τελικού γενικευμένου κύματος πωλήσεων.
Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να αναθεωρήσομε το θετικό σενάριο των προηγουμένων δύο-τριών μηνών και να δούμε ξανά την υπόθεση ότι μετά την λήξη της ανόδου περί τις 650 μον. συνεχίζει η μακροχρόνια πτωτική τάση. 
 

Στην καλύτερη περίπτωση, θα ισχύσει ο κανόνας του Allen, ο οποίος λέει ότι η μέση γραμμή του δικρανιού Andrews δεν ξεκινά από την προηγούμενη κορυφή (πράσινη γραμμή), αλλά από το μέσον της αποστάσεως μεταξύ κορυφής και σημείου (A).
ΑΝ είναι έτσι τα πράγματα, περιμένομε περάτωση του πρώτου σκέλους της καθοδικής κίνησης περί τις 500 μον, ενώ αν ισχύσει το άσχημο σενάριο περί τις 480-470. 
Στον ΤΤΑ των σημείων τάσης, η χθεσινή κάθοδος επιβεβαίωση μικρού βαθμού επιβράδυνση της πτώσης, αλλά ακόμη βρισκόμαστε μακρυά από το σημείο στο οποίο θα θεωρούσαμε ότι τελείωσε οριστικά.
 
Η πρώτη σημαντική πλέον στήριξη τοποθετείται στην περιοχή των 550-540 μον. 
Το ανησυχητικό είναι το μεγάλο διάκενο στο ΤΤΑ των ακροτάτων, όπου, 2 στις 3 φορές που συνέβη ακολούθησε περαιτέρω μεγάλο διάκενο προς την κατεύθυνση της τάσης.
Βέβαια το δείγμα είναι πολύ μικρό για να μιλήσομε για πιθανότητες, αλλά με τον διαθέσιμο χρόνο και δεδομένα, έτσι είναι τα πράγματα.
Αυτό σημαίνει ότι μετά από μία ανοδική διόρθωση, η οποία μάλιστα μπορεί να είναι και έντονη έχομε τουλάχιστον άλλο ένα καθοδικό κύμα μπροστά μας με "πιθανότητα" 2/3.
Δεν αποκλείεται να αρχίσει και σήμερα αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη θα πρόκειται για "bull trap". 
 

Συνοψίζοντας: Στώμεν καλώς. Θα περάσει κι αυτό.Η συμπεριφορά του δείκτη κοντά στις 540 μον. θα αποκαλύψει τις μελλοντικές του προθέσεις.

2 σχόλια:

  1. Στώμεν.....μετα φόβου..?Καλησπέρα σας.Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μετά φόβου" μόνον ενώπιον του Θεού.
      Ενώπιον των ανθρώπων το καλώς, αλλά να είναι καλώς, αρκεί.

      Διαγραφή