Σάββατο 30 Απριλίου 2016

30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2016: ΣΥΝΕΣΧΕΘΗ ΑΛΛ' ΟΥ ΚΑΤΕΣΧΕΘΗ ΣΤΕΡΝΟΙΣ ΚΗΤΩΟΙΣ ΙΩΝΑΣ...

Ναι, βρισκόμαστε στην κοιλιά ενός κήτους.
Αλλά είμαστε ζωντανοί και αρνούμαστε να αλλάξομε την φύση μας η οποία είναι ανθρώπινη και όχι η μηχανική φύση ενός ρομπότ, είναι  η φύση του ελεύθερου ανθρώπου και όχι ενός σκλάβου, όπως θα ήθελαν μερικοί.
Παλεύομε μέσα στην δυσωδία αυτών που έχει μισοπέψει το κήτος και σαπίζουν στα σπλάχνα του, τα οξέα του στομαχιού του και την έλλειψη αέρα, αλλά δεν το βάζομε κάτω.
Φόβος και τρόμος κατέχει την ψυχή μας, με ανέργους, εχθρικούς πρόσφυγες που ούτε τους προσκαλέσαμε, ούτε τους υποσχεθήκαμε τίποτε και που έχουν ανάμεσά τους έχουν ανθρώπους που με ευχαρίστηση θα μας έπαιρναν το κεφάλι και ένα εχθρικό κράτος απέναντι μας που για χάρη των κομματικών του στρατών όλων των παρατάξεων μας απειλεί με οικονομικό θάνατο, εμάς τους ημιθανείς.
Όμως εμείς εκεί. Το κλωτσούμε με όλη μας την  δύναμη, το γρατζουνάμε και το κάνομε να πονάει το δαγκώνομε και προσπαθούμε να του προκαλέσομε ναυτία για να μας εμέσει.
Ο "Κραταιός" μας σπρώχνει έξω από το Ελληνικό Αιγαίο τους βαρβάρους που μολύνουν με την παρουσία τους την Άγια γη και θάλασσα της πατρίδας μας υπό το βλέμμα των απαθών "συμμάχων".
Κρατάτε σημειώσεις κα Ρεπούση, κε Τατσόπουλε και λοιποί; 
Ναι εσείς που ντροπιάζετε και λερώνετε με την παρουσία σας και τον τόπο και τα ΑΕΙ όπου εισπράττετε τον μισθό σας απεργαζόμενες/οι προδοσία και την επιστήμη της Ιστορίας.
Ένας άλλος στίχος από τα τροπάρια των ημερών διηγείται την απεγνωσμένη μάχη που δίνει το έθνος μας για να επιβιώσει με την βοήθεια του Θεού:
"Ὅτε κατῆλθες πρὸς τὸν θάνατον ἡ ζωή ἡ ἀθάνατος..."
Ο στίχος ανφέρεται βέβαια στον Χριστό μας, αλλά σε εννέα λέξεις περιγράφει και την πορεία της Ελλάδας ΜΑΣ, μέσα στην ΙΣΤΟΡΙΑ που ούτε μύθος, ούτε όνειρο είναι, αλλά είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών της που το έχυσαν για χάρη της για χάρη των ιερών και των σπιτιών τους, για χάρη του τρόπου ζωής τους αντιμετωπίζοντας αμέτρητες ορδές επιβούλων βαρβάρων ανά τους αιώνες.
Το κήτος όμως συμβολίζει και κάτι άλλο.
Συμβολίζει όλα μας τα ελαττώματα που μας έφεραν σ'αυτή την κατάσταση και ο αγώνας συνεχίζεται για να απαλλαγούμε απ'αυτά πριν μας σκοτώσουν.
Δυστυχώς έδειξαν ξανά τα δόντια τους στο πρόσφατο Συνέδριο της  ΝΔ με την ανοργανωσιά, την συντεταγμένη ψήφο σε συγκεκριμένους υποψηφίους για την Κεντρική Επιτροπή, και την εικόνα της οικοδόμησης ενός προσωποπαγούς κόμματος από τον Κ. Μητσοτάκη.
Δεν πάτε καλά αγαπητέ.
Όμως εμείς πάλι δεν το βάζομε κάτω. Κρατούμε στην συντροφιά μας αναμένο το καντήλι της εντιμότητας, της συντροφικότητας ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, στηρίζομε ο ένας τον άλλο και φέτος στέλνομε τις ευχές μας στους απλούς φαντάρους, τα παιδιά μας εκεί στην πρώτη γραμμή που τους έκοψαν τα 4,8 ευρώ του Πασχαλινού δώρου γιατί λέει ήταν έξω από το Μνημόνιο.
Αν είχαν τσίπα και φιλότιμο ορισμένοι καλοζωισμένοι κυβερνητικοί άριστεροί του γλυκού νερού, θα εκποιούσαν μερικά από τα ακίνητα που "ξέχασαν" να δηλώσουν και τα μερίσματα εταιρειών και τις συμμετοχές εταιρειών που είναι μέτοχοι και θα πλήρωναν το δώρο εκτός μνημονίου. 
Που όμως φιλότιμο.
Όσοι έχετε πάει στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη στις Σπέτσες, θα θυμάστε την στέρνα που ήταν ξέχειλη τάλληρα πριν την Επανάσταση και βρέθηκε άδεια στο τέλος της. Υπάρχει ιστορικό παράδειγμα προσφοράς για τον εθνικό αγώνα. Φιλότιμο και πατριωτισμός λείπει παντελώς από την πολιτική μας ηγεσία.
Όμως που θα πάει. Θα βρεθεί κι αυτό.
Όταν βρεθεί και επιτέλους μας εμέσει το κήτος και ξαναβρεθούμε στο φως της ημέρας, όλοι εμείς που παλεύομε στο σκοτάδι τώρα, σας λέμε από τώρα 
"Κάντε καράβι να φύγετε". 
Δεν σας το λέμε ως απειλή.
Η Ελλάδα που έρχεται και ακόμη δεν έχει γεννηθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι θα γεννηθεί δεν θα χωράει ανθρωπάρια του ποιού και της μικρότητάς σας και θα μας αδειάσετε την γωνιά από μόνοι σας, μη ανεχόμενοι την  περιφρόνηση και περιθωριοποίησή σας. 
Αλλάξτε μυαλά και συμπεριφορά όσο είναι καιρός.

 

5 σχόλια:

  1. πολύ σωστό..."Αλλάξτε μυαλά και συμπεριφορά όσο είναι καιρός."...Καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σου Ανάσταση Αντώνη μου.
    Παρακολουθώ την δουλειά σου από κοντά.
    Με κάπως σκληρή γλώσσα λες αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη κύριε Παπαβασιλείου , ας περιμένουμε και την ανάσταση της Πατρίδας μας η οποία που θα πάει θα έρθει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά και καλό μήνα κ. Στάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή