Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Βραχυπρόθεσμα φαίνεται να υλοποιείται η εκδοχή σύνθετης διόρθωσης προς το παρόν, αν και η εικόνα κάθε άλλο παρά καθαρή είναι.
Η πιο πιθανή συνέχεια, φαίνεται να είναι πορεία προς τις 600 μον., χωρίς να αποκλείονται άλλα ενδεχόμενα, με βάση την ανάλυση συστολής σε δεύτερο στάδιο στα ακρότατα.


Στα σημεία τάσης χωρίς συστολή, έχει επιβραδυνθεί κατά πολύ η καθοδική ορμή και κάπου εδώ αναμένεται βραχυπρόθεσμα αντιστροφή της πορείας.
Η πιο σημαντική εξέλιξη είναι ότι προχωρήσαμε ένα ακόμη βήμα μεγάλης κλίμακας προς τον τερματισμό της καθόδου καθώς με τις πρόσφατες υψίσυχνες αλληλοκαλύψεις κυμάτων δημιουργήθηκε ένα τέταρτο κύμα τριών σταδίων συστολής σε μία ασαφή από άποψη Elliott κυματομορφή.
Αυτό νομίζω ότι συμβαίνει διότι τερματίζεται ένα ακόμη μεγαλύτερο μακροχρόνιο διορθωτικό σκέλος από το 2008 και επειδή έχομε και άλλα στάδια συστολής να διανύσομε δεν είναι εμφανές ποιά είναι η διορθωτική κυματομορφή σε ανώτερο στάδιο αυτή την στιγμή.
Αυτή η κατάσταση υπαγορεύει εγρήγορση βραχυπρόθεσμα, καθώς μπορεί να επιφυλάσσονται εκπλήξεις τόσο προς την μία πλευρά, όσο και προς την άλλη.


 Το βέβαιο είναι ότι το τρίτο κύμα μεταξύ (b), (c) δεν μπορεί να μετρηθείς 3 ενός κύματος ώσης, καθώς είναι μικρότερο από το πρώτο, δυστυχώς.
Το ότι μετά τον τερματισμό του εξακολουθούμε να είμαστε σε μακροχρόνια διόρθωση και δεν αναμένεται να πάμε αμέσως στο επόμενο κύμα ώσης πολύ μακροχρόνιας διάρκειας, το ξέρομε και από τον εξελικτικό χρόνο όπου ακόμη είμαστε σε φάση διόρθωσης, αν και αναμένεται ανοδική ανάσα σχετικά σύντομα.
Βραχυπρόθεσμα όμως, οφείλω να πω ότι η ορμή της καθόδου έχει ανασχεθεί σημαντικά και η πιο πιθανή πορεία είναι πλαγιοανοδική ως την περιοχή των 600-620 μον.
Αυτό φαίνεται από τον τροποποιημένο ταλαντωτή χωρίς συστολή τόσο στα ακρότατα, όσο και στα σημεία τάσης.



Συνοψίζοντας: Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μακροχρόνια και εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους διόρθωση. Πρόσφατα συμπληρώθηκε ένα ρηχό καθοδικό κύμα μεγάλης πολυπλοκότητας (τριών σταδίων συστολής), το οποίο όμως υποδεικνύει ότι αυτό που θα ακολουθήσει είναι επίσης διορθωτικό ανοδικό κύμα.
Βραχυπρόθεσμα βρισκόμαστε στο άνω χείλος ενός μεσοπρόθεσμου καθοδικού διαύλου με τις πιθανόττητες να είναι ελαφρά υπέρ ανοδικής συνέχειας προς 600-620 μον.
Η περιοχή των 550 μον. αποτελούν την στήριξη.
Λόγω της ασάφειας επιβάλλεται προσοχή ακόμη και αν βραχυπρόθεσμα επικρατήσει ενθουσιασμός.
Η πρώτη μακροχρόνια αντίσταση και από άποψη σταδίων συστολής στο τρίτο στάδιο, βρίσκεται στην περιοχή των 650-660 μον. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου