Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ. Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

Δεύτερη μέρα ανόδου  και μάλιστα εντυπωσιακή.
Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται και προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία, στην γεωπολιτική, στις κοινωνικές σχέσεις. Παντού.Έλεγχος. 
Ο κάτοχος του ελέγχου ταυτίζεται με το σύστημα εξουσίας. 
Ο έλεγχος είναι το σκήπτρο του γυμνού αυτοκράτορα που οι πολίτες της χωρας του έγιναν υπήκοι και ούτε τον αγαπούν, ούτε τον σέβονται, εφ' όσον δεν είναι πια ο αρχηγός που τους οδηγούσε σε μάχες για το δίκιο και το σωστό, δεν είναι ο σοφός δικαστής, δεν είναι αυτός που μαζύ με τους εργάτες τους γιατρούς και τους δασκάλους έχτιζε σχολεία, γυμναστήρια και νοσοκομεία και φρόντιζε το κάστρο του να είναι γερό, δεν είναι αυτός που κάθε καλοκαίρι έμπαινε στα χωράφια για την συγκομιδή και γιόρταζε με τους αγρότες όταν τελείωναν και συμφωνούσε μαζύ τους πόσο μπορούν να δώσουν απ' αυτά που μάζεψαν για να υπάρχουν αρκετά τρόφιμα για όλους τον χειμώνα, ούτε αυτός που έμπαινε στα μαγαζιά και τα εργαστήρια και έλεγχε προσεκτικά τις τιμές και την ποιότητα των εμπορευμάτων.
Δεν είναι πια αυτός  που ήξερε τους πολίτες του με το μικρό τους όνομα και τις νύχτες γλυστρούσε ανάμεσά τους μεταμφιεσμένος για να ακούσει τι δεν έκανε σωστά και να το διορθώσει. 
Οι κακοί σύμβουλοι και τα ελαττώματά του τον έκαναν έναν παραφουσκωμένο, βίαιο, αδικαιολόγητα αυταρχικό, άδικο και άπληστο άρχοντα. Ούτε οι πολίτες συμεπριφέρθηκαν καλά όμως. Έκλεβαν φόρους, παρέβαιναν τους νόμους, εγκατέλειψαν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους  και θεωρούσαν δεδομένο ότι ό,τι και να κάνουν τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.
Γλεντοκοπούσαν μέρα νύχτα, σταμάτησαν να κάνουν παιδιά, και ήθελαν να ξεχάσουν ποιοί είναι. 
Όλα άλλαξαν την ημέρα της πτώχευσης που την ονόμασαν Μνημόνιο και ανακοινώθηκε από ένα μικρό νησάκι στην άκρη της επικράτειάς τους.
Τώρα πια μόνο τον φοβούνται για το κακό που μπορεί να κάνει στις ζωές τους οι πολίτες και δεν του έμεινε τίποτε άλλο από τον έλεγχο που πραγματοποιείται με καλοπληρωμένους διαδοσίες ειδήσεων και φημών, δανειστές που πατάνε τον κόσμο στον λαιμό και μία άρτια εξοπλπισμένη  στρατιωτική μηχανή. Φοβούνται για τις περιουσίες και τα σπίτια τους και ακούνε ότι ο άρχοντας συνεννοήθηκε με τους γείτονές  τους και σκοπεύει να κάνει δύο πράγματα.
Σκοπεύει να φέρει ξένους να κατοικήσουν στον τόπο τους κι αυτοί η θα σκορπίσουν στους τέσσερις ανέμους, η   θα μείνουν σε μέρη για "χρεωκοπημένους". Ήδη τα πρώτα δύο κύματα είναι εδώ.
Αλλά κι αυτός φοβάται. Φοβάται πότε η οργή των πολιτών θα ξεπάσει και τότε ξέρει ότι δεν υπάρχει δύναμη που να τους συγκρατήσει. Αυτή είναι η Νέα Τάξη. Αυτή είναι η αυτοκρατορία.
Ας δούμε λοιπόν τι προσπαθεί να πει η αυτοκρατορία.
 

Στα σημεία τάσης, παρατηρούμε ότι η αντίδραση συνέβη λίγο πιο κάτω από την διασταύρωση των μεσαίων δοντιών των δικρανιών Andrews.
Παρατηρούμε επίσης ότι ο πρώτος στόχος της αντιστροφής είναι στην περιοχή των 510 μον. αλλά υπάρχει και πιθανότητα, ιδιαίτερα αν η διόρθωση λάβει πολύπλοκη μορφή να εξαντληθεί κάπου μεταξύ 540-560 μον.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να μιλήσομε για αντιστροφή της καθοδικής τάσης, παρά μόνον μετά από πειστική διασπαση των 560-570 μον. και διατήρησή τους ως στήριξης στην πρώτη διορθωτική κίνηση.
Υπό άλλες συνθήκες η σημερινή άνοδος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το σημείο αντιστροφής της μακροπρόθεσμης καθόδου. 
Όμως, κανείς από τους ταλαντωτές αναδρομής, ούτε των σημείων τάσης, ούτε των ακροτάτων δεν ανακάμπτει από τιμές κορεσμού, και θα πρέπει κατ' ελάχιστο μετά την υψηλότερη τιμή που θα παρατηρήσομε  το επόμενο χαμηλό να κρατηθεί πάνω από το τρέχον ελάχιστο για να αρχίσομε να θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό.
 
Η εικόνα του ταλαντωτή των ακροτάτων είναι χαρακτηριστική.Υψίσυχνες αλλαγές χωρίς τάξη που διακρίνει την συμπεριφορά των ταλαντωτών αναδρομής στην ακμή των μεγάλων κυμάτων τάσης.
Αυτό είναι παρήγορο καθώς λέει ότι κάπου πλησιάζομε στο τέλος.
Δίκαια θα αναρωτηθείτε: "Μα δεν υπάρχει τέλος πάντων ίχνος αισιοδοξίας; Πρόκειται να τελειώσει ο κόσμος; "Υπάρχουν δύο ίχνη αισιοδοξίας.Το ένα προέρχεται από την μία από πολλές δυνατές αναγνώσεις του τελευταίου μεσοπρόθεσμου σκέλους της καθόδου στα σημεία τάσης χωρίς συστολή και είναι το εξής:

Το δεύτερο δείγμα αισιοδοξίας που θα δυναμώσει τους επόμενους μήνες προέρχεται από τον εξελικτικό χρόνο, όπου στα μεν σημεία τάσης δεν έχει τελειώσει η πτώση αλλά στα ακρότατα είναι ενδεχόμενο είτε να τελείωσε είτε να έχομε καθοδική ταλαιπωρία, αλλά για λίγο ακόμη.Πιθανολογώ ότι περί τον Μάϊο έως αρχές Ιουνίου η καθοδική τάση σε μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον ορίζοντα τελειώνει.
Η ζώνη των 190-200 ημερών εξελικτικού χρόνου είναι ισχυρή και η τρέχουσα άνοδος ξεκίνησε στις 202  ημέρες.

Η πολύ αισιόδοξη εκδοχή είναι να διαβαστούν τα επτά τελευταία κύματα ως διπλό ζιγκζάγκ οπότε έχομε τελειώσει. Αλλά αυτό παραείναι αισιόδοξο.Θα φανεί τον επόμενο μήνα.

Συνοψίζοντας: Η κάθοδος χάνει δύναμη, αλλά είναι ακόμη η κυρίαρχη εκδοχή.Η συμπεριφορά του δείκτη γύρω στις 520-530 μον, όπου νομίζω ότι θα καταλήξει η τωρινή άνοδος, θα μας πει αν έχομε τελειώσει οριστικά με την ελεύθερη πτώση της χώρας η όχι.Άλλωστε η Νέα Τάξη πήρε ότι ήθελε στην χώρα.Η διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σημαίνει ότι μεγάλο κομμάτι της οικιστικής γης αλλάζει χέρια, τό ίδιο με την γεωργική γη, το Αιγαίο εκχωρήθηκε στο ΝΑΤΟ, λέγε με Τουρκία, σημεία αποτελεσματικής αντίστασης δεν φαίνονται στον ορίζοντα ούτε από άποψη αλλαγής νοοτροπίας του λαού, ούτε από άποψη πολιτικών, νέες ιδέες δεν πέφτουν στο τραπέζι, οι ηλικιωμένοι καταδικάζονται σε αργό θάνατο αν και εδώ για τους νεοταξίτες το γοργόν και χάριν έχει, οι νέοι μας ξενητεύονται και δεν θέλουν παιδιά. Μόνον γεωπολιτικές ανατροπές που θα ξαναδώσουν δύναμη και ζωή στον λαό και θα ξαναθυμηθεί ποιός είναι και θα αρχίσει να συμπεριφέρεται αναλόγως, είναι δυνατόν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων.Εκεί αλλάζουν όλα. Θα πρόκειται για μεγάλου μεγέθους θραύση του συστήματος σε πολλαπλά επίπεδα, και δεν είναι δυνατόν να γίνουν προβλέψεις.Η αυτοκρατορία μπορεί να μας χτυπά αλύπητα, αλλά η υγεία της δεν είναι καθόλου καλή, ούτε γεωπολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά, ούτε πνευματικά. Οι χαίνουσες πληγές της τώρα φαίνονται για τα καλά, και τόσο η οικονομική πληγή της απληστίας, όσο και η αρπακτική γεωπολιτική πληγή έχουν κακοφορμίσει.Ελπίζομε να μην μας πάρουν στον τάφο τους μαζύ, σε μία παράλογη έκρηξη ενός μεγάλου πολέμου.
Αυτό το ενδεχόμενο είναι πλέον ορατό.

6 σχόλια:

  1. είδα φώς και μπήκα , για να χαιρετήσω τον αγαπημένο μου δάσκαλο και φίλο.
    Σας ευχαριστούμε πολύ να είσαστε πάντα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς τον Βασιλάκη. Είναι και ο Αντώνης εδώ.
    Περιμένετε να βάλω το μπρίκι για καφέ να κάτσομε να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Σταθη, καλημερα και ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε μου. Μόλις τώρα είδα την καλημέρα σας αλλά όλη μέρα στην δουλειά δεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα.

      Διαγραφή
  4. Το σίγουρο πάντως κύριε Στάθη είναι πως το ΝΑΤΟ, μόνο για το μεταναστευτικό δεν ήρθε εδώ ...
    Πρέπει κάποιος να είναι τουλάχιστον αδαής για να πιστέψει πως μια παγκοσμία δύναμη, η μεγαλύτερη ολόκληρου του πλανήτη, που κινεί ακόμη και δορυφόρους θέρμες κάμερες υποβρύχια κλπ, να ήρθε εδώ για να εντοπίζει ... βάρκες στα 300 μέτρα!

    Αν κάποιος μου έλεγε πως ήρθαν ως τοποτηρητές για μια επερχόμενη (ίσως όχι προκαθορισμένη αλλά σίγουρα εξαγγελθείσα) σύρραξη, θα τον πίστευα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή