Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ

Επειδή η "ύβρις" είναι μεγάλο αμάρτημα και επειδή είναι "αγαθόν το εξομολογείσθαι", ανατρέχοντας σε αυτά που είχα γράψει πέρισυ καλό είναι να γίνεται ένας απολογισμός των γραφέντων και λεχθέντων κατά καιρούς και να επισημαίνονται τα σωστά και τα λάθη. Διαφορετικά δεν συντελείται πρόοδος.
Έτσι, κοιτώντας αυτά που έγραψα πέρισυ τέτοιο καιρό είδα τα εξής: 
1. Η εφαρμογή των γεωμετρικών κατά καιρούς μεθόδων στον προσδιορισμό μελλοντικών ακροτάτων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα καθώς απ' ότι φαίνεται δεν τις έχω καταλάβει καλά. 
2. Δεν ήρθε η μεγάλη αύξηση στον εξελικτικό χρόνο που περίμενα λόγω του ότι την βάσισα σε γεωμετρικές μεθόδους. Αντίθετα, τα πράγματα πήραν στροφή προς τα κάτω. Το ευτύχημα είναι ότι όταν  η αγορά πορεύεται κατά διαφορετικό από τον προβλεφθέντα γίνεται γρήγορα αντιληπτό.
3. Είχα γράψει ότι "...όχι δεν θα αυτοκτονήσομε", αναμένοντας τέλος της διόρθωσης μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου πέρισυ, αλλά και πιο νωρίς αναφερόμενος στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις.
Και όμως τραβήξαμε την σκανδάλη. 
3. Ένα μικρότερο λάθος, ήταν ό προσδιορισμός του χρόνου που θα βλέπαμε τον (προσωρινό) πυθμένα προς τον οποίο οδεύομε τάχιστα και ήδη βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής, αν δεν τον είδαμε ήδη τον οποίο είχα τοποθετήσει περί τον Νοέμβριο του 2015.
Αυτά ήταν τα  λάθη της μεθοδολογίας που έχουν ως βάση τις γεωμετρικές κατασκευές.
Η μεθοδολογία όμως της συστολής των κυματομορφών και των ταλαντωτών αναδρομής κράτησε, αρκεί να μάθω όσα κρύβει ακόμη. Η όδευση προς την χαμηλή τιμή του καλοκαιριού του 2012 νομίζω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και καλό θα είναι τα πράγματα να σταματήσουν εκεί.
Με βρήκε short στα παράγωγα, αλλά " βγήκε ο Εβραίος στο παζάρι...", έληξαν την Παρασκευή και χθές δεν τόλμησα. 
Έγινε ένα μικρό βήμα προόδου χθες στην θεωρία.
Ο μέσος όρος των τριών συνιστωσών του ταλαντωτή αναδρομής στο υποσύνολο των σημείων τάσης δίνει ένα πιο ευδιάκριτο σήμα και τον παραθέτομε σήμερα, αντί του έως τώρα κλασσικού με τις τρεις συνιστώσες.
 

Κατά τα φαινόμενα έχομε κι άλλο κάτω.
Η σημαντική αντίδραση διαγράφεται πλέον περί τις 500 μον. παρά την σημερινή άνοδο η οποία νομίζω ότι είναι περισσότερο κίνηση "αποσυμπίεσης" παρά η έναρξη διορθωτικού κύματος κάποιας διάρκειας και μεγέθους.
 

Συνοψίζοντας: Αναμένεται περαιτέρω κάθοδος πριν από σημαντική αντίδραση περί τις 500 μον.
Κάπου αλλού είχαμε αναρτήσει γράφημα με μία ανεστραμένη "κούπα- χερούλι", όπου ο στόχος ήταν περί τις 480 μον. 

2 σχόλια:

  1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΙΝΑΙ ΑΨΙΓΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΟΥ .ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κάπου αλλού είχαμε αναρτήσει γράφημα με μία ανεστραμένη "κούπα- χερούλι",..."

    http://vasilismarkakis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_92.html


    δεν πετάω τίποτα από τα σχόλιά σας...
    καλησπέρα Δάσκαλε, χαιρετώ τον καλό μου φίλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή