Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2016: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Τα πράγματα εξελίσσονται λίγο πολύ όπως τα προδιαγράψαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις αν και ομολογώ ότι προχωρούμε προς τα κάτω πιο γρήγορα απ' ότι υπελόγιζα και εντός και εκτός.
Το διεθνές κλίμα βαίνει σταθερά επιδεινούμενο, ενώ πλέον κανείς στην Ευρώπη δεν αισθάνεται ασφαλής, όχι μονον οικονομικά αλλά και από άποψη προσωπικής ασφάλειας.
Οι ηγεσίες της Ευρώπης πρόδωσαν τους λαούς τους και τους έριξαν βορά στον ισλαμικό εξτρεμισμό.
Το γιατί θα το μάθομε πολλά χρόνια αργότερα, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην σκεφθεί, ότι η υποδοχή τεραστίων μαζών ανθρώπων από την Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική δεν έχει να κάνει με την άσκηση πίεσης προς το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης να  δεχθεί χαμηλότερο κόστος εργασίας και απολαβών, καθώς φαίνεται ότι βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια επαναπατρισμού της παραγωγικής βάσης στην Ευρώπη, με όρους όμως Friedman σε συνδυασμό με τον ασιατικό μηδενισμό για την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Στην  Ελλάδα η εκλογή Μητσοτάκη πανηγυρίζεται από τους νεοφιλελεύθερους, ενώ δεν θα έπρεπε, και η κυβέρνηση πλέον δείχνει ένα πολύ άσχημο κομματικό πρόσωπο, που σε συνδυασμό με ιδεοληψίες που ξεκινούν από παραχάραξη της ιστορίας και τελειώνουν σε επερχόμενο "τοίχο" (τον πολλοστό) από άποψη κοινωνικής πολιτικής αλλά και σύγκρουσης με τους δυνάστες (σε καμία περίπτωση οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν πλέον να θεωρηθούν εταίροι), με σταθμό τα " συμφωνα συμβίωσης", τρομάρα μας παραπαίει σαν τον μεθυσμένο.
Όπως πάντοτε στην Ελληνική πολιτική σκηνή η υπόθεση της διοίκησης της χώρας είναι "ενός ανδρός αρχή" και τα περί δημοκρατίας είναι πια τόσο φθαρμένα που δεν σηκώνουν άλλο μπάλωμα.
Εν τω μεταξύ στον περίγυρο, η Τουρκία αξιώνει και εμπράκτως το μισό (; ) Αιγαίο, πολιορκεί το Καστελλόριζο κανονικά και απ' ότι βλέπω εισέβαλε στην Συρία.
Μέσα σε όλα αυτά και μετά την Κινεζική χρηματιστηριακή κρίση, να και το σκάνδαλο με την Renault.
Συμπέρασμα: Ένα σαθρό, ανήθικο σύστημα, βασισμένο στον συβαριτισμό, τον εγωϊσμό και την απληστία, παρά την τεράστια συγκέντρωση ευφυών ανθρώπων που μοχθούν να το συγκρατήσουν καταρρέει. Όσο άδικο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις "αριστερές" του καθηλώσεις που συνεχώς τον βγάζουν δεξιότερα των προηγουμένων κυβερνήσεων μετά την συνθηκολόγηση του περασμένου καλοκαιριού, άλλο τόσο λανθασμένη είναι και η προσκόληση στην Ayn Rand και τον Friedman ως εκδοχή του καπιταλισμού.  
Όλα αυτά αντικτοπτρίζονται στην πορεία του ΓΔ, όπου παρά την πρόσφατη κάθοδο η εικόνα δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο θα έπρεπε.
Παραθέτομε χωρίς πολλά σχόλια τα σχετικά διαγράμματα: 
1. Στα ακρότατα ο ταλαντωτής αναδρομής βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες "κολλημένος" στην γραμμή 0 και χρειάζεται μία ανοδική διορθωτική ημέρα, ίσως δύο για να συνεχίσει την πορεία του προς τα κάτω.
 

Σαφώς καθοδική η εικόνα στο διάγραμμα των τιμών, με στηρίξεις στα προηγούμενα χαμηλά των 530-540 μον. τουλάχιστον προσωρινά.
 

Στα σημεία τάσης χωρίς συστολή, γύρισε προς τα κάτω ο ταλαντωτής αποφασιστικά.
Όμως βρίσκεται αρκετά κοντά στο σημείο 0 και δεν αποκλείεται προσωρινή ανοδική ανάσα.
 

Η ανοδική ανάσα θα πρέπει να έρθει εντός του επομένου διημέρου, έως τριημέρου, καθώς σε πρώτο στάδιο συστολής οι πιθανότητες καθοδικής συνέχειας χωρίς καμία αλλαγή κατεύθυνσης είναι της τάξεως του 10-15%.
 
Η συντριπτικά πιο πιθανή πορεία μετά τις επανειλημμένες δοκιμές του πάνω δοντιού του δικρανιού είναι προς το μεσαίο δόντι, πιθανώς εντός του επομένου μηνός, δηλαδή την περιοχή των 540-530 μον, στόχο τον οποίο έχουν ορίσει πολλοί καλοί αναλυτές εδώ και αρκετούς μήνες.

Συμπέρασμα: Δύσκολο φαίνεται το 2016. 


5 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά γράφω, αν και πολύ συχνά σας διαβάζω (επίσης το blog του Κου. Μαρκάκη & το soltrade). Η αλήθεια είναι ότι καταλαβαίνω πως έχετε πολλές γνώσεις στο αντικείμενο αλλά πιθανόν & δυνατότητα σφαιρικής αντιμετώπισης των πραγμάτων.
    Δυστυχώς για μένα δεν μου είναι εύκολο να καταλάβω τα διαγράμματα σας αλλά λαμβάνω τη γενική κατεύθυνση που δίνεται & αυτό στη παρούσα φάση είναι κάτι.

    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διάθεση σας να μοιράζεστε τη τεκμηριωμένη άποψη σας & εύχομαι να συνεχίσετε με αυτή τη διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσορίσατε στο φτωχικό μας φίλε μου.
      Η μέθοδος της συστολής των κυματομορφών αναλύεται σε παλαιότερες αναρτήσεις στην ενότητα "μέθοδος". Ρίξτε μια ματιά. Δεν είναι δύσκολο.
      Ο ταλαντωτής αναδρομής επίσης περιγράφεται στην ενότητα " μέθοδος".
      Δεστε επίσης και την πρόσφατη ανάρτηση για τον 2016 στον "Εκηβόλο".
      Παρακαλώ πολύ στείλτε μου μήνυμα να σας εξηγήσω αυτά που δεν καταλαβαίνετε.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Βλέπω ότι προσπαθείς να σαλαγίσεις το κοπάδι στο λιβάδι αλλά δεν σε ακολουθεί πάντα.
      Ο τσοπάνης όμως είναι τσοπάνης. Πρώτα θα τρέξει να φροντίσει το ζωντανό ποου ξεφεύεγει.
      Τα άλλα τον ξέρουν τον δρόμο.
      Μπράβο Αντώνη.
      Βρήκα τα βιβλία για τα οικονομετρικά μοντέλλα και είμαι με μία στίβα από δαύτα μπροστά μου και προσπαθώ να καταλάβω.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα σας, Κε Παπαβασιλείου,
    εύχομαι το νέο έτος υγεία και χαρά σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα , όπως και σε όλο τον κόσμο !
    Περιμένω πως και πως τα νέα σας μετά την τελευταία πτώση της δευτέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή