Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Σύμφωνα με την μέθοδο της συστολής των κυματομορφών και όσα έχομε αναρτήσει εδώ και αρκετές ημέρες, η τωρινή πορεία των τιμών ήταν αναμενόμενη.
http://rosicrux.blogspot.gr/search?updated-max=2015-12-09T21:06:00%2B02:00&max-results=3

Τούτο διότι στα ανώτερα στάδια συστολής, μόλις έχουν διασπασθεί μακροχρόνιες στηρίξεις, πράγμα που προοιωνίζει συνέχιση της καθόδου σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Βραχυπρόθεσμα το καλύτερο που μπορούμε να περιμένομε είναι μία αντίδραση, κάπου μεταξύ 600 και 580 μον.
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο όριο αυτό σήμερα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα αν και η εικόνα εξακολουθεί να είναι πτωτική μεσοπρόθεσμα. Αναιρέθη βεβαίως το σενάριο περί δημιουργίας τριγώνου.
Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα στα μεν σημεία τάσης φαίνεται να έχομε λίγο ακόμη  περιθώριο καθόδου καθόσον σύμφωνα με το δικράνι Andrews που έχομε σχεδιάσει σε προηγούμενες αναρτήσεις, δεν έχουν αγγίξει οι τιμές την μέση γραμμή (μεσαίο δόντι) του δικρανιού.

Ο  ταλαντωτής αναδρομής στα σημεία τάσης βρίσκεται βεβαίως κοντά στο σημείο καθοδικού κορεσμού  αλλά έχει ακόμη ένα σχετικά μικρό περιθώριο καθόδου.
 

Στα ακρότατα χωρίς συστολή η βραχυπρόθεσμη συνιστώσα βρίσκεται και αυτή πολύ κοντά στο σημείο κορεσμού προς τα κάτω και έχει "τεντώσει" σε υπερβολικό βαθμό χωρίς καμία ανοδική ανακούφιση. Όταν θα τελειώσει αυτό το καθοδικό κύμα αναμένεται θεαματική άνοδος, ακόμη και αν πρόκειται για ένα ακόμη διορθωτικό ανοδικό κύμα.
 
 
Θα θέλει πολλή προσοχή αυτή η ανοδική αντίδραση, διότι, οδηγοί μας εξακολουθούν να είναι σε δεύτερο και τρίτο στάδιο συστολής τα διαγράμματα της 11ης Νοεμβρίου, που λένε ότι δεν έχομε τελειώσει ακόμη με την κάθοδο. Η περιοχή των 550-530, απ'όπου αναμένεται αντίδραση, ίσως και λίγο πιο πάνω, είναι ενδιάμεσος σταθμός. Δεν αποκλείεται σε συνθήκες ακραίας υπερβολής όπως η τωρινή, να μην σταματήσουν οι τιμές στις αναμενόμενες στηρίξεις, αλλά να πάμε απ'ευθείας για διπλό πυθμένα στα χαμηλά του Ιουνίου του 2012.
 Συνοψίζοντας:Βρίσκεται σε εξέλιξη και βαίνει προς το τέλος της εντός των επομένων τριών συνεδριάσεων αρχής γενομένης από αύριο, η μεγάλη καθοδική κίνηση για την οποία είχαμε μιλήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Προσοχή στην ανοδική αντίδραση η οποία θα είναι θεαματική στα αρχικά της στάδια κατά πάσα πιθανότητα. Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική. Περισσότερα γύρω από αυτό το θέμα το Σαββατοκύριακο.
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.

4 σχόλια: