Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η τεχνική εικόνα έχει επιδεινωθεί έτι περαιτέρω μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις, όπου ένα σημαντικό μέρος της Ελληνικής οικονομίας άλλαξε ιδιοκτήτη με βαρειές απώλειες για τους εγχώριους αποταμιευτές.
Ήταν και είναι η θέση του γράφοντος, ότι σε οικονομικό επίπεδο η Νέα Τάξη θέλει την ιδιοκτησία της Ελληνικής γης. Όσον αφορά την αγροτική γη το έχει σχεδόν επιτύχει, μέσω της πώλησης της "Αγροτικής" Τράπεζας. Τώρα σειρά έχουν οι μικροϊδιοκτήτες κατοικιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω άλωσης του υπολοίπου τραπεζικού συστήματος  και των διευθετήσεων που θα προκύψουν για τα δάνεια που δεν αποπληρώνονται. 
Και τι άλωση.
Δωρεάν παρεδόθησαν οι τράπεζες, οι οποίες βέβαια όλα αυτά τα χρόνια ήσαν άδεια κελύφη, χωρίς καμία φερεγγυότητα χάρις στην μνημειωδών διαστάσεων κακοδιαχείριση, στην νεκρανάσταση των οποίων πίστεψαν η στοιχημάτισαν πολλοί μικροί και μεγάλοι επενδυτές τον καιρό της κατάρρευσης, οι οποίοι έχουν καταγράψει ήδη οδυνηρότατες απώλειες στα κεφάλαιά τους.
Αν το σκεφθείτε, είναι ευκολότερο να διώξει κανείς έναν κατακτητή με στρατιωτικά μέσα από την χώρα του, διότι η ιδιοκτησία της γης παραμένει στα χέρια του κατακτημένου, από το να αποκτήσει ο κατακτητής νόμιμα, μέσω συμβολαίων, δικαιώματα πάνω στην γη.
Όπως είχαμε γράψει στην ανάρτηση της 11ης Νοεμβρίου, 2015 η αναπήδηση έληξε και τώρα βρισκόμαστε στο επόμενο καθοδικό σκέλος της πορείας (Γολγοθά ίσως είναι η καλύτερη λέξη), του ΓΔ του ΧΑΑ.
Ας δούμε τι συμβαίνει στον ΓΔ.

1. Στα ακρότατα και χωρίς συστολή έχομε ήδη διαγράψει το πρώτο πεντάρι ενός μεγαλύτερης διάρκειας και πολυπλοκότητας κύματος και οι ταλαντωτές αναδρομής λένε ότι η κόκκινη ταχεία συνιστώσα θα επιταχύνει προς τα κάτω τις επόμενες ημέρες.
 
 
Αναμένονται αντιστάσεις στην μάχη για τις 620-30 μον. αλλά η μορφολογία της κυματομορφής λέει ότι η μάχη αυτή είναι πολύ πιθανότερο να χαθεί παρά να κερδηθεί.
Οι ανοδικές οπισθοδρομήσεις είναι μικρότερες από τις καθοδικές και επομένως, αναμένεται καθαρή πορεία προς τα κάτω.

2. Στα σημεία τάσης χωρίς συστολή, είδαμε την αναπήδηση και αναμένομε την συνέχεια.
Υπάρχει πιθανότης βραχυχρόνιας πλαγιοδρόμησης γύρω στις 620-630 για να γυρίσει η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή προς την γραμμή 0 αλλά τίποτε παραπάνω.
 

Μεσοπρόθεσμος στόχος (ίσως να μην είναι και τόσο μεσοπρόθεσμος πλέον, δεδομένης και της διαγραφόμενης πολιτικης ααστάθειας), παραμένει η περιοχή των 530-540 μον.
 

3. Έχει κάπως ξεκαθαρίσει και η μορφολογία της κυματομορφής του εξελικτικού χρόνου των ακροτάτων, η οποία λόγω της πολυπλοκότητός της τα τελευταία 2 χρόνια μας οδήγησε επανειλημμένα σε λανθασμένες εκτιμήσεις όσον αφορά τον χρόνο, και τούτο διότι ενώ το πρώτο μικρό καθοδικό κύμα ήταν απλό, αυτό που επακολούθησε ήταν ένα τελικό διαγώνιο τρίγωνο, δύο σταδίων συστολής πιο πολύλοκο από το πρώτο αντί του ενός που νομίζαμε. Τώρα όμως βρισκόμαστε σε ένα τρίτο καθοδικό κύμα που εντάσσεται στην τελική κάθοδο και φαίνεται ότι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει σύντομα.
Όλοι έχουν κουραστεί και δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί η αλήθεια ότι με πολιτικές τρίπλες τα προβλήματα δομής και λειτουργίας της Ελληνικής κοινωνίας δεν λύνονται. Τουλάχιστον αυτό λέει ο Elliott.
Υπάρχει βέβαια πάντοτε το ενδεχόμενο πιο πολύπλοκης εξέλιξης αλλά η κατεύθυνση είναι μία και είναι κάτω με κρισιμότερες τις επόμενες δέκα με 15 ημέρες.
 
 Συνοψίζοντας:Μπαίνομε στην τελική φάση του Ελληνικού δράματος, όπου ο αρνητισμός θα κορυφωθεί. Προσοχή σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου