Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

26 ΜΑΪΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Η υπόθεση ανόδου αδυνατίζει αλλά εξακολουθεί να κερδίζει "στα σημεία".
Να πως έχουν τα πράγματα σε πρώτο στάδιο συστολής όπως ζήτησε ο φίλος gmag.


Ναι μεν υπάρχει κόπωση της ταχείας συνιστώσας και έναρξη διόρθωσης, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να πρόκειται για σοβαρή αντιστροφή.
Οι πιο μακροχρόνιες συνιστώσες του ταλαντωτή αναδρομής κινούνται πλαγιοανοδικά.
Στα ακρότατα, λόγω του συνωστισμού των τιμών κατά το τελευταίο διάστημα είχαμε μία βίαιη κάθοδο (αναδρομή, διόρθωση)  προς την γραμμή μηδέν και σήμα εξόδου σε βραχυπρόθεσμο (2-3 ημέρες) ορίζοντα. Και εδώ οι πιο μακροχρόνιες συνιστώσες δεν έχουν επηρρεασθεί.

Στο διάγραμμα των τιμών η κατάσταση είναι όπως την γνωρίζομε τις προηγούμενες εβδομάδες, με μεγάλη ακαταστασία και χωρίς τάση. Είναι αυτό που ο Neely ονομάζει κατάσταση μέγιστης αβεβαιότητας.

Όμως στο προηγούμενο διάγραμμα των ταλαντωτών, η μπλε γραμμή είναι ο ΚΜΟ δύο όρων δύο διαδοχικών ακροτάτων και εκεί διατηρείται ο διορθωτικός χαρακτήρας αυτής της επίπεδης γραμμής σε σχέση με την προηγηθείσα άνοδο. Κερδίζει ελαφρά η υπόθεση ότι η η συνέχεια θα είναι ανοδική.
Στα σημεία τάσης εμφανίζεται κόπωση του ταλαντωτή, όπως άλλωστε όλων μας και του συνόλου της οικονομίας.


Και εδώ όμως, όλη αυτή η ταλαιπωρία φαίνεται να είναι διορθωτικού χαρακτήρα της απότομης ανόδου πριν ένα μήνα περίπου.
Το μακροχρόνιο δικράνι Andrews που έχει προβλέψει τις εναλλαγές της διεύθυνσης με αρκετή ακρίβεια, δείχνει ότι για μία ακόμη φορά οι τιμές βρίσκονται στο πάνω δόντι.
Τώρα όμως δεν είναι Απρίλιος αλλά τέλος Μαϊου και θα πρέπει να δούμε μία αποφασιστική κίνηση.

Δεν μπορούμε να αποκλείσομε παλινδρόμηση προς την μέση γραμμή και πάλι.
Στον εξελικτικό χρόνο δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα και φαίνεται να βρήκαμε στήριξη.

Συνοψίζοντας:Αν και εμφανίζονται σημεία αδυναμίας, το ανοδικό σενάριο νομίζω ότι είναι επικρατέστερο. Αυτό που λένε τα διαγράμματα είναι  ότι υπάρχει κόπωση.
Αυτό που δεν λένε, αλλά προκύπτει από την συνολική θεώρηση της κατάστασης, είναι ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σοβαρευτούν χθες, η Δύση θα πρέπει να αφήσει τις ανοησίες προσπαθώντας με οικονομικό στραγγαλισμό να εξαναγκάσει έναν ταλαιπωρημένο λαό να υποκύψει σε μία πολιτική που τον σκότωσε και το μόνο που εξυπηρετεί είναι το τραπεζικό-χρηματιστικό κεφάλαιο και κανέναν άλλο και οι ηγεσίες θα πρέπει να κοιτάξουν ανατολικά όπου το ISIS εξαπλώνεται σαν μία αιματοβαμένη κηλίδα πάνω στον χάρτη της Μέσης Ανατολής με τάσεις επέκτασης.
Θα πρέπει επίσης να δουν πως θα σταματήσουν την μετακίνηση των λαών που συντελείται στις μέρες μας με κόστος ανείπωτο πόνο και απογύμνωση των μεταναστών από κάθε ανθρώπινη αξία, πριν είναι αργά και ξυπνήσομε πολύ σύντομα σε μία κοινωνία που δεν θα είναι κοινωνία ανθρώπων αλλά κοινωνία ανήμερων κτηνών.



2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ για τα φιλόφρονα λόγια σου φίλε Νίκο, αλλά σημασία δεν έχει τι γράγεται και εδώ και αλλού, αλλά τι θα αποφασίσουν οι ολίγοι κάθε πολιτικής, θρησκευτικής και οικονομικής απόχρωσης.
    Αν τελικά τα πράγματα χειροτερέψουν πολύ κανείς τους βέβαια δεν θα βγει για να μας εξηγήσει γιατί θα πρέπει να υποταχθεί η Ρωσσία στην Δύση, γιατί η Κίνα θα πρέπει να τροφοδοτεί με αγαθά επίσης την Δύση παίρνοντας σε αντάλλαγμα χαρτιά των οποίων η αξία μειώνεται, γιατί θα πρέπει εν τέλει να φάμε κυριολεκτικά, ο ένας τον άλλον. Που είναι η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος που θα έλυνε τα προβλήματα ενεργείας υγείας και διατροφής, ο έλεγχος των γεννήσεων στις χώρες με υπερπληθυσμό και η ενίσχυση της εκεί που ο συβαριτισμός και η ανατροπή των αξιών οδηγούν σε συρρίκνωση του πληθυσμού. Αυτό που εγώ ο φτωχός βλέπω είναι κούρσες εξοπλισμών, προπαγάνδα μέχρις αηδίας και η προσπάθεια μιας η περισσοτέρων ελίτ να κατακυριεύσουν τον κόσμο, με τρόπο ψυχρού εγκληματία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή