Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

17 ΜΑΪΟΥ, 2015:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στους δείκτες μου, που εν μέρει δεν τα πήρα είδηση, λόγω ελλείψεως χρόνου.

1. Βραχυπρόθεσμα η συνεδρίαση της Παρασκευής θα έλεγε ότι προμηνύεται μεγάλη θύελλα.
Πράγματι, η κρίσιμη κατάσταση για την οποία μιλήσαμε στις αμέσως προηγούμενες αναρτήσεις λύθηκε καθοδικά.
Στο διάγραμμα των τιμών των ακροτάτων αυτό είναι εμφανέστατο, αλλά δεν ακολούθησε και ο ταλαντωτής αναδρομής των ακροτάτων.
 

Εδώ η κατάσταση είναι εξαιρετικά ασαφής βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν φαίνεται να προμηνύει καταστροφή. Διερωτώμαι μήπως βρισκόμαστε σε εκείνη την φάση της διαδρομής των αγορών που περιγράφονται στην "θεωρία" Dow, όπου αρχίζουν να αγνοούνται τα αρνητικά νέα εν όψει νέας ανοδικής φάσης.
Δεν υπάρχει τίποτε, μα τίποτε θετικό στον οικονομικό ορίζοντα όπως βιώνομε καθημερινά την οικονομία (εμείς οι πληβείοι εννοώ) αλλά ούτε και στον διεθνή τύπο γύρω από την χώρα μας. Θεωρητικά θα έπρεπε να έχομε καταβύθιση  ακόμη και του βραχυπρόθεσμου ταλαντωτή (Κόκκινη γραμμή. Του ταλαντωτή. Όχι άλλου είδους ).
Και όμως. Δεν κατεβαίνει.Έρπει πλάγια στην δυνητική περιοχή αντιστροφής, μετά την ανάκαμψή του.
2. Οι εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από τα μεγαλύτερα στάδια συστολής τόσο στα ακρότατα, όσο και στα σημεία τάσης.
Στα ακρότατα, σε δεύτερο στάδιο συστολής έχει σημειωθεί μία εντυπωσιακή αντιστροφή, που λέει ότι έχομε δει το τέλος του καθοδικού κύματος από τον Μάρτιο του 2014.
 
Υπενθυμίζω ότι το δεύτερο στάδιο συστολής αποτελείται από το 15% περίπου των αρχικών σημείων της χρονοσειράς, όπου συμμετέχουν μεσοπρόθεσμα μέγιστα και ελάχιστα στην διαμόρφωσή του.
Τα ψευδή ανοδικά σήματα εδώ είναι λίγα.
Ήδη πέρασε την γραμμή 0, δηλαδή οι 11 τιμές που απαρτίζουν  τον όρο του ταλατντωτή κινούνται με σχετικά ισχυρή αυξητική  τάση που ισοφαρίζει και υπερβαίνει κατά τι την αρντηική τάση των προηγουμένων 11 κοκ. Αν πρόκειται να ξαναγυρίσει προς τα κάτω θα πρέπει να το κάνει κάπου εδώ.
Το εντυπωσιακότερο είναι ότι και η πιο μακροχρόνια κόκκινη καμπύλη που αποτελείται από περισσότερους όρους και περιλαμβάνει σχεδόν όλο το προηγηθέν αρνητικό ρεύμα τιμών έχει γυρίσει επίσης προς τα πάνω με μεγάλη δύναμη. Κάποιοι αγοράζουν δυνατά και έχουν μεσομακροπρόθεσμες βλέψεις.
3. Σε ακόμη μεγαλύτερο στάδιο συστολής, όπου έχομε μείνει με το 5% των τιμών της αρχικής χρονοσειράς και που αποτελείται από τις πιο ακραίες από τις ακραίες του δευτέρου σταδίου, πράγμα που σημαίνει ότι κινείται πολύ σιγά, βλέπομε ότι αφ'ενός οι τιμές έχουν τμήσει ανοδικά τις γραμμές των σημείων περιστροφής, και αφ'ετέρου μετά από κάμποση σύγχυση, έχει δοθεί ένα ανοδικό μακροχρόνιο σήμα στους ταλαντωτές αναδρομής.
Υπάρχουν δύο σενάρια Elliott εδώ αλλά ο Neely λόγω της έλλειψης εναλλαγής στα διορθωτικά ανοδικά κύματα νομίζω ότι θα ψήφιζε διπλό ζιγκζάγκ παρά πρώτο μεγάλο καθοδικό πεντάρι.
Όπως και να έχει το πράγμα φαίνεται παρά τυχόν βραχυπρόθεσμες αναταράξεις ότι μπαίνομε στο επόμενο στάδιο της πλαγιοανοδικής μακροχρόνιας διόρθωσης, από το 1999.
Το εάν η κάθοδος από τον Μάρτιο του 2014 είναι όλη η διόρθωση οπότε θα πάμε σε άνα κύμα C μεγάλης διάρκειας μεγέθους και πολυπλοκότητας προς τα πάνω, η άν (όπερ και το πιθανότερο κατά την γνώμη μου) το Β κάτω αριστερά δεν είναι Β αλλά ένα Α η Χ μεγάλου μεγέθους και θα ακολουθήσει πλαγιοανοδική ταλαιπωρία, πριν δούμε το μεγάλο ανοδικό C μένει να το δούμε.
 Ο αντίστοιχος ταλαντωτής αναδρομής δίνεται σε δύο μεγεθύνσεις, ώστε να φανεί αφ'ενός η έλλειψη ψευδών σημάτων σ'αυτό το στάδιο συστολής, και αφ'ετέρου το τρέχον ανοδικό σήμα σε μεγαλύτερη μεγέθυνση με τις σχετικά πιο πρόσφατες τιμές.
 

Συνοψίζοντας:Δημιουργείται  διάσταση ανάμεσα στην τεχνική εικόνα σύμφωνα με την μέθοδο συστολής των κυματομορφών και την ειδησεογραφία. Παρά τις τυχόν βραχυπρόθεσμες αναταράξεις η μέθοδος υποδεικνύει μεσοπρόθεσμη άνοδο. Το λαμβάνω σοβαρά υπ'όψιν. 
Πάντοτε είναι κομβικής σημασίας η υπέραβση των 850 μον.
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου
  


2 σχόλια:

  1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.ΣΗΜΑ ALERT ΣΤΟ 270-280 ΓΙΑ 25 ΑΡΗ ΠΑΝΤΑ .ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΤΕΧΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΜΕΘΟΔΟ .Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑ .ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙΤΕ .ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ που τα ξαναλέμε εκλεκτέ μου φίλε gmag. Χαθήκαμε βρε παιδί μου.
    Ουδείς έχει το αλάθητο. Όμως όπως πάντοτε τα λέω όπως τα βλέπω.
    Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι ορθή η πρόβλεψη ξανά πάλι μελέτη για να δούμε που είναι τα δύνατα σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή